Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Για δύο χρόνια μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης στην Κεφαλονιά!

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ( Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι )
Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Email: rg.teneto@mtalisav
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος   που θα ισχύει στην Κεφαλλονιά για τα επόμενα δύο χρόνια
Λόγω των καταστρεπτικών σεισμών του Ιανουαρίου 2014 το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ορισμένες φοροαπαλλαγές στη φορολογία ακινήτων και στη φορολογία εισοδήματος .Εις ότι αφορά τα ακίνητα φέτος  όλα τα ακίνητα της Κεφαλλονιάς απαλλάχθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ.

Στη φορολογία εισοδήματος τροποποιήθηκε ο Ν.4172/13 και η Κεφαλλονιά εντάχθηκε για 2 χρόνια στο μειωμένο φορολογικό καθεστώς των μικρών νησιών κάτω από 3100 κατοίκους.
Πιο συγκεκριμένα εις ότι αφορά τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ατομικές επιχειρήσεις κλπ) το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 50% έτσι ένας μισθωτός είχε    συντελεστή 22% μέχρι 25000 εισόδημα,  τώρα θα έχει 22% μέχρι 37500.
Για τα νομικά πρόσωπα δηλ. τις εταιρείες (ΑΕ,ΕΠΕ,ΙΚΕ,ΟΕ,ΕΕ κλπ) θα ισχύσει μειωμένος συντελεστής κατά 40% άρα ο συντελεστής φορολογίας θα είναι 16% επισημαίνουμε ότι η μείωση δεν αφορά όλες τις επιχειρήσεις αλλά τα νομικά πρόσωπα άρα δεν περιλαμβάνει τις ατομικές επιχειρήσεις.
Οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν για τα έτη 2014 και 2015 δηλ για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τής επόμενης χρονιάς.
Αργοστόλι 8/1/2015
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ
ΠΗΓΗ  PORTONI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου