Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΙΘΑΚΗ,,ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΘΑΚΗ?

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΙΖΩ ΚΙ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΗ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ


Η ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ 
Σύμφωνα με τους σύγχρονους ανθρώπους αρχαιολογίας καθιστά κατοικήσιμη Ιθάκη, τουλάχιστον με τη Millennium III. Π.Χ.. Υπάρχει ακόμα και μια άποψη ότι η μυκηναϊκή περίοδο (περίπου 5 χιλιάδες χρόνια πριν) ήταν το κέντρο της Ιθάκης ανεξάρτητο βασίλειο, περιλαμβάνει ένα πολύ μεγαλύτερο νησί της Κεφαλονιάς. Στο βόρειο-δυτικό τμήμα της Ιθάκης, κοντά στο χωριό Σταυρός. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού. Ίσως βασίλεψε εκεί Ο πονηρός Οδυσσέας; Οι ιστορικοί αποδίδουν αυτό τον θρυλο στον XII αιώνα π.Χ.

Δεν απέχει πολύ από τον Σταυρό, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού - ένα σπήλαιο Λοΐζου, όπου βρέθηκαν αρχαία όστρακα με επιγραφές που αποδεικνύουν την ύπαρξη των λατρειών της Ιθάκης την θεά Άρτεμις, Ήρα και την Αθηνά. βρέθηκαν Δώδεκα τρίποδες, εκείνες που σύμφωνα με το μύθο, παρουσιάστηκαν ως δώρο στον Οδυσσέα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΔ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ


Αυτό το νησί δεν έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μεσογείου, αν και έμοιαζε με τον τρόπο μέσω πολλών κατακτητών. 
Αυτό δεν ανήκει μόνο στους Ιθάκη για multi-χιλιετή ιστορία του κράτους ήταν ένα μέρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Ρωμαϊκή
Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο ... 

Το 1499, το νησί κατακτήθηκε από τους Ενετούς, και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί πειρατές. Το 1797, τα γαλλικά στρατεύματα υπό τις διαταγές των νέων γενικών Βοναπάρτη κατέλαβαν τη Βενετία, και κατέλαβαν τα νησιά που ανήκουν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων των Ιθάκη. 
Σύντομα, όμως, ο ρωσο-τουρκικος στόλος διοικείται από τον Θεόδωρος Ουσακώφ ο οποιος απελευθέρωσε το νησί, μαζί με τα άλλα νησιά του Ιονίου. Υπό την αιγίδα της Ρωσίας ιδρύθηκε η Δημοκρατία της Επτανήσου, αλλά διήρκεσε επί μακρόν. 
Το 1807, το νησί επανεμφανίστηκε οι Γαλλοι, και το 1809 - οι βρετανοι 
Το 1815 η Ιθάκη έγινε μέρος της Ιονίου Δημοκρατίας (κράτος υπό την προστασία της Αγγλίας).
ΣΥΝΕΧΙΖΩ Αλλά δεσμούς η Ιθακη με την Ελλάδα δεν ειχε. Όταν το 1821 στην Ελλάδα φούντωσε απελευθέρωσηκαι η εξέγερση ενάντια στην τουρκική κατοχή, πολλοί νησιώτες ήταν οι ήρωες αυτού του αγώνα. 

Οι νησιώτες, μαζί με τους κατοίκους των άλλων νησιών, έθεσαν εναντιον και επανειλημμένα κατά της βρετανικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωση της Ελλάδα από τον τουρκικό ζυγό. 
Τέλος, το 1864, η Αγγλία αναγκάστηκε να συμφωνήσει με την προσάρτηση των Επτανήσων στην Ελλάδα. Από το νησί της Ιθάκης, μετά από μια μακρά ιστορικο ταξίδι, επέστρεψε στην Ελλάδα. Ίχνη από αυτή την ηρωική ιστορία, αν κοιτάξουμε καλά, μπορείτε να βρείτε παντού στο νησί. 

Θα αναφέρω μόνο μερικά από αυτά: το χωριό Ανώγεια, ένα βυζαντινό μοναστήρι του αιώνα XII (το χωριό ψηλά στα βουνά, μαγευτική θέα), το μοναστήρι με την παλιά εικόνα της Κάθαρσης της Θεοτόκου, με την αρχαία ακρόπολη του Αετού, θαυμάσιο σπήλαιο των Νυμφών, το οποίο συνδέεται με τη μάζα των αρχαίων μύθων. Και, φυσικά, ο Σταυρόςς, , ο τόπος αυτος ζωντανεύει τα Ομηρικά έπη!
ΚΑΙ  ΓΚΙΑΦΗΣ!!!

ΘΑ  ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΟΛΑ   ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ  ΣΤΟ  ΝΕΟ  ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ,, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ,,,
ΘΑ  ΧΡΕΙΑΣΤΩ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου