Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ"Βιολογικό αγρόκτημα - εστιατόριο

Το Βιολογικό Αγρόκτημα - Εστιατόριο «ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ» άνοιξε και σας περιμένει!

Δυο νέοι ανθρώποι, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν γνήσιες αυθεντικές εμπειρίες, περνώντας οι ίδιοι καλά και κάνοντας αυτό που τους αρέσει με πολύ αγάπη και μεράκι δημιούργησαν αυτόν τον ξεχωριστό χώρο που αξίζει να επισκεφτείτε!


Ήρθε ο καιρός να μαζέψουμε το χαμομήλι.
Βιολογικό ,αρίστης ποιότητας χαμομήλι,που θα αποξηρανθεί παραδοσιακά σε σκιερό μέρος και θα χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ..

Στην τοποθεσία En Kefallinia.


και


Το μάζεμα του χαμομηλιού - παρασκευή βάμματος

Δεν ξέρω αν μαζέψατε ποτέ χαμομήλι ή το σκεφτήκατε ποτέ, αλλα να ξέρετε οτι αυτή η περίοδος είναι οτι πρέπει γι'αυτή τη δουλειά!  Λίγο να περπατήσετε στην εξοχή και θα δείτε απέραντες εκτάσεις να ασπρίζουν απο μακρυά... Το πιθανότερο είναι αυτές οι εκτάσεις να ειναι καλυμένες απο χαμομήλια. Προσοχή όμως! Για μερικούς που είναι παιδιά της πόλης (καλή ώρα), ίσως πρέπει να γίνει μία συμαντική επισήμανση: η διαφορά χαμομηλιού - μαργαρίτας! Ναι ακριβώς, όσο αστείο και να σας φαίνεται, είναι λεπτή η διαφορά και πολλές φορές μπορεί να βρεθείς σε περιοχή που είναι ανακατεμένα μεταξύ τους και να μην ξέρεις τι μαζεύεις. Η σημαντικότερη διαφορά είναι οτι το χαμομηλάκι μοσχοβολάει, ενώ η μαργαρίτα δεν μυρίζει τίποτα. Επίσης η μαρχαρίτα έχει πιο μεγάλα πέταλα απο το χαμομήλι. Δυστυχώς θυμήθηκα αργά να τραβήξω φωτογραφία, και έτσι δεν μπορώ να σας δείξω την διαφορά πιο ξεκάθαρα. Πήγαμε λοιπόν προχτές που είχε καλό καιρό με παρέα και μαζέψαμε μπόλικο μοσχοβολιστό χαμομηλάκι! Είχαμε όμως μαζί μας και ένα θαυματουργό εργαλείο που έκανε το μάζεμα παιχνίδι. Είναι το εργαλείο που φαίνεται παρακάτω, και αν ποτέ το πετύχετε σε κανένα κατάστημα, να το πάρετε οπωσδήποτε γιατί είναι πολυ χρήσιμο για τέτοιες δουλειές. Χτενίζοντας τα λιβάδια και τους αγρούς με τα χαμομήλια, μαζεύει πολύ γρήγορα τα άνθη τους. Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να γεμίσεις ολόκληρη σακούλα!



Στη συνέχεια για να ξεράνεις τα χαμομήλια και να διατηρηθούν για το χειμώνα για τσάι, τα απλώνεις σε ταψιά ή εφημερίδες σε σκοτεινό και ζεστό όσο γίνεται μέρος. Μπορείτε να τα βάλετε και δίπλα στο καλοριφέρ όσοι ανάβετε ακόμα. Και κάθε μέρα να τα γυρνάτε απο την άλλη για να στεγνώσουν το γρηγορότερο δυνατό. Καλύτερα να μην είναι έξω το μέρος που θα τα απλώσετε, γιατί μαζεύονται ζοήφια και μηγάκια. Αν δείτε οτι παίρνει μέρες που ειναι υγρά, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα βάλετε στο φούρνο στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για λίγες ώρες. Καλύτερα να περάσουν πάντος μέρες μέχρι να στεγνώνουν, παρά να κλειστούν βιαστικά στα βαζάκια και να μείνουν υγρά και να βρωμίσουν...



Πως να φτιάξετε βάμμα χαμομηλιού:

Υλικά
  • αλκοόλ (βότκα ή φαρμακευτικό αλκοόλ)
  • νερό
  • χαμομήλι
Ο καθένας μπορεί να κάνει όση ποσότητα θέλει. Η αναλογία αλκοόλ νερού πρέπει να είναι 25%. Δηλαδή αν βάλεις ένα ποτηράκι βότκα, πρέπει να βάλεις  τρία ποτηράκια νερό.

Διαδικασία

1.Τοποθετείς σε ένα βάζο που να κλείνει αεροστεγώς το χαμομήλι νωπό
2.Το σκεπάζεις με μίγμα νερού και αλκοόλ (η βότκα είναι ότι πρέπει)σύμφωνα με τις αναλογίες παραπάνω
3. Φυλάξτε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και ανακινείτε το όποτε το θυμάστε.
4. Στραγγίξτε το υγρό με ένα πανί βαμβακερό σε ένα βάζο και το βάμμα είναι έτοιμο. Καλό είναι το βάζο να είναι σκούρο, ώστε να διατηρεί καλύτερα το περιεχόμενο. Αν βρείτε μπουκαλάκια που αδειάζουν με σταγονόμετρο είναι το καλύτερο.
*Το βάμμα διατηρείται για 2 χρόνια*



Εφαρμογή

Γενικά το χαμομήλι είναι πολύ αποτελεσματικό σε διάφορες παθήσεις ή ενοχλήσεις. Το βάμμα είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσεις για πολύ καιρό τις ιδιότητες του χαμομηλιού. Το βάμμα είναι πολύ καλό για πλύσεις ματιών για την επιπεφυκίτιδα ή αν είναι κουρασμένα και χρειάζονται ξεκούραση. Χρήση: Διαλύστε 5-10 σταγόνες βάμματος σε ζεστό νερό και κάντε πλύσεις. Επίσης μπορείτε να το απλώσετε στα μάτια με ένα βαμβάκι.



Χρήσιμα site για τα βότανα και για παρασκευή φυτικών φαρμάκων κλπ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου