Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

συνέχεια με σχολια,, και Πυροφάνι σε Αστερίδα


Φίλε μου Βαλσαμη Γεράσιμε με το κέντρο του βασιλείου στη Νότια Κεφαλονιά υπάρχει το εξής πρόβλημα: Αν αφήσουμε τα επί μέρους γεωγραφικά στοιχεία και βαδίσουμε μόνο σε θέματα διοικητικά και αποδεχθούμε την σημερινή Ζάκυνθο ίδια με την Ομηρική τότε δεν υπάρχει σχεδόν πρόβλημα, αντίθετα έχουμε πρόβλημα στην τοποθέτηση του κέντρου του βασιλείου στην σημερινή Ιθάκη, ή γενικώς προς τα Βόρεια. Η Ζάκυνθος όμως είμαι και έγώ της άποψης ότι ήταν το Ομηρικό Δουλίχιο. Το Δουλίχιο είχε τους μισούς μνηστήρες. αναφέρεται σαν έφορο, ενώ η Ζάκυνθος δασώδης. Η σημερινή Ιθάκη είναι αδύνατον να ήταν λοιπόν κάποτε το Δουλίχιο, ούτε η Παλική. Η άλλη άποψη ότι ήταν η Ακαρνανία δεν έχει βάση πρώτα γιατί δεν ήταν νησί, δεύτερο γιατί να αλλάξει όνομα (ποιο Ομηρικό κεντρικό στεριανό κομμάτι έχει αλλάξει ονομασία?), τρίτον και οι Ρωμαίοι (Αινειάδα) Ακαρνανία τη θέλανε. Με το Δουλίχιο στα Νότια λοιπόν δίπλα από τον Πόρο σιγά μη και μπορούσε ο Μέγης να ήταν μισοανεξάρτητος από τον πανέξυπνο Οδυσσέα σαν αρχηγός των Δουλιχιωτών. Όλη μέρα εκεί θα έπινε το καφέ του και δε θα πήγαινε τα γελάδια του στη στερεά και Πελοπόννησο. Ο Μέγης λοιπόν ίσως και συγγενής του (όχι εξ΄ αίματος), πρέπει να είχε επιλεγεί σαν ικανός υποτελής του να ασκεί διοίκηση σε μέρος απομακρυσμένο του κέντρου του Οδυσσειακού Βασιλείου. Προσωπικά όπως το έχω δηλώσει είμαι της άποψης ότι πάνω στη Θιακοκεφαλλονιά ήταν η Ομηρική Ιθάκη και από κάπου πρέπει να πιεστούν έρευνες μια και με το να μην υπάρχουν αρχαιολογικές αποδείξεις βγαίνουν ζημιωμένα και τα δύο νησιά και η Ελλάδα γενικότερα. Έχω και το βίτσιο με τα αρχαιολογικά βέβαια έκπαλαι! Όπως και με το Θιακοκεφαλλονίτικο «πάμε στοίχημα» βέβαια! Ξέρεις γιατί έφαε 100 μνηστήρες ο Οδυσσέας? Γιατί του κλέψανε το βιός του! Και άμα το έχεις βγάλει και με τον ιδρώτα σου τρώς περισσότερους. Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.
 aris7 Ιουνίου 2015 - 10:09 μ.μ. Και μια ερώτηση από μένα: Γιατί τρία λιμάνια να αναφέρουνται στην Ιθάκη ρε παιδιά και τι αλλάζει αν ήταν δύο?
ΑΠΟ POROSNEWS file ARIS,, Η πρόταση για στοιχηματάκι ,αν δεν ηταν εδω η Ιθάκη,,που αλλου θα μπορουσε να ήταν,,είναι δική μου ιδέα,,Για ποντάρετε!!!!!!απλα μπερδευτηκες επειδη καπάκι ανερτησα σχολιασμο Βαλσαμη!, αλλά ετσι τελικά μάλλον παιζω με σημαδεμένη την τράπουλα,, και θα μου τσινήσετε χαχα! σαν να κλεβω παγγαρι εκκλησιας κάτι,, και θα λογοδοτησω εδεκει στο δρομο για παράδεισο!! Σπύρο ακολουθει φωτο από το Πυροφάνι,, μονο μελιδόνες τελικα εχει,, και λιγεσ σουπιες που ρινουνε μπόλικο μελάνι χαχα!!!!!!!! και φρεσκοτερο σχολιο για το καλαμποκι Πομπηιας

 1 σχόλιο : aris8 Ιουνίου 2015 - 12:11 π.μ.Ναι ορέ πάρα δίπλα από το καλαμπόκι βλέπω και κάτι μάγγος άμα είχε και κάνα καρπούζι θα ήταν τέλειο το ψηφιδωτό. Από ποια σίγουρη πηγή είναι? Να το πάρουμε και λίγο σοβαρά τώρα. Φυσιολογικότατα η Αμερική πρέπει να ήταν γνωστή από χιλιάδες χρόνια πρό Χριστού. Γιατί όχι? Το θέμα είναι ότι με τα τότε μεταφορικά μέσα δεν είχε κανένα συμφέρον για τους λαούς της Μεσογείου. Εδώ η Αφρική ήταν δίπλα, πότε τέλειωσε η εξερεύνησής της. Τα πάντα τα ρυθμίζει ανέκαθεν το κέρδος… Χουά χα χα χα χα χα χα. και συνεχεια με τον τελευταίο σολιασμο Παυσανία,, που πέρυσι δεν ειε συμετάσχει στο μεγάλο διάλογο περι Δουλιχιου (αυτη η ανάρτηση ήδη είναι και δεξια σαν δημοφιλή του μηνα)
ακόμη παλιότερα σχχολιακια
ΡΟκκοσ Σπύρος

"μπορεί σχεδόν οι περισσότεροι να μην ενδιαφέρονται καν για το "Παραμυθάκι" του Ομήρου," … Ναι φίλε Poros δυστυχώς πολλοί έτσι το βλέπουν, "παραμυθάκι"!...Αγαπητέ Αβραάμ κανένα πρόβλημα δεν έχεις βλέπω. Είσαι μέχρι και επικίνδυνος! Να δεις που το βράδυ θα πάει εκεί στο νησάκι ο Γιώργος να κάμει πυροφάνι. Χα χα. aris7 Ιουνίου 2015 - 10:04 μ.μ.«Αλήθεια αν τελικά το Νησιώτικο βασίλειο Ομηρική Ιθάκη ,,δεν ειναι το κέντρο της η Νοτιοανατολικη Κεφαλονια ,, τι ποσοστα έπρεπε να δώσουμε στις άλλες θεωρίες!! Πρόταση στο φίλο Αρη που του αρέσουν τα στοιχήματα!!!! και από Βαλσαμη Γερασιμο!!»
Αγαπητέ φίλε Σπύρο
Ο Εύμαιος που κάνει την αναφορά μένει στην Ιθάκη και όχι αλλού. Άρα όταν αυτός λέει στην απέναντι ακτή εννοεί προφανώς αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως απέναντι και όχι του κατοίκου ενός άλλου νησιού. Συμφώνησες για τα τρία λιμάνια αλλά δεν μου υπόδειξες ποιο είναι αυτό στην δική σου επιλογή. Δεν μου απάντησες για τον λόφο που ανεβαίνει προφανώς υποχρεωτικά ο Εύμαιος και όχι από κάποιο καπρίτσιο μια και βιάζεται να φτάσει στο παλάτι να μιλήσει με την Πηνελόπη. Επίσης δεν μου απαντάς για το Δασκαλιό. Ας μπούμε τώρα σε πιο βαθιά νερά. Το ΕΝΕΜΟΝΤΟ δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση κατοικούσαν αλλά χρησιμοποιούσαν όταν αναφέρονταν σε κάποιον τόπο,ποτάμι, λίμνη, λιμνοθάλασσα. Έτσι για να είμαστε ακριβείς.Δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει αλλά θα ήθελα να μάθω. Για το Δουλίχι θα πρέπει να βρεις και ποιες είναι οι Εχινάες νήσοι. Αυτές οι βραχονησίδες που δεν μπορούν να θεωρηθούν τα νησιά που θα έστελναν 40 καράβια με στρατιώτες δεν είναι αλλά η Ζάκυνθος που λες ότι είναι το Δουλίχιον δεν έχει κοντά Εχινάδες. Το χειρότερα απ' όλα είναι ότι ο Όμηρος λέει ότι είναι απέναντι από την Ηλίδα αλλά απέναντι δεν υπάρχει ούτε αχινός και βέβαια όχι Εχινάες. Άρα για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να ακυρώσουμε τον Όμηρο και να προσθέτουμε δικά μας στοιχεία αλλά τότε τι νόημα έχει να συζητάμε (γενικότερα) για τον Όμηρο και να μην απλά υποστηρίζουμε ότι θέλουμε αδιαφορώντας για το τι λέει ο ίδιος. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι η δικη σου αλλά όλων των μεγαλόσχημων δήθεν ειδικών.Εμείς λοιπόν έχουμε την υποχρέωση να μείνουμε πιστοί στο κείμενο αφού αυτοί που έπρεπε δεν το κάνουν. Το κείμενο λοιπόν είναι σαφές. Απέναντι από την όποια Ηλίδα θα πρέπει να βρίσκεται ένα σύμπλεγμα κατοικίσημων νησιών και μαζί ένα μακρόστενο νησί συνέχεια των νησιών του βασιλείου του Οδυσσέα. Αυτό λέει. Αγαπητέ οικοδεσπότη. Δεν ξέρω στο σχόλιο σου ποιες ανακοινώσεις υπονοείς αλλά φαντάζομαι ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι κάποιοι με καλό βιογραφικό θα ακούν μόνο την φωνή τους και αυτό που οι ίδιοι λένα και άρα χωρίς αντίλογο θα είναι ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι. Έχω στείλει παρατηρήσεις στις ανακρίβειες όλων όσων τα τελευταία χρόνια έχουν ανακοινώσει ότι βρήκαν κάποια ομηρική αναφορά-τόπος. Κανείς δεν είχε μπόρεσε να απαντήσει και απλά έκανε πως δεν άκουγε. Από τους πιο γνωστούς μέχρι τους παντελώς αγνώστους καθώς και όλες τις δήθεν ερευνητικές εταιρείες που είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα. Θα ήθελα κάποτε αγαπητέ φίλε έτσι για αλλαγή κάποιος να απαντήσει. Αλλά βλέπεις ο διαφωτισμός δεν πάτησε ποτέ αυτά τα χώματα. Παυσανίας e-poros8 Ιουνίου 2015 - 12:30 π.μ. αναρτω το σχολιο σας στην νεότερη ανάρτηση που βρίσκεται πια πάνω πάνω,, σαν συνεχχεια της συζήτησης,, και συμπληρωματικα,,σε αυτήν την ανάρτηση θα συμπληρώσω,, μερικές αναρτήσεις με αμέτρητα περσινα σολια ,, με το Δουλιχιον το Χαμένο Βασιλειο!!! Οι λόγοι που συμφωνησαμε τελικα η πληοψηφια οτι τα νησια ήταν μαντάρα ,και κανένα στην θέση που υπολογίζει ο κοινους μας νους,,ειναι πολλες σελιδες να σας το εξηγήσω! δειτε και συνεχεια σχολιων 
Αρης
2 σχόλια :χα χα χα χα χα χα. Τσιμπιά από σηπία μελανηφόρο έχεις φάει ορέ?? Λοιπόνε πριν κάτι μέρες ήμουνα στο φίλο το Σπύρο στην Έρισσο. Έπεσε δυο - τρείς ώρες και έφερε δυό τσιπούρες και ένα χραπόδι 2.5 κιλά. Τον είχε κόψει το κρύο όμως. Το χταπόδι έγινε με πατάτες στο φούρνο και τον είχα πάρει στο δούλεμα γιατί θυμήθηκα σε μια γιορτή του Πόρου για την τηλεόραση ένανε εφτού κάτου που είχε βάλει ένα ταψί μακαρόνια με τρία σαβρίδια αηπάνουθε στο φούρνο και το παρουσίασε σαν ψαρομακαρονάδα!! Χα χα χα. Λοιπόνε ΛΟΥΚΟΥΜΙ ! Δεν μπορείς να φανταστείς γεύση μεζεκλήδικη! Τη συνταγή δεν μου την λέει ο πού…., γιατί λέει δεν είμαι καθαρός αλλά κρατάω κι απ΄ αλλού. Λοιπόνε και τι δεν είπαμε και τι δεν έπιαμε, μέχρι ένα δικό του εφυαλωμένο 23ων χρόνων. Νέκταρ μεγάλε! Μέχρι που μπερδέψαμε τα λαπιτόπια μας και γίναμε λίγο νούμερο μέχρι να το πάρουμε πρέφα! Κρίση ξεκρίση ας έρτουν να μας πάρουνε τα χταπόδια, τσι μελιδώνες, τσι σουπιές και τη ρομπόλα… Μπορούνε??? Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα. 

Με τούτονε τον Παυσανία μπλέξαμε άσχημα όλο ερωτήσεις κάνει! Χα χα χα. Να σου απαντήσω εγώ λοιπόνε γιατί συμβαίνει να μην απαξιώ κανέναν και να διαβάζω όλες τσι θεωρίες σωστές, ή λάθος. Για να ξεμπερδεύουμε από το Δουλίχιο γιατί κάτι «μυρίζομαι» ήταν νησί. (Β – 625) «Και τα ιερά νησιά Ήλιδος της αντίκρυ Εχίνες και Δουλίχιο σαράντα στείλαν πλοία…» Εχίνες προφανώς οι στροφάδες, μια και ιερές και πασίγνωστες στους αρχαίους, το γιατί να το έβρεις εσύ φίλε Παυσανία γιατί τώρα αρωτάω εγώ. Όπως και γιατί ήταν ιερό νησί και το Δουλίχιο? Λιμάνι εννοεί η θεωρία του Ρισσιάνου το λιμάνι της Άσσου. Ο Εύμαιος από το Καλό όρος που τον τοποθετεί έβλεπε Λευκάδα,Ακαρναμία μέχρι και Κέρκυρα πήαινε μια βόρτα να τα δείς και εσύ! Χα χα χα Άμα κατέβεις από Καλό όρος για το λιμάνι και την πόλη που θέτει εκεί ο Ρισσιάνος αναγκαστικά περνάς από ενδιάμεσο λόφο, άρα έχει αρκετά σωστά στοιχεία δε γράφει ανοησίες και σπηλιά δίμπουκη στο λιμάνι (όχι αυτή που φαίνεται άλλά διαφορετική και Βορρά - Νότο). Μήπως να σου αναλύσω και τα αντίστοιχα μέρη της σημερινής Ιθάκης γιατί όλοι τα γνωρίζουνε αλλά εσύ αμφιβάλω. Και άμα θέλεις να έβρεις αχινιούς απέναντι από την Ήλιδα, ζουμάρισε στις Στροφάδες με τη Google να διαλέξεις και αβγομένους! Και μάλλον θα πρέπει να μην νοιώθεις και τόσο σίγουρος για αυτά που αναπτύσσει η θεωρία σου γιατί θα ήσουν πιο συνεργάσιμος στη συζήτηση, και εμείς κογιονάρουμε αλλά δεν απαξιούμε κανέναν. Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα. Πόρος νιους για Αστεριδα φίλε Σπύρο και Αρη,,,,, στα γραφουμενα προσδιορισμου της υπάρχει ενα μεγάλο μυστικό,,αλλά θέλει αρκετο ψαξιμο!! εξου τελικα και κια τα "ασχετα νουμερα¨ που κοινοποιησα προχθες τυχαια,,αλλα βγαίνουν σημαντική αναφορά!!! Ισως περισότερο και από την Ηφαίστειο Πυροβουνίου,,η πληροφορεία,, που για να την βρεις πρέπει να ψάξεις σε παλιότερα κείμενα (τώρα ρίχνω και λίγο μελάνι με την κάτω φώτο χαχα)
ποροσνιουςς ,
(ανανέωσα την ανάρτηση σβήνοντας  τις  φωτο και  λίγους υποσυνδέσμους,, γιατι ειχε γίνει μαντάρα η ανάρτηση,, εξου και το σχολιο παράπονο Παυσανία ,μετα την ανάρτηση)
΄τωρα να γινεται μπέρδεμα,, μετα το καλοκαίρι,, που  θα μπορουμε να τα φιλοχοφούμε με ηρεμία μας,,ελπίζω να βρω τρόπο να τα διαχειριστω καλύτερα,,βαζοντάς τα σε μια τάξη!
υποσυνδέσμοι
http://porosnews.blogspot.gr/2015/06/blog-post_32.html?showComment=1433712643969#c3909980646075411648
και




  1. Αγαπητέ κ Γαζή με ευχαριστεί αρχικά που μπήκε και άλλος στη παρέα. Ωραίο το ταξίδι για την Ιθάκη! Μιλάς και αρκετά έξυπνα και τεκμηριωμένα. Και δική μου...
    POROSNEWS.BLOGSPOT.COM


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΟΥ POROSNEWS, ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,, ΕΝΑ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM

5 σχόλια:

  1. Σε παρακαλώ διόρθωσε την εμφάνιση γιατί σε μένα δεν διαβάζεται.
    Αν κατάλαβα καλά κάποιος νομίζει ότι τον απαξιώνω. Κάνει λάθος. Εγώ λέω τις διαφωνίες μου όπως έχω την υποχρέωση και το δικαίωμα να το κάνω. Άλλωστε αν είχαμε την ίδια άποψη τι λόγο θα είχαμε να συζητάμε; και κάτι ακόμη. Θα πρέπει όποιος θέλει να συζητήσει θα πρέπει όταν αναπτύσει ένα αντεπιχείρημα να το κάνει με σοβαρότητα γιατί συγνώμη φίλε μου αλλά δεν καταλαβαίνω αν αστειεύεσαι ή αν υποστηρίζεις ότι απέναντι από τον νομό Ηλείας έχει νησιά. Στο κάτω κάτω της γραφείς αν δεν μπορείς να απαντήσεις δεν είναι κακό να το δηλώσεις! Μπορεί έστω και από λάθος για μια φορά κάποιος άλλος να έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανανέωσα την ανάρτηση σβήνοντας τις φωτο και λίγους υποσυνδέσμους,, γιατι ειχε γίνει μαντάρα η ανάρτηση,, και λόγο και σεζον,,πολλες φορεσ δεν εχω και τον χρόνο πια,, για περιτέρω αναλύσεις ,,στα πολύ σημαντικά ομηρικά θέματα!!,, Ειμαι σίγουρος όμως με το χειμώνα να τα συμαζέψω ,,και να μπορέσω να αναλύσω ακόμη περισσότερο το θέμα,, και ευχής έργο, να έχουμε και καμοιά ευχαριστη είδηση επί του θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Άρη
    Αγαπητέ φίλε δεν ξέρω την Ιθάκη ή την Κεφαλλονιά μια και δεν είμαι από εκεί αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι γιατί σε μια έρευνα πέρα από αυτήν του πεδίου υπάρχει και η άλλη που γίνεται εξ αποστάσεως. Στην περίπτωσή σας ούτε τα μικροσκοπικά νησάκια των Στροφάδων δεν μπορούν σε τίποτα να γεμίσουν 40 πλοία έστω και τα μισά άρα το υπάρχουν εκεί κάποια βράχια δεν λέει τίποτα. Όσο για τα υπόλοιπα η απάντηση εμείς τα ξέρουμε έλα να τα δεις και εσύ μοιάζει αρκετά επιστημονική αλλά ξέρεις σε διαψεύδει η γεωγραφία του νησιού σου. Δεν έχει ούτε έναν τόπο που να δικαιολογεί τον τίτλο που υποτίθεται ότι έχει. Έχω δώσει αρκετά στοιχεία και έχω ζητήσει να απαντήσει κάποιος με στοιχεία αλλά δυστυχώς κανείς μέχρι τώρα δεν μπήκε στον κόπο να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση. Ωραία τα αστεία αλλά συγνώμη δεν απαντούν πουθενά. Ναι οι Εχινάες είναι νήσοι όπως και το Δουλίχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται με κάθε νησί του κόσμου. Πρέπει να είναι απέναντι από την Ηλίδα, σε μικρή απόσταση και βέβαια όπως είπα να έχουν πολύ κόσμο όχι ερημονήσια.
    Θα περιμένω να δω μια απάντηση που να αντικατοπτρίζει την ομηρική αλήθεια. Μέχρι τότε μπορείς να δεις την τελευταία μου ανάρτηση στο μπλόγκ μου που λέει λίγο πολύ τα εξής:
    Στην Ομηρική Μίλητο δίπλα είχε τις εκβολές του ένα ποτάμι ο Μαίανδρος. Στην θεωρούμενη αρχαία Μίλητο το ποτάμι που ονομάσανε Μαίανδρο είχε τις εκβολές του στην απέναντι πλευρά του τότε κόλπου που σήμερα με τις προσχώσεις δεν υπάρχει πια μια και έγινε πεδιάδα. Τότε ο ποταμός δεν είχε καμιά σχέση με την πόλη πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι η ομηρική Μίλητος. Σήμερα αντίθετα, μετά τις προσχώσεις ο ποταμός μετακί νησε τις εκβολές του κατά πολλά χιλιόμετρα και τυχαία εκβάλει κοντά στην (νέα)Μίλητο αλλά αυτό συμβαίνει σήμερα όχι την ομηρική εποχή.
    Θέλω να πω με όλα αυτά ότι αν θες να κάνεις έρευνα πρέπει να ξεχάσεις τις αγκυλώσεις και να δεις την αλήθεια απελευθερωμένη από τα προσωπικά θέλω. Αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ και το θεώρησα μια καλή συμβουλή. Αν σου κάνει την κρατάς αλλιώς....
    Αγαπητέ Γιώργο για να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις πρέπει η δουλειά εδώ να έχει κανόνες ώστε να βγαίνουν συμπεράσματα. Έχω στην μλογκόσφαιρα από το 2007. Ξέρεις πόσες φορές χαθήκαμε σε ατέρμονες συζητήσεις γιατί δεν μπαίναν κανόνες; και το αποτέλεσμα μηδέν. Ειδήσεις υπάρχουν. Μπορώ να σου τις δώσω αλλά πως να μπεις στο βήμα αυτό όταν δεν έχουν γίνει τα προηγούμενα!
    Υ.Γ Αν και σημειώνω το κουτάκι δεν λαμβάνω καμιά ειδοποίηση για τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε εγώ έχω πρόθεση να απαξιώσω κανέναν φίλε Παυσανία και νομίζω ως προς το θέμα και τους όρους του διαλόγου μέσα από το blog του φίλου του Γιώργου έχουμε τις ίδιες απόψεις. Δεν παρακολούθησα απλά όλη τη συζήτηση γιατί έχω την ατυχία (μπορεί να είναι και ευτυχία) να απομακρύνομαι από το διαδίκτυο για κάποιες μέρες ειδικά το καλοκαίρι.
    Δεν αποφεύγω καμία πρόκληση για συζήτηση στα Ομηρικά και ποτέ δεν έχω την πρόθεση απαξίωσης για κανέναν εκτός αν το παίζει έξυπνος.
    Μερικές απαντήσεις λοιπόν:
    Οι Εχινάδες είναι τα νησιά που μέχρι εκεί έδιωξαν ο Ζήτης με τον αδελφό του τα τέρατα τις Αρπυίες? Άρα υποτίθεται ότι γλύτωσαν τους ανθρώπους από αυτές.
    Λογικά λοιπόν κάπου μακριά έπρεπε να βρίσκονται και όχι μέσα στη μέση στις σημερινές Εχινάδες.
    Δεύτερο δεν έστειλαν 40 πλοία οι Εχίνες απλά αναφέρονται μαζί με το Δουλίχιο λόγω του ότι ήταν κοντά και γνωστές σε όλους λόγω της κατοίκησης σε αυτές των ιερών τεράτων που τόσα δεινά προξενούσαν στους πλέοντας και μη την περιοχή. Μπορεί να μην έμενε ψυχή εκεί επάνω.
    Πιστεύω ότι ήταν χοντρικά κάτι σαν την Ακρόπολη με την πόλη της Αθήνας. (Δουλίχιο – Εχίνες)
    Αν λοιπόν δεχθούμε ότι οι Αρπυίες εκδιώχτηκαν μέχρι της σημερινές Εχινάδες πρέπει να δεχτούμε ότι από αυτές ξεκινούν οι θυελλώδεις άνεμοι και όχι από τις Στροφάδες κομμάτι δύσκολο. Αυτό γιατί εκτός των άλλων οι Άρπυίες θεωρούνταν και θεότητες των ανέμων.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί αμφιβάλεις ότι οι Στροφάδες δεν είναι απέναντι από την Ήλιδα!
    Θα σε διαβάσω όμως να καταλάβω περισσότερα, αλλά σιγά – σιγά.

    Χουά χα χα χα χα χα.
    (το χουά χα χά μου είναι παντός καιρού όχι κατ΄ανάγκη ειρωνικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛ. ΧΡΟΝΟ,, ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΩς ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,,! ΠΡΟς ΤΟ ΠΑΡΟΣ ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ,, ΑΝΑΡΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΝΝΟΙ,, ΜΠΑς ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ
    ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ http://porosnews.blogspot.com/2015/07/blog-post_698.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή