Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

θεμα Σπήλαιο Νυμφων



3 σχόλια :

  1. Σιγά ορέ παιδιά κάπως δικαιολογημένο βέβαια το μπλέξιμο, καλή και η προσπάθεια όπως και το ενδιαφέρον με αυτή τη Μελισσάνη (όνομα αγνώστου πατρός), αλλά μη τα κάμουμε και όλα σπηλιές τση Δράκαινας…
    Ο Θεός Πάνας συνομήλικος του Περικλή ήτανε ούτε καν του Οδυσσέα χα χα χα.
    Έτσι που τα γράφετε για προϊστορικές λατρείες του Πάνα στη Μελισσάνη θα με κάμετε να νοιώθω σα homo sapiens !
    Βάλτε τα λίγο σε τάξη κατά το δυνατόν.


    Τώρα τα σπήλαια όλα κάποια εποχή σπήλαια νυμφών ήτανε, και τη μάνα μου ακόμα άμα την αρώταες μπορεί κατά βάθος να ψιλοφοβότανε τσι νεράιδες!
    Δηλαδή και τη σπηλιά που βάνει έδεπα πίσω ο μπαρμα Μάκης τον παλιογάιδαρό του να τήνε λέω σπήλαιο των γαϊδουρόνυμφων??

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα 
  2. OΛΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ,, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙς ΝΥΜΦΕς ΗΤΑΝΕ,, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝΑ,,! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,, ΚΑΙ ΟΝΤΩς ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗς ΕΙΣΟΔΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕς,, Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΩς,, ΚΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΜΗΡΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ,, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟΤΕ,, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ, ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ Ο ΦΟΡΚΥΝΑΣ? ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ!!!,, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΟΙ ΦΑΙΑΚΕς, ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΥς ΑΝ "ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΙΘΑΚΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ" , ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΠΥΡΓΙΟΥ,, ΜΕΡΙΚΕς ΩΡΕΣ ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟ!!
  3. Να το πάρουμε λίγο αλλιώς φίλε μου:
    Σα φυσική ομορφιά η Μελισσάνη είναι θαυμάσια και πρέπει να τη διαφημίζουμε αλλά με ρέγουλα λίγο.
    Τώρα με τα Οδυσσειακά μπλέκουμε.
    Από την αρχή είμαι αντίθετος με την υποθετική πρόταση ότι ο Φόρκυνας είναι ο κόλπος της Σάμης. Ποίημα είναι βέβαια η Οδύσσεια αλλά σαν ποίημα ακόμα πιο εύκολο οι Φαίακες να τον βγάνανε και δίπλα από το σπίτι του και να μη γράφει για σπηλιές και λεπτομέρειες που δεν είχαν και τόση σημασία για αυτούς που πίνοντας τα άκουγαν. Θα μπορούσε παράδειγμα σε αυτούς τους στοίχους να έγραφε για τίποτα νύμφες που λουζόντουσαν τσίτσιδες στα γάργαρα νερά μια και σε άντρες απευθύνονταν οι αοιδοί και έπρεπε να τους τέρψουν…
    Μετά έχει μπερδευτεί το σπήλαιο των νυμφών που έκανε θυσίες ο Οδυσσέας και εκατόμβες μάλιστα αν θυμάμαι καλά, με το κοντινό σπήλαιο που έκρυψε τα δώρα των Φαιάκων όπου σε αυτό το σπήλαιο τρέχαν νερά και ήταν εξαίρετου κάλους όπως περιγράφεται.
    Έχουμε να κάμουμε λοιπόν με δύο σπήλαια που εσείς εζεύξατε «εις σάρκαν μίαν» χα χα χα.

    Μία περιέργεια που έχω είναι πώς βρέθηκε επάνω στο νησάκι αγαλματίδιο του θεού Πάνα! Ο Πάνας πρέπει να λατρευόταν στη Κεφαλλονιά περίπου λίγο πριν από το Χριστό και αν πρόλαβε μάλιστα. Έπειτα το νησάκι αν θυμάμαι καλά είναι κάτω από σκεπασμένο τμήμα του σπηλαίου. Αν ισχύει το τελευταίο σημαίνει, ή ότι οι αρχαίοι κατεβαίνανε με τριχιές, ή ότι υπήρχε μικρότερο σπήλαιο στην οροφή που κατέρρευσε πράγμα που δυσκολεύουν οι υπάρχοντες σταλακτίτες. Άμα δεν είσαι εκεί να τα παρατηρείς όλα αυτά δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Βλέπεις ότι είμαι αντικειμενικός και δίνω πιθανές λύσεις που εσείς δεν βρίσκετε. Πλην όμως η υπόθεση Μελισσάνης σα σπηλιά του Οδυσσέα είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να ταυτοποιηθεί.
    Και καλά ορέ τόσα σπήλαια έχει γύρω – γύρω δε βρίσκατε κανένα που να μοιάζει λίγο περισσότερο ???

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα
παλιές  αναδημοσιευσεις,, για  το μέγα θέμα Φόρκυνα,, (που ο Αβραμης μου ειχε σχολιάσει,,  τυχαια μοιζει και με την  λέξη  Βοχυνα, απλα το φορ εγινε Βοχ!  φιλε Αρη!


ΜΕ ΚΟΥΡΔΙΖΕΙ Ο ΑΡΗς,,ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΣΙ ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕς

Ετούτο το μπούσι στη Πάστρα μοιάζει με εκείνο που είχε ρίξει η Αθηνά νομίζω στο λιμάνι του Φόρκυνα όταν εβγάλανε έδεκει τον Οδυσσέα οι Φαίακες και δεν καταλάβαινε που βρισκόταν γιατί δεν έβλεπε ο άνθρωπος τη τύφλα του που λένε. Και μετά σου λένε ότι ο Όμηρος ήτανε στραβός και δεν ήξερε τα μέρη. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε ΠΑΣΤΡΑ ΣΕ ΟΜΙΧΛΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ
ΔΕΙΤΕ  ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


06 Μαρ 2013
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΚΥΝΑΣ?? ΕΚΛΕΨΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ,, !!!ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ (ή να τι θέσω καλύτερα,,το νησί μας πιο Βουλιαγμένο) ,, ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ...

ΕΔΩ ΦΟΡΚΥΝΑΣ, ΕΚΕΙ ΦΟΡΚΥΝΑΣ,,!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΚΥΝΑΣ??


4 σχόλια:

  1. Ά και κάτι που ξέχασα:
    Ποιος μας λέει ότι οι Φαίακες ήταν οι Κερκυραίοι ώστε να τους πέφτει πιο κοντά η Σάμη?? Αυτό και αν είναι παραμύθι!!
    Φυσιολογικά από Δυτικά ήρθε ο Οδυσσέας και με αυτή την έννοια πιο κοντά τους έπεφτε ο Πόρος.
    Θέλετε και άλλα?

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να πείς εφκειού του Σταθάτου με τα ούζα να πίνει περισσότερο ότα φτιάνει χάρτες και τσού Φόρκυνες να τσου βάζει αλλού, ή να τσου βγάνει περισσότερους.
    Έχει και Φόρκυνα στο Θιάκι μα και στην Έρισσο.
    Για αυτός καλά τσου έφτιασε και τσου έκοψε ο Αβραάμ???

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει λοιπόνε με τη Μελισσάνη σα σπήλαιο των νυμφών και ότι ο παππάς (οι Ποριώτες) βλογάει πρώτα τα γένια του, αλλά σα Κεφαλλονίτικο σπήλαιο των νυμφών πιο τεκμηριωμένο μου φαίνεται το σπήλαιο που περιγράφει ο φίλος ο Ρόκκος στο blog του: http://www.portoassos.gr/assos-mystiria/.
    Υ.Γ.
    Δε φταίω εγώ το ζητάει ο οργανισμός σας!!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://porosnews.blogspot.com/2015/12/x-httpwww.html =
    Αυτά φίλτατε,, οπότε δεν ευλογάμε τα γένια μας,, απλά δεν έχετε απαντήσεις στις χειροπιαστές μας αναφορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή