Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΡΑΙΟ,, ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΑΠΕΡΓΙΑ



48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 06:00 την Δευτέρα 2 Νοέμβρη
έως 06:00 την Τετάρτη 4 Νοέμβρη.
===================================================================
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
την Πέμπτη 12 Νοέμβρη (από 00:01 έως 24:00)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!
Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, εφαρμόζουν επαχθέστερα μέτρα στο 3ο μνημόνιο που ενσωματώνει το 1ο και το 2ο, συνεχίζοντας την επίθεση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνολικά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων σε Λιμάνια, αεροδρόμια κά, φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Μαζικά, Μαχητικά, Αποφασιστικά στον απεργιακό αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
► Αιτία πολέμου αποτελεί η διάλυση του ΝΑΤ, η επανεξέταση όλων των συντάξεων όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, η ένταξη του ΝΑΤ στο Ενιαίο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η συνέχιση των μειώσεων των συντάξεων.
► Αιτία πολέμου αποτελεί η νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων, μία από τις βασικές αξιώσεις των εφοπλιστών, την οποία έρχονται τώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και «εταίροι» της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.ά) να ικανοποιήσουν και να συμπεριλάβουν στο 3ο μνημόνιο. Η συγκυβέρνηση προσφέρει «γην και ύδωρ» στους εφοπλιστές, σχεδιάζει να πετάξει στην ανεργία χιλιάδες ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα. Επεκτείνουν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και στα επιβατηγά πλοία.
► Αιτία πολέμου αποτελεί η ανεργία και η εξασφάλιση δουλειάς με δικαιώματα για όλους. Στην πρώτη ναυτιλία του κόσμου, πάνω από 15.000 ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία! ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – Εφοπλιστές - Ευρωπαϊκή Ένωση μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, μας στερούν το δικαίωμα στο επίδομα, στην κοινωνική ασφάλιση. Κανένας άνεργος μόνος του! Ανοίγουμε μέτωπο για το διαρκές κοινωνικό έγκλημα της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας. Πάνω από 60.000 ναυτεργάτες εργάζονται με «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία. Να εφαρμοστεί η πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων, για το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.
► Αιτία πολέμου αποτελεί το Φορολογικό και η μεγάλη επίθεση που επιχειρείται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη, ο ΕΝΦΙΑ, οι κατασχέσεις. Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Τα κοράκια που θα έρθουν να πάρουν σπίτι συναδέλφου μας, μεροκαματιάρη, άνεργου γείτονά μας, να μας βρουν εκεί.
Λένε ψέματα για τα ελλείμματα και το χρέος.
Τα ελλείμματα του ΝΑΤ και η καταλήστευση του έγινε προς όφελος των εφοπλιστών είναι τεράστια τα ποσά των οφειλών τους, που παραγράφηκαν.
Λένε ψέματα ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα.
Με τον ταξικό αγώνα τους οι εργάτες κατέκτησαν το 8ωρο, την Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, το δικαίωμα στην απεργία.
Χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας κρεμάστηκαν, εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν, για να κατακτηθούν αυτά τα δικαιώματα. Το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του, είναι αδίσταχτοι, αλλά δεν είναι παντοδύναμοι.
 
ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Δυναμώνουμε την ενότητά μας, την συσπείρωση στα σωματεία μας, για την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.


Πειραιάς 29 Οκτώβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου