Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ


ARIS
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι παραλίες ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.» Σωστότατη απόφαση! Το κουφό είναι ότι όταν ήμουν νεολαίος κάτι τέτοιο είχε ξαναγίνει και εγκρέμιζα όλο ευχαρίστηση κάτι συρματοπλέγματα μέχρι τη θάλασσα, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει πως ξαναήρθαμε περίπου στην ίδια κατάσταση. Την υποχρέωση του καθαρισμού να έχουν οι Δήμοι όπως έχουν και τον καθαρισμό των δρόμων οι μαγαζάτορες πληρώνουν ΦΠΑ και άμα δε τσου φτάνει να τσου αφήσουνε ήσυχους να τσι καθαρίζουν μονάχοι τους και εγώ δηλώνω «βολοντιέ» μέχρι να πεθάνω. Και αφού μέχρι τώρα τσι καθαρίζανε γιατί βγαίνει κάθε χρόνο ο πάτος τσου εθελοντές καθαρισμού? Στις παραλίες που δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω μεγέθους καλό θα ήταν με αυστηρούς περιορισμούς να έχουν κάποιο χώρο για εκμετάλλευση γιατί το παραχέσανε με το συμπάθιο. Δε μπορεί να είμαι ούτε 100 μέτρα από τη παραλία και να αναγκάζομαι να πηγαίνω απά στα βράχια γιατί πρέπει κάθε μέρα να πλερώνω ξαπλώστρα σε Mε απόφαση ΣτΕ χάνουν οι δημοι τις παραλίες τους??

GERASIMOS
KAI
Μπουρλότο στον σχεδιασμό του δήμου που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες του νησιού βάζει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε με απόφαση του Ε’ τμήματος παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι σοβαρό αφού πέραν από το δήμο που χάνει τη διαχείριση των παραλιών και ένα σημαντικό έσοδο ύψους 100.000€ περίπου από το ταμείο του, προβλήματα δημιουργούνται στους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο παρά πέντε της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Όλοι είχαν προετοιμαστεί συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε με το που θα γινόταν οι διαδικασίες να είναι έτοιμοι. Δυστυχώς φέτος οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν όπως όλα δείχνουν να εξελιχθούν τα πράγματα όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Ταυτόχρονα, η απόφαση που έκρινε ότι αιγιαλός και παραλίες ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γένει προστασία των ακτών.
Απορίες
• Θα γίνει, τελικά, εφέτος ή όχι η παραχώρηση των παραλιών;
• Από ποιόν; Την Κτηματική; Το Δήμο; Και με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις;
• Μήπως η διαδικασία ανατεθεί σε κάποιο Φορέα ή Εταιρεία στα πρότυπα του ΤΑΙΠΕΔ
• Μόνο σε εκείνους που έχουν μονάδα ή επιχείρηση σε παραλία ή και σε ιδιώτες με απευθείας ανάθεση;
• Θα έχει ή όχι ισχύ η Κανονιστική που ετοίμασε ο Δήμος;
• Τι θα απογίνουν εκείνοι που περίμεναν να ζήσουν την οικογένεια τους μέσα από την ανάπτυξη θαλάσσιων σπορ ή την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών;
• Μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ τι θα υπερισχύει; Η απόφαση του Υπουργείου ή του Ε΄ Τμήματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου