Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΡΛΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


NIΚΟΛΑΟΣ  ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Είχε μιαν άλλη άποψη από τη δική μας. Υποστήριζε ότι το Θιάκι ήταν η Ιθάκη του Οδυσσέα. Έκανε αξιόλογο ανασκαφικό έργο εκεί...
Για εμάς, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι εκεί είναι η Ομηρική Σάμη, αφήνει επίσης πάρα πολύ αξιόλογο έργο, διότι είναι αποδεδειγμένο ότι ούτως ή άλλως, τόσο αυτό το νησί, όσο και η Ζάκυνθος μαζί με μεγάλο τμήμα της Κεφαλλονιάς, αποτελούσαν τμήματα της ένδοξης Αυτοκρατορίας του Οδυσσέα, Βασιλιά και Άνακτα του λαού των Κεφαλλήνων.
Θα τη θυμόμαστε πάντα.



Αυτό το BLOG αποσκοπεί κυρίως στην ανάδειξη των κατά τη γνώμη μου “κακώς κείμενων” του τόπου μας. Μόνο επώνυμα σχόλια είναι αποδεκτά. Ευχαριστώ Δ....
DIMOS-SYRMIS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ DIMOS SYRMIS






Ως Θιακός αλλά και ως αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για την προστασία και την ανάδειξη της Ομηρικής Ιθάκης αισθάνομαι δυο φορές την ανάγκη να εκφράσω τη λύπη μου για τον ξαφνικό θάνατο της κ. Λίτσας Κοντορλή Παπαδοπούλου, Καθηγήτριας Αρχαιολογίας. 

Η Λίτσα Κοντορλή μαζί με τον σύζυγο της Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή της ΠροϊστορικήςΑρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εργάστηκαν σκληρά, για είκοσι συναπτά έτη με συνέπεια, ζήλο και επιστημονική εντιμότητα ανασκάπτοντας την περιοχή του Αγίου Αθανασίου – Σχολή Ομήρου και συνεισφέροντας σπουδαία αποδεικτικά στοιχεία που μαρτυρούν ότι η περιοχή αυτή συνδέεται με την Μυκηναϊκή εποχή, όπου βασίλευε στην Ιθάκη ο πολυμήχανος Οδυσσέας.
Με τις επιστημονικές της ανακοινώσεις προέβαλλε τα αρχαιολογικά της ευρήματα δίνοντας πειστικές απαντήσεις σε γνωστούς κύκλους που προσπαθούν να αμφισβητήσουν ότι η Ομηρική Ιθάκη δεν ταυτίζεται με το νησί μας, την ΙΘΑΚΗ, τον τόπο που έγινε το παγκόσμιο σύμβολο του Νόστου, της Αναζήτησης και του Προορισμού.
Θεωρώ ότι όλοι οι Ιθακήσιοι αποδίδουν ιδιαίτερη τιμή στη Λίτσα Κοντορλή – Παπαδοπούλου για τη σημαντική προσφορά της στον Τόπο μας.
Εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά της θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα αναγνωρίσει το επιστημονικό της έργο και θα δώσει συνέχεια σε αυτήν την αξιόλογη προσπάθειά της, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο Μεγάλος αυτός Στόχος που είναι η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου