Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Τ. Τελος Καρναβαλιου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Ληξουριώτικου καρναβαλιού 2015 αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας τις δύο τελευταίες μέρες.  Επίκεντρο των εκδηλώσεων  της διοργάνωσης μας, η  Καρναβαλούπολη,  στη πλατεία Ληξουρίουπου ενθουσίασε θεατές, συμμετέχοντες και χορηγούς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάλυψε κάθε ηλικία με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το μεράκι, την καλαισθησία και την απόλυτη ικανοποίηση κάθε συμμετέχοντα. Τα παιδιά μας, αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις με πρωτοφανή ενθουσιασμό και αγάπη και συμμετείχαν  τόσο στα εικαστικά εργαστήρια  στο Ληξούρι,  στην Ανωγή και Κατωγή, καθώς και σε παραδοσιακά παιχνίδια. Μεταμορφώθηκαν σε  μικροί ζαχαροπλάστες  και κατασκευαστές  φιγούρας καραγκιόζη,  γεγονός το οποίο αποτελεί και μοναδική λαογραφική εμπειρία. Μάγοι, ζογκλέρ , ξυλοπόδαροι, ο μοναδικός σκιτσογράφος Γ. Σγουρός και το καλλιτεχνικό εργαστήρι ΜΟΡΦΕΣ με την έκθεση αποκριάτικης μάσκας έβαλαν την  δικιά τους πινελιά στο Ληξουριώτικο Καρναβάλι. Την πρώτη Κυριακή πραγματοποιήθηκε το «Παιδικό Καρναβάλι», που πλέον είναι θεσμός με όλη την ορμή και το κέφι που χαρακτηρίζει τα Ληξουριωτόπουλα. Επίσης χορεύτηκαν από τους μικρούς μας φίλους οι παραδοσιακές καντρίλιες και το γαϊτανάκι..   Ξεχωριστή θέση στη μνήμη μας η  βραδιά προς τιμήν του αξέχαστου κωμικού Βαγγέλη Αραβαντινού, που μας ταξίδεψε  σε παλιότερα Καρναβάλια.  

Οι μουσικές βραδιές – συναυλίες κάλυψαν με την ποικιλία των ήχων τους και το πιο απαιτητικό ακροατή σε κάθε μουσικό είδος. Η Φιλαρμονική μας και η Μικτή Χορωδία  της ΚΕ.Δ.Η.Κ.Ε  «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» ενθουσίασαν  για μια ακόμα φορά για τις εκπληκτικές   ερμηνείες τους. Ο κρυμμένος Θησαυρός γέμισε τους δρόμους της πόλης μας με μικρούς και μεγάλους που διασκέδασαν, δημιούργησαν και ανακάλυψαν το μυστικό συστατικό της συνταγής της επιτυχίας του Καρναβαλιού μας.  Η νυχτερινή παρέλαση ξεχώρισε για τη διάρκεια και το κέφι της παρασύροντας στη δίνη του καρναβαλιού τους παρευρισκόμενους. Η βραδιά έκλεισε με  βροχή βεγγαλικών. Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας την Κυριακή και ακυρώθηκε η κεντρική παρέλαση αλλά  οι IMAMBAILDIμας αποζημίωσαν με μια εκπληκτική συναυλία στο Κλειστό, ενώ τα παιδιά των σχολείων μας χόρεψαν το Γαϊτανάκι και η ομάδα BEATBOXERS,πλαισιωμένη από ένα σύνολο χορευτών breakdance και μοναδικά τρικ από flatlandbmxer, εντυπωσίασε.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμετον Δήμο Κεφαλλονιάς και την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν με όλα τα μέσα για να έχουμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε επίσης,τα ΜΜΕ που πρόβαλαν τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα την ΕΡΑΚ & τα Νέα της Κεφαλονιάς για  την καθημερινή τους κάλυψη και συγχαίρουμε & ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην  διοργάνωση του  Καρναβαλιού και ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν και με την ενέργεια τους ανέδειξαν  το ΛηξουριώτικοΚαρναβάλι  στο κορυφαίο Καρναβάλι της Κεφαλονιάς.Συνοψίζοντας  μένουμε πιστοί στη Λασκαράτεια σατιρική παράδοση του τόπου μας και ξεκινάμε να σχεδιάζουμε το Ληξουριώτικο Καρναβάλι του 2016 με ένα σύνθημα: ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!   

Από την Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου