Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΑΡΑΒΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ !!! ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !!!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Χρήστος Μεγαδούκας
Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης σωματικής και ψυχικής, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να κάνω ένα μικρό απολογισμό της φετινής μας παράστασης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στην Αγία Ειρήνη.

Φέτος η παράσταση μας είχε τίτλο «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» και ήταν ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό Θέατρο Σκιών. Σκοπός μας ήταν να τιμήσουμε τους βασικούς χαρακτήρες του Θεάτρου Σκιών, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από το τόπο καταγωγής τους ξεκινώντας με τη Σμύρνη (Χατζηαβάτης), συνεχίζοντας με τη Θεσσαλονίκη (Εβραίος), τη Ζάκυνθο (Σιορ Διονύσιος), τη Θεσσαλία (Μπάρμπα Γιώργος), την Ανατολική Ρωμυλία (Θρακιώτης), τη Σαμοθράκη (Μορφωνιός) και κλείνοντας με ένα Ρεμπέτικο-Λαϊκό γλέντι (Σταύρακας). Το φινάλε άνηκε αξιοκρατικά στη φιγούρα του Καραγκιόζη, που αφού πρώτα τον παντρέψαμε, «Έλα βρε Καραγκιόζη να σε παντρέψουμε» , του τραγουδήσαμε τον «εθνικό του ύμνο» που δεν είναι άλλος από το γνωστό τραγούδι «Σαν τον Καραγκιόζη»!!!
Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές, μουσικούς, καλλιτεχνικούς συνεργάτες και τεχνικούς που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό πάνω στη σκηνή και ανταποκρίθηκαν ΑΡΙΣΤΑ στις αυξημένες απαιτήσεις μιας τέτοιας παράστασης!
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους μαθητές μου για την συνέπεια τους όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας μας και για την υπομονή τους στις πολύωρες πρόβες και στις όποιες εντάσεις δημιουργήθηκαν σε αυτές. Το επίπεδο μας έχει ανέβει αισθητά, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε…
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:
• Στη Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. για την συν-διοργάνωση της εκδήλωσης.
• Στον φίλο (πλέον) ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ για την τιμητική παρουσία του και την πολύτιμη προσφορά του στην εκδήλωση μας!
• Στον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι» και ιδιαίτερα στο χοροδιδάσκαλο τους & φίλο μου Κώστα Δημόπουλο, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, χορεύοντας χορούς από τον τόπο τους!
• Στους: Χρήστο Χάρη (κλαρίνο), Δημήτρη Στεφόπουλο (βιολί), Δημήτρη Φυδανάκη (λαούτο-μπουζούκι), Θανάση Λάκκα (κρουστά), Αλέξανδρο Λυκούρα (ακορντεόν), Γιώργο Θεοδώρου (κιθάρα) και Ιωάννα Χρυσανθοπούλου (τραγούδι) που υποστήριξαν την εκδήλωση μας αψεγάδιαστα!!
• Στο βεστιάριο «Ελληνικές Ενδυμασίες» (Κατερίνα Βάλβη & Νίκη Αγιασματζή), για την ΑΨΟΓΗ συνεργασία μας τρία χρόνια τώρα.
• Στο ΗΧΟΘΕΑΜΑ για την ηχητική κάλυψη και φωτισμό.
• Στους πολλούς χορηγούς μας, που η ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας ήταν συγκινητικά μεγάλη και πέρα από κάθε προσδοκία.
• Σε όλους εσάς που ήρθατε να μας στηρίξετε με την παρουσία σας και το ζεστό σας χειροκρότημα!!
Τέλος ένα μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Ειρήνης «Το Αράκλι» για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη βοήθεια του, αυτά τα τρία πολύ δημιουργικά χρόνια και ιδιαίτερα στους στενούς μου συνεργάτες Σωκράτη Μανέντη & Άννα – Μαρία Πετράτου!!
Να είστε όλοι πάντα καλά και…. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου