Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη για 5 χρόνια από τη LEVANTE FERRIES!

Συζητείται αυτή τη στιγμή στο ΣΑΣ η αίτηση της LEVANTE FERRIES για  δρομολόγηση πλοίου της εταιρίας (IONIAN STAR) στη γραμμή Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη, με αιτούμενη ημερομηνία έναρξης την 24η Ιουλίου 2015.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η αίτηση αφορά σε 5ετή εκμετάλλευση της γραμμής από την παραπάνω εταιρία ενώ, στην αίτηση ζητείται η εφαρμογή της προβλεπόμενης από την προκήρυξη της γραμμής (από το αρμόδιο υπουργείο) δέσμευσης για "αποκλειστική εκμετάλλευση" της..

Υπενθυμίζουμε οτι, εδώ και δύο μήνες περίπου, το αρμόδιο Υπουργείο, υπό την πίεση Θεσμικών Οργανων και Φορέων, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε κκάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει αίτηση εκμετάλλευσης της γραμμής, για δυο (τουλάχιστον) χρόνια, κατ' αποκλειστικότητα. 
Η LEVANTE FERRIES κάνοντας χρήση αυτού του κειμένου- πρόσκλησης, αιτείται την πενταετή αποκλειστική εκμετάλλευση της γραμμής!
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του ΣΑΣ είναι συμβουλευτική, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως θα  είναι θετική, παρά τις προσπάθειες συγκεκριμμένων παραγόντων να δημιουργήσουν προβλήματα . Ακόμα όμως και στην (απίθανη) περίπτωση αρνητικής  έκβασης, ο Υπουργός έχει το δικαίωμα (εκ του Νόμου) να εκδόσει την άδεια, κάτι το οποίο σίγουρα και θα πράξει (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας.
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες.
Περισσότερα σε λίγο  ΣΤΟ http://www.ionianpress.gr/

ΕΠΙΣΗς  ΣΤΗΝ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Έτρεξε και αυτός για την γραμμή της Σάμης!
Αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες και μπει τελικά καράβι στην γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε κάποιους ανθρώπους! Ένας από αυτούς ήταν και ο Περιφερειάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μάκης Πετράτος, ο οποίος…
Περισσότερο ρεπορτάζ στο www.efimeridakefalonia.gr

ΚΑΙ ΑΠΟ  E-KEFALONIA.NET

Στην τελική ευθεία για την έγκριση της δρομολόγησης πλοίου με υπουργική απόφαση και όχι με απόφαση του ΣΑΣ, βρίσκεται η νέα κοινοπραξία «Ionian Group», στη γραμμή Σάμη-Πάτρα.
Μάλιστα, άτομο της εταιρείας δήλωσε στο e-kefalonia.net ότι το πλοίο στη γραμμή Πάτρα-Σάμη είναι μόνο η αρχή, αφού η κοινοπραξία ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες γραμμές.
Το πλοίο της Κοινοπραξίας «Fior di Levante» μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής με ιδιαίτερα πανηγυρικό τρόπο, με πιθανότερη ημερομηνία στις 27 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα αντικατασταθεί με άλλο πλοίο της Κοινοπραξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου