Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΔΕΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ! Ευρήματα 7.000.000 ετών φέρνουν στο φως οι ανασκαφές (Βίντεο)

28 Αύγ, 15:00
 
 από GPapado
 Εκτύπωση Άρθρου
   
Σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα 7 εκατομμυρίων περίπου ετών ήρθαν στο φως το 1997 στη Θερμοπηγή του Δήμου Σιντικής, τα ευρήματα αυτά προκάλεσαν και διεθνές ενδιαφέρον αφού προβλήθηκαν και από το περιοδικό National Geographic.
Η ανακάλυψη των μοναδικών ευρημάτων έγινε από τον Γιώργο Τομπουλίδη κάτοικο του Παλαιού Σταθμού και την ανασκαφή έχει αναλάβει από τότε μέχρι και σήμερα η αναπληρώτρια καθηγήτρια Γεωλογίας του Α.Π.Θ Ευαγγελία Τσουκαλά. Η κυρία Τσουκαλά μίλησε στην Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣγια την συγκεκριμένη ανακάλυψη και όπως μας αποκάλυψε μέχρι στιγμής έχουν βρεθείαπολιθωμένα ιππάρια, καμηλοπαρδάλεις, μαστόδοντες, αντιλόπες, μαχαιρόδοντες και ένα κρανίο ενός γιγαντιαίου ζώου που ονομάζεται Αγκυλοθήριο.

Αυτές τις ημέρες στην περιοχή βρίσκονται 20 φοιτητές από την Αυστρία και συγκεκριμένα από τοΙνστιτούτο της Βιέννης μαζί με την καθηγήτρια Ντόρις Ντάνκ προκειμένου να βοηθήσουν στην ανασκαφή καθώς όπως υποστηρίζουν η περιοχή της Θερμοπηγής παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.Οι ανασκαφές στην περιοχή συνεχίζονται κανονικά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη βοήθεια από το αρμόδιο Υπουργείο. Μάλιστα σημαντική είναι και η βοήθεια των εθελοντών που βρίσκονται στο πλευρό της κυρίας Τσουκαλά και των φοιτητών της.

Το πρωί της Τετάρτης στο σημείο των ανασκαφών βρέθηκε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουτσίδης, ο οποίος και παρακολούθησε την όλη διαδικασία και συνομίλησε με τους ανασκαφείς, τονίζοντας πως στόχος του είναι η ανάδειξη του παλαιοντολογικού μουσείου της Θερμοπηγής, το οποίο μαρτυρά την προϊστορία του τόπου Όλα τα ευρήματα αφού συντηρηθούν από την ομάδα της κυρίας Τσουκαλά εκτίθενται στο πρώην δημοτικό σχολείο της Θερμοπηγής που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο Παλαιοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου