Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΧΕΡΙΑ ,,ΑΝΟΙΞΕ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ


ραψωδία ν- στίχος 285 οἱ δ᾿ ἐς Σιδονίην εὖ ναιομένην ἀναβάντες ᾤχοντ':΄.............................................Η Σιδώνα πάντα ήταν και είναι εκεί στον Λίβανο!!!!Θέλετε και άλλη μαρτυρία για το που ήταν η ΣΧΕΡΙΑ και αν η ΣΧΕΡΙΑ σήμερα λέγεται ΣΥΡΙΑ ???? Μα το λέει ο Όμηρος , έφυγαν για την Σιδώνα Ιθαγενής Εβρίτης σε Υποθεση Σχερία και Φαίακες
σε απάντηση στο Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε βάση ωρών και αποστάσεων τη τοποθεσία της Σχερίας γιατί αυτά παρουσιάστηκαν έτσι στη προσπάθεια να υπεραμυνθεί η προηγουμένως επαινεθείσα ταχύτητα των πλοίων των Φαιάκων. Και για να μην αναφερθούμε σε πολλά ο ίδιος ο Οδυσσέας αναφέρει ότι η πατρίδα του είναι μακριά από τους Φαίακες (ι – 17) άρα όχι η Κέρκυρα. Οι δε Φαίακες είναι Φοίνικες εφ΄ όσον διατηρούν πλοία σε υπόστεγα (ζ-265). Το να διατηρείς στεγασμένα πλοία σημαίνει δύσκολες (ζεστές) καιρικές συνθήκες και είναι μια πατέντα που είχαν οι Καρχηδόνιοι, από τη Φοινίκη και αυτοί. Εδώ για την ώρα στοπ. Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα , από το χρήστη aris.


σχόλια :

  1. «Με υπολογισμούς που είναι αδύνατο να σας αναπτύξω εδώ υπολογίζεται σε 11 ώρες και η απόσταση σε + - 90 μίλια. Δεν ταιριάζει άλλο νησί από αυτά που διεκδικούν την Ομηρική Ιθάκη. Η Παλική όμως ταιριάζει απολύτως και σε πολλά άλλα και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ήταν ο Δήμος της Ιθάκης.»
    Εδώ θα γίνω λίγο σκληρός προς τον κ Λυκούδη γιατί δεν γίνεται διαφορετικά.
    Αφελής δεν είναι η συγκεκριμένη απάντηση??
    Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι όντως ήταν η Σχερία η Κέρκυρα ποια η διαφορά απόστασης των + - 90 μιλίων από του να είναι το λιμάνι του Φόρκυνα που άφησαν οι Φαίακες τον Οδυσσέα στην σημερινή Ιθάκη, στην Έρισσο, στην Σάμη, στο Πόρο, από την Παλική?
    Πιστεύω ότι κάπου υπερβάλετε και κάπου από όλα τα αποπάνω που αναφέρετε σας διαφεύγουν βασικές γνώσεις από την άφιξη, διαμονή και στιχομυθία για τη χώρα των Φαιάκων.
    Από όσο καιρό γράφω εδώ μέσα είναι πρώτη φορά που έχω κάθετη άποψη και δεν πρόκειται να πάρω ούτε μια λέξη πίσω γιατί ή παίζουμε την κολοκυθιά, ή πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι ηλίθιος!
    Αυτά νέτα – σκέτα που λέμε Θιακοκεφαλλονίτικα κ Λυκούδη.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.
  2. EIΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ,, ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ "ΣΕΒΑΣΤΗ' ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΣΧΕΡΙΑ,, ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΙΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΠΩς ΑΚΡΙΒΩς ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ,, ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΠΑΛΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΙΘΑΚΗ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΡΙΣΣΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΙΛΙΑ!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΞΗΜΕΡΩΜΑ,, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ,, ΚΟΙΝΩς Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ,, ,,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙ,,ΟΠΟΤΕ Α) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 ΩΡΩΝ Β) ΒΡΑΔΥ Η ΤΑΧΗΤΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ,,ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗς ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ, Γ) ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ,,ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ ΞΑΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ,, (ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ) , ΚΑΙ Δ) ΘΑ ΑΦΗΣΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΟΝΤΙΤΕΡΑ ΜΕΝ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΩς ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ!
    1. με έκαμες και εβαλα google earth, και μέτρησα μίλια ,, από Κέρκυρα λοιπόν ο Καραβόμυλος είναι λίγο πάνω απο τα 90 μίλια, .Η πυλος από Πόρο λίγο κάτω των 90. και στις δυο περιπτώσεις τα ταξίδια τελικά ξεκίνησαν βράυ (ιδια εποχη) και έφτασαν πρωι με την ανατολη, και λίγο πριν και από αυτήν μάλιστα.
      με 10 ωρες ταξίδι υποθετικά ταξιδευαν με 9 μιλια την ωρα,, (κάπως λογικό), εφόσον ειχαν και πανια, και αερακι βολικό.
    2. Στο να ήταν η Κέρκυρα το θεωρώ το πιο πιθανο,, ειναι ένα μεγάλο νησί αρκετά βόρεια, οπότε και λογικό να μην συμετάσχει σε ένα πόλεμο με τους Αχαιούς.

      1. Χωράει 13 βασίλεια η Κέρκυρα???Το ανέλυσα πολλές φορές,δεν είναι δυνατόν οι 13 βασιλείς της Σχερίας να μην γνωρίζουν τον Οδυσσέα εάν ήταν κάτοικοι Κέρκυρας!!!Εδώ οι ναυτικοί τους γνωρίζουν όλον τον κόσμο και δεν γνωρίζουν τους γείτονες τους???? Όταν μαθαίνει ο Οδυσσέας ότι βρίσκεται στην Σχερία γιατί δεν τους λέει "μάγκες τώρα παώ και κολυμπώντας στην Ιθάκη !!!Γιατί δεν αναγνωρίζει κανέναν??? Ποιος ???Ο Οδυσσέας που γνωρίζει όλους τους βασιλιάδες , μέχρι της Πάφου στην Κύπρο τον Κινήρα , που τον είχε επισκεφθεί και δεν γνωρίζει τα παλάτια του γείτονά του ,τον ίδιο ,την γυναίκα του ??? Μόνο εθελοτυφλώντας κάποιος τοποθετεί την Σχερία στην Κέρκυρα !!!! τάδε έφη Ιθαγενής Εβρίτης
      2. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ  ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ  ΤΙΣ
      3. ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΛΟΙΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ,, ΚΑΙ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΨΩΔΙΕΣ

3 σχόλια:

  1. Σωστός ο "τάδε έφη Ιθαγενής Εβρίτης" χα χα χα.
    Το αν χωράει 13 βασιλείς η Κέρκυρα είναι και αρνητικό βέβαια γιατί ούτε το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μάλτας τους χωράει. Οι βασιλείς όμως προφανώς αναφέρεται με την έννοια του τιμαριούχου, του άρχοντα τρόπον τινά όμοιοι με τους αντίστοιχους μνηστήρες της Ιθάκης.
    Άλλα ερωτήματα:
    Γιατί η θεά Αθηνά τον καθιστά αόρατο στην Σχερία, και μάλιστα μέχρι να φτάσει στη γυναίκα του Αλκίνοου?
    Γιατί ο Οδυσσέας δεν λέει αμέσως ποιος είναι?
    Γιατί οι αοιδοί εκεί λένε την Ιλιάδα με διαφορετικό ύφος από τον Όμηρο?

    (θ – 510)
    … «κι αὐτὸ στὸ τέλος ἔγινε• γιατ' ἤτανε τῆς μοίρας,
    ἡ χώρα νὰ ξολοθρευτῆ, σὰν παραλάβη μέσα
    μεγάλο ξύλινο ἄλογο ποὺ ὅλους τοὺς πρώτους κλειοῦσε
    Ἀργῖτες, πὄφερναν κακὸ καὶ φόνο στοὺς Τρωαδῖτες.
    Κι ἔψελνε πῶς τὴ ρήμαξαν οἱ Ἀχαιοὶ τὴ χώρα,
    ἀπὸ τὰ μέσα τὰ βαθιὰ χουμίζουντας τοῦ ἀλόγου.
    Κι ἔψελνε πῶς διαγούμιζαν ἄλλος ἀλλοῦ τὴ χώρα,
    πῶς ὁ Ὀδυσσέας ξεκίνησε στὸν πύργο τοῦ Δῃφόβου
    μαζὶ μὲ τὸν ἰσόθεο Μενέλαο σὰν Ἄρης,
    κι ἐκεῖ, λέει, ἔπιασε βαρειὰ καὶ λυσσασμένη ἀμάχη,
    κι ἡ μεγαλόκαρδη Ἀθηνᾶ τοῦ χάρισε τὴ νίκη …


    Ηρωικά αλλά όχι και τόσο καλά λόγια για τους Αχαιούς (Αργίτες),από τον τραγουδιάρη Δημόδοκο.

    Γιατί τόσες γονυκλισίες, δάκρυα και λόγια προς λύπηση από τον πονηρό Οδυσσέα??
    Γιατί πρώτα ο Όμηρος τον παρουσιάζει να προσπαθεί να πάρει με το μέρος του τους Φαίακες σχεδόν επικαλούμενος τον "Ξένιον Δία" και δε λέει από την αρχή τσαμπουκαλίδικα «εγώ είμαι του Λαέρτη ο γιός» να χεστούνε όλοι απάνου τους με το συμπάθιο??
    Γιατί βρισκόταν στη Κέρκυρα??? χα χα χα.


    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο ότι ειχε δωσει μαγικές δυνάμεις,,στα πλοια των Φαιακων,, οτι πετάνε, ότι εχουν αυτοματους πιλότους,, και τέτοια σχετικά αν τα θυμάμαι καλά ,,για να μην ψάχνω πάλι,, να ανεβάζω Οδύσσεια, δικαιολόγει το ταξίδι μιας βραδυάς, όσο μακρυα και αν ήταν η Σχερία.Το τι είδε ο Οδυσσέας πάλι,, και τις περιπέτειές του μέχρι ιθάκη,, μόνο ο ιδιος το γνώριζε,, οπότε πάλι τείθετε το ερωτημά πως διάβολο,, τα έγραψεμελεπτομέρειες ο Ομηρος,, οπότε εκείπάει να πεί ότι η τέχνη του συγραφέα είναι τέτοια,, που μέσα από τις μυθικές περιπλανήσεις του Ηρωα,, θέλει να μαςδιδάξει κάποιοα πράγματα,, εξου και η πολυ καλή θεωρεία του φίλου Σάκη με τον Στεν'ο Πόρου και την Σκύλα και χάρυβδη,,! Νομίζω πως όλα αυτά μπορουν να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι ο Ομηρος είχε τεράστιες γνωσεισ,, και γνώση Ιστορίας (κάτι που συνέβηκε αρκετά πριν) και το μετέφερε , με πάρα πολύ παραστατικό τρόπο,, ώστεακόμη να μαγευει τους αναγνώστες,, μια απλή εξιστόρηση,, ισως και να ειχε χαθει σαν ενος τρελου απομνημονευματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορέ μισοπατριώτη έχεις μπει στο πνεύμα αλλά εκειό το στενό του Πόρου για Σκύλα και Χάρυβδη τί μου το πετάς συνέχεια?
    Για παραέχεις «μπει» στο πνεύμα, για περνάς τσου Θιακούς για μακάκες να μπαινοβγαίνουνε στα Τζαννάτα ανάπειροι και μισοφαωμένοι από τα δύο τέρατα, ή οτιδήποτε άλλη δυσκολία παρουσιάζεται με τη μορφή τεράτων.
    Ορέ άμα υπήρχανε στο στενό του Πόρου τέρατα όλοι από κειαπουκάτου θα είχανε πάρει δρόμο και θα βρισκόντουσαν εδάηπάνου σε μια ώρα! Χα χα χα

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή