Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ‏

Οι «δυνάμεις του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, της σταθερότητας και της σιγουριάς….» είναι συνεπείς ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
 Στη πρόσφατη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου [ΔΣ] του Δήμου Κεφαλονιάς [ 10-1-2015 ] η Λαϊκή Συσπείρωση αφού αποκάλυψε την μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) να μην συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πριν την διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου με προφανή στόχο  να μην χαλάσει την εικόνα της κυβέρνησης στην προεκλογική περίοδο, πρότεινε άμεσες λύσεις στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα που έχει συσσωρεύσει  η  αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ- συγκυβέρνησης [ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ] και διαχειρίζεται (η Δ. Αρχή), με συνέπεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Κεφαλονιάς που αφορούσε την καταβολή  των προνοιακών επιδομάτων του ΣΤ’ διμήνου του 2014, η Λαϊκή Συσπείρωση κατάγγειλε την συγκυβέρνηση  που άφησε χιλιάδες συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και προβλήματα υγείας να κάνουν γιορτές, χωρίς να τους χορηγήσει τα πενιχρά αυτά προνοιακά επιδόματα. Την ίδια ώρα βέβαια  μοίραζε και μοιράζει απλόχερα πακτωλό κονδυλίων και φοροαπαλλαγών για τους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.
Αποκάλυψε επίσης την μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής [ ΝΔ], που στα πλαίσια συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης, δεν υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση  προηγούμενου  Δημοτικού Συμβουλίου  που αφορούσε στην καταγγελία της κυβέρνησης  για  την μη καταβολή των παραπάνω προνοιακών επιδομάτων μέσα στην περίοδο των γιορτών καθώς και την άμεση καταβολή τους. (Δεν απέστειλε αυτήν την απόφαση ούτε στο αρμόδιο υπουργείο, ούτε στα Μ.Μ.Ε. όπως είχε ομόφωνα αποφασισθεί.)
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για  αναμόρφωση του προϋπολογισμού που αφορούσε την κάλυψη επειγουσών λαϊκών αναγκών  που περιλάμβανε:
1.Την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του ΣΤ΄ διμήνου του 2014.
2.Την απαλλαγή των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών της Παλικής (λόγω του σεισμού)  και τη Ερίσσου (λόγω του «Χάρακα»), των ανέργων και των άλλων ευπαθών ομάδων (ΑΜΕΑ, πολύτεκνες, μονογονεικές κ.α.)  από τα Δημοτικά τέλη και φόρους.
3.Την μείωση κατά 50%  των Δημοτικών τελών και φόρων στα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες και τις άλλες ευπαθείς ομάδες της υπόλοιπης Κεφαλονιάς.
 4.Την απαλλαγή των εποχιακών λειτουργούντων μικρών επιχειρήσεων από τον Δημοτικό φόρο κατά την περίοδο που είναι κλειστά.
5.Την επαναφορά της μείωσης του τέλους κοινοχρήστων χώρων των μικρών επαγγελματιών –που κατάργησε η Δημοτική Αρχή από 01.01.2015-   κατά 50% στην Παλική και 30% στην υπόλοιπη Κεφαλονιά .
6.Την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που επέβαλε ξανά η Δημοτική Αρχή από 01.10.2014
7.Την  καταβολή των οφειλομένων του Δήμου Κεφαλονιάς στον « Απόπλου» για την συνέχιση της λειτουργίας του.
8.Την χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης της πεζογέφυρας  της Σάμης που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των κατοίκων.
 Την παραπάνω πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης,  όλοι μαζί,  [Δημοτική Αρχή (ΝΔ), και οι παρατάξεις  του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και του Θ. Μιχαλάτου ]  την καταψήφισαν !!! Δεν  αποδέχθηκαν ούτε καν το ελάχιστο, να υπάρξουν  δηλαδή αυτές οι μικρές ελαφρύνσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες, ιδιαίτερα στην  σεισμόπληκτη Παλλική.
Αποδείξανε για άλλη μια φορά την κοινή τους στρατηγική συμφωνία στην πολιτική της ΕΕ,  που απαιτεί στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων,  να θυσιαστούν  και οι πιο απλές λαϊκές ανάγκες.
Η παραπάνω απόφαση, αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο για να κρίνει ο λαός και οι εργαζόμενοι, ότι κανένα μείγμα διαχείρισης αυτής της πολιτικής δεν αφορά τα δικά του συμφέροντα , παρά μόνο αυτά της πλουτοκρατίας. 
Η απάντηση πρέπει να δοθεί με οργάνωση και αγώνα, προσανατολισμένο στην αμφισβήτηση του πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής και της ΕΕ. Μόνο τότε αυτός ο αγώνας θα επιβάλλει άμεσα μέτρα ανακούφισης, ενώ παράλληλα θα ανοίγει την προοπτική ριζικής αλλαγής  ώστε ο πλούτος να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία.
Ένα πρώτο βήμα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι στις εκλογές τις 25 Γενάρη να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για να είναι αυτό το κίνημα πιο ενισχυμένο και αποτελεσματικό, την επόμενη ημέρα των εκλογών που η επίθεση και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι εδώ  με όπια κυβέρνηση και αν εκλεγεί .

                                                                              Αργοστόλι 11 Γενάρη 2015

                                                                           Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου