Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η λιμνη της Μελισσανης!

Η λιμνη της Μελισσανης!
Υπογεια λιμνη που αποκαλυμθηκε το 1951 απο τον Σπηλαιολογο Γιαννη Πετροχειλο..
Βρισκεται στον Καραβομυλο λιγο εξω απο τη Σαμη..

Με την οροφη της να εχει καταρευσει αποκαλυπτοντας ενα συγκλονιστικο θεαμα...
Στην αρχαιοτητα υπηρξε τοπος λατρειας του Πανα κ της νυμφης Μελισσανθης. Ο Πανας ηταν γιος του θεου Ερμη ο μισος ανθρωπος, μισος κατσικα....... Ο μυθος λεει πως η Μελισσανθη αυτοκτονησε στη λιμνη οταν ο Πανας δεν ανταποκριθηκε στον ερωτα της, κ συμφωνα με αλλη εκδοχη η Μελισσανθη ηταν βοσκοπουλα κ εχασε ενα απο τα προβατα της κ στην προσπαθεια της να το βρει επεσε στη λιμνη!
Μεσα στη λιμνη βρισκεται ενα νησακι οπου ανακαλυφθηκε το ιερο του Πανα οπου τα ευρηματα βρισκονται στο αρχαιολογικο μουσειο του Αργοστολιου....
Ευρηματα οπως το πηλινο ειδωλιο του θεου Πανα * Πηλινος δισκος που απεικονιζει τις νυμφες να χορευουν ,* Μια πηλινη πλακα με πομπη νυμφων, * κ ενα πλακιδιο με αναγλυφη γυναικεια μορφη.
Το βαραθροσπηλαιο της Μελισσανης μοναδικο ως γεωλογικο φαινομενο με σταλαχτιτες που διαμορφωθηκαναν πριν 100 χρονια κ με αλλους να υπαρχουν πανω απο 20.000 χρονια . Το βαθος της λιμνης ειναι 22 μετρα.
Το σπηλαιο ειναι δημιουργια απο μια μηχανικη κ χημικη διεργασια που ονομαζεται καρστικοποιηση οπου το νερο εισχωρει στα ασβεστολιθικα πετρωματα τα διαβρωνει κ δημιουργει κοιλωματα..
Το 63 αποδειχθηκε πως το σπηλαιο της Μελισσανης επικοινωνει με ολο το καρστικο δικτυο του νησιου ακολουθοντας μια υπογεια διαδρομη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου