Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ,Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Το μόνο που έχει να φοβηθεί σήμερα ο ελληνικός λαός, είναι ο ίδιος ο φόβος, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έπειτα από πέντε χρόνια λεηλασίας. Μίλησε για προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου, με άξονα τις τράπεζες, που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, μετά την εξαγγελία για το διάγγελμα της προσεχούς Κυριακής, 5 Ιουλίου.


Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το ΔΝΤ δεν έχει εκταμιεύσει χρήματα για την Ελλάδα από το περασμένο καλοκαίρι, ακριβώς επειδή δεν θεωρεί ότι υπάρχει προοπτική βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Έτσι, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι επιμένουν για την υπογραφή του ΔΝΤ στη συμφωνία, «τορπιλίζοντας» τις προοπτικές ενός έντιμου συμβιβασμού.
Απαίτησαν επίσης την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό από το 6% στο 23%, είπε για τους δανειστές, διερωτώμενος γιατί θέλουν να οδηγήσουν «σε ξαφνικό θάνατο τον τουρισμό», που είναι το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι δανειστές «μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια, να υπογράψουμε ένα νέο Μνημόνιο».

Ταυτόχρονα, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας έναντι της άθλιας, όπως την χαρακτήρισε, πρότασης των Θεσμών.

Παρά τους υψηλούς τόνους κατά των δανειστών, τους οποίους ευθέως κατηγόρησε ότι υπονόμευσαν τη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι, ακόμα και μετά το δημοψήφισμα, «στο τραπέζι θα παραμένει η συμφωνία».
ΠΗΓΗ http://www.24wro.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου