Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Λαϊκή Συνέλευση Σάμης:

Να ανακληθεί τώρα από την ΚΕΔΗΚΕ η Προκήρυξη Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τους τρεις Αρχιμουσικούς των Φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς.


Πολλοί γονείς και κάτοικοι της Σάμης και της Πυλάρου, παραβρέθηκαν χτες, στην Λαϊκή Συνέλευση των γονιών των παιδιών της φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης», που έγινε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Σάμης. Αντικείμενο της Συνέλευσης, το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη συνέχιση της συνεργασίας του Αρχιμουσικού κ. Γεράσιμου Γεωργόπουλου, με την φιλαρμονική. Εκτός των κατοίκων και των γονιών, το παρών έδωσαν και οι: Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Α. Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεφαλονιάς κ. Ι. Κουρούκλης, οι εκπρόσωποι των ΦΙ.Κ.Ο κ.κ . Λουκέρης Ιωσήφ και Γρηγορόπουλος Ανδρέας, οι πρόεδροι των Τ.Σ. Σάμης Ρασσιάς Γαβρίλης, Καραβομύλου Μωραΐτης Βασίλης, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Συλλόγου Σάμης «Ο Αιγιαλός» και εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Σάμης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, η απουσία εκπροσώπων του Δήμου Κεφαλονιάς και της ΚΕΔΗΚΕ, αν και είχαν προσκληθεί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχαν προσκληθεί και οι αιρετοί που παραβρέθηκαν στη Συνέλευση. Ύστερα από αρκετή συζήτηση και τοποθετήσεις κατοίκων, γονέων και αιρετών, αποφασίστηκε, αντιπροσωπία της Λαϊκής Συνέλευσης μαζί με αιρετούς, να επισκεφτούν σήμερα τον Δήμο Κεφαλονιάς , για να ζητήσουν από τον Δήμαρχο, την ανάκληση της προκήρυξης της ΚΕΔΗΚΕ για τους τρεις αρχιμουσικούς των φιλαρμονικών του Δήμου και να συνεχιστεί μέχρι την άμεση και οριστική πρόσληψή τους από την ΚΕΔΗΚΕ , το έως τώρα εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς που υφίσταται γι αυτούς. (Εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αυτής ).
Η Λαϊκή Συνέλευση επίσης εξέδωσε ομόφωνα, το παρακάτω ψήφισμα:
« Εμείς οι γονείς των παιδιών της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης», και οι κάτοικοι των Δ.Ε. Σάμης και Πυλάρου, που συμμετείχαμε σήμερα στη Λαϊκή Συνέλευση στη Σάμη, με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε με τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κ. Γεράσιμο Γεωργόπουλο, αλλά και τους άλλους δύο αρχιμουσικούς των Φιλαρμονικών του Δήμου, καταγγέλλουμε τη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΚΕΔΗΚΕ που αφορά τις θέσεις των τριών Αρχιμουσικών του Δήμου μας. Εκτιμούμε ότι οι θέσεις αυτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα του πολιτισμού που υπηρετούν.
Η αλλαγή που επιβάλλει στην εργασιακή σχέση η Δημοτική Αρχή, αποτελεί αποδοχή στην επίθεση που δέχεται η αμοιβή της εργασίας σε όλα τα παραγωγικά επαγγέλματα.
Είναι επιταγή που πρόθυμα εξαργυρώνει, προς χάριν γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλεται από τα κέντρα αποφάσεων. 
Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ή αδιαφορούν για τις συνέπειες αυτής της πρακτικής, που είναι η συρρίκνωση της παραγωγικής και πολιτισμικής έκφρασης του νομού μας.
Δηλώνουμε απέναντι σε τέτοιες λογικές και πρακτικές, μέχρι την ανατροπή τους.
Απαιτούμε από την ΚΕΔΗΚΕ, την ανάκληση της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που αφορά στους τρεις Αρχιμουσικούς των φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς, την συνέχιση του έως τώρα μισθολογικού και εργασιακού καθεστώτος που ισχύει γι΄ αυτούς, και την άμεση και οριστική πρόσληψή τους από την ΚΕΔΗΚΕ, εφόσον και οι τρεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα του πολιτισμού που υπηρετούν ). 
Απαιτούμε επίσης από την ΚΕΔΗΚΕ και τον Δήμο Κεφαλονιάς, να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στον πολιτισμό και την παιδεία, στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά, όλες τις φιλαρμονικές αλλά και τα πολιτιστικά σωματεία των νησιών μας».
Οι Συμμετέχοντες στη Λαϊκή Συνέλευση των γονιών των παιδιών της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης».
Τα υπόλοιπα θέματα που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν, δεν συζητήθηκαν λόγω του περασμένου της ώρας, και αποφασίστηκε, διεύρυνση της επιτροπής που θα συζητήσει και προτείνει σε νέα γενική συνέλευση, τα προβλήματα που χρονίζουν και απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής μας. Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής αυτής, ορίστηκε για την Κυριακή 29/03/015 και ώρα 19.00 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καραβομύλου.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου