Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Kαταργείται ο «Καλλικράτης» - Τρεις δήμοι η Κεφαλονιά – Ο ΦΠΑ στο Ιόνιο ίδιος με αυτόν του Αιγαίου

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Kαταργείται ο «Καλλικράτης» - Τρεις δήμοι η Κεφαλονιά – Ο ΦΠΑ στο Ιόνιο ίδιος με αυτόν του Αιγαίου
Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Ι.Ν. και των αντιπεριφερειαρχών Φοντάνα και Γαλιατσάτου, για το "μετεκλογικό τοπίο στην Π.Ι.Ν." αλλά και με ερωτήματα που δεχόμαστε τις τελευταίες μέρες από αναγνώστες μας, σχετικά με τον "αυτοδιοικητικό χάρτη" της χώρας μας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απευθύναμε στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα το παρακάτω ερώτημα.
" Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο, είναι το θέμα της συνέντευξης του κ. Περιφερειάρχη και των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών Φοντάνα και Γαλιατσάτου. Ενδιαφέρουσα αλλά πώς εξειδικεύονται αυτά στα νησιά μας και ειδικότερα στη Σάμη;"
Η απάντηση που πήραμε είναι η παρακάτω:
"Πράγματι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Εξειδικεύονται και είναι αρκετά απλά. Τη Δευτέρα το πρωί, με τη νέα κυβέρνηση, μπαίνει στην τελική ευθεία, η προσπάθεια για κατάργηση του «Καλλικράτη». Από τη Δευτέρα υπάρχει η σιγουριά ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρχει Δήμος Σάμης, με έδρα τη Σάμη, που θα περιλαμβάνει την Πύλαρο και την Έρισσο, ακριβώς όπως έχουν αποφασίσει οι λαϊκές συνελεύσεις ( τρεις Δήμοι η Κεφαλονιά με όρια κάθε Δήμου τα όρια των τριών επαρχιών ).
Ήδη από τον περασμένο Μάϊο ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στην Κέρκυρα, ότι οι συντελεστές του Φ.Π.Α. στο Ιόνιο θα μειωθούν στα επίπεδα αυτών του Αιγαίου. Θα εφαρμόσουμε και στα νησιά μας τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Επιδότησης παραγόμενων τοπικών προϊόντων και μεταφοράς πρώτων υλών, όπως αυτός ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.
Η λειτουργική προσαρμογή του ΣΕΣ 2014-2020 σε συνδυασμό με την κατάργηση του μνημονιακού «Καλλικράτη» και του συγκεντρωτικού συστήματος διαχείρισης θα απελευθερώσει πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, υπηρεσίες, που πλέουν αποκεντρωμένες θα ξαναδώσουν ζωή στην Σάμη, στην Παλλική, στην Ιθάκη, στα νησιά μας.
Και εγώ με τη σειρά μου καλώ τους πολίτες και τις πολίτισσες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να τιμήσουν τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ περγαμηνές του ιστορικού παρελθόντος.
Να μην φοβηθούν.
Να κτυπήσουν στο κεφάλι το νεοφιλελεύθερο τέρας με τα μνημονιακά του πλοκάμια.
Να ολοκληρώσουν την πολιτική ανατροπή, για να πάρουν πίσω αυτά που τους στέρησαν.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο που ανατέλλει θα είναι στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τα λαϊκά συμφέροντα."
Ευχαριστώ θερμά καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας.
Τ.Κ.
Πηγή: vlahatasamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου