Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Φορολογούν τους φτωχούς μέχρι θανάτου


Γράφει ο Άγης Βερούτης
Δημοσιεύθηκε στο Capital στις 25 Σεπτεμβρίου 2015
tax
Ο Τσίπρας σκοπεύει να φορολογήσει τους φτωχούς μέχρι θανάτου!
Η τελευταία επινόηση είναι η επιβολή προστίμων με απρόσωπο ηλεκτρονικό τρόπο, σε όσους δεν έχουν χρήματα να περάσουν το αμάξι τους από ΚΤΕΟ.
Δηλαδή δεν φτάνει που κάποιος δεν έχει χρήματα να δίνει για να διατηρεί σαν καινούργιο το σαράβαλο 15ετίας που τον υποχρεώνει να έχει η υπερφορολόγηση Βενιζέλου στα αυτοκίνητα, με τεκμήρια, φόρους πολυτελείας, και τέλη κυκλοφορίας στο θεό, έρχεται τώρα ο Τσίπρας και του χώνει και ένα πρόστιμο που θα παρθεί από τον φορολογούμενο μέσω Τάξις!
Αν δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πχ ?1.500 για να φτιάξει άχρηστες για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ζημιές σε ενα αυτοκίνητο που μπορεί να έχει αξία ?500-?600 τότε ο Τσίπρας θα χρεώσει στο φτωχό και άλλα μισά από την αξία του αμαξιού του σε πρόστιμα!!

Λες και ήταν βλάκες όλοι οι προηγούμενοι που επεδείκνυαν ανοχή στους φτωχούς μη εφαρμόζοντας το γράμμα ενός έτσι κι αλλιώς γελοίου νόμου αναφορικά με τα αυτοκίνητα και την τεχνική τους συντήρηση απο τις εποχές των παχιών αγελάδων του τότε υπουργού Λιάπη του ταλαντούχου, με τις πλαστές πινακίδες!
Ο Τσίπρας φορολογεί το 40% των Ελλήνων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας με χαράτσια, με τεκμήρια τα παιδιά τους, και από το πρώτο ευρώ καταπατώντας επί της ουσίας την εντολή του Ιανουαρίου, για να διατηρήσει το πελατειακό κράτος ανέπαφο.
Τώρα όμως που η οικονομία πνέει τα λοίσθια λόγω capital controls ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει. Άρα πρέπει να κόψει δαπάνες. Σιγά μη κόψει όμως!!!
Δεν γίνεται πλέον το ελληνικό κράτος να είναι με ψηλό καπέλο και ξυπόλητος, σαν τον Καραγκιόζη, και να διατηρεί 1 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, με μόνον 2,5 εκατομμύρια Έλληνες στην παραγωγική οικονομία!
Με το να πιέζουν τα νούμερα να βγουν στο χαρτί, απλά καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό, ωθώντας ολοένα και περισσότερους στη φτώχεια και τη μιζέρια.
Το να εκτελείς τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν συνιστά σε πολιτική!
Σε λογιστική συνιστά!
Το έθνος χρειάζεται πολιτικούς!
Λογιστές έχει αρκετούς!
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως το κράτος ζητάει ?10.450 από έναν ελεύθερο επαγγελματία που βγάζει ?8.000 το χρόνο!!!
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι το 40% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι το 50% των ανήλικων ελληνόπουλων κάτω απο το όριο της φτώχειας.
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι.
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη εκτός 1-2 πλουσίων χωρών της Ευρώπης.
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι τα χαράτσια που είναι ασύνδετα με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων.
Ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονται κατά 12 δισ. ευρώ το χρόνο, άρα η φορολόγηση είναι 55 δισ. για να μαζέψουν 43 δισ., και θα ανέβει κατακόρυφα, αντί να κόψουν δαπάνες περιττές και μισθούς και συντάξεις ρετιρέ ακόμα και σήμερα!!!
Ειλικρινά το θράσος και η υποκρισία τους ξεπερνάει την αντιληπτική μου ικανότητα.
Α, και σταματήστε επιτέλους αυτό με την Πρώτη Φορά Αριστερά. Η πρώτη φορά αριστερά ήταν τον Οκτώβριο του 1981, με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα!
Εκτός αν στο μυαλό σας ξαναζείτε τη δεκαετία του '80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου