Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Καταδικάζει η Αθήνα την επίθεση σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων στη Λιβύη - δύο νεκροί

Αθήνα: Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει η Ελλάδα την απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Araevo» στις 4 Ιανουαρίου 2015, στις 13:30, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα (ανατολική Λιβύη).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα-Ντέρνα, χωρίς προβλήματα.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο» και υπογραμμίζεται: «Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του Έλληνα ναυτικού».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές -παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί- προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μάλιστα, γι' αυτόν τον σκοπό, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο στη Λιβύη του ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Μπερναντίνο Λεόν και την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Όπως όλα δείχνουν, το πλοίο βομβάρδισε λιβυκό μαχητικό αεροσκάφος των δυνάμεων που είναι πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. 
Αξιωματικοί του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης είπαν νωρίτερα ότι το πλοίο είχε προειδοποιηθεί να μην εισέλθει στον λιμένα στη Ντέρνα και υποστήριξαν ότι μετέφερε ισλαμιστές μαχητές στην πόλη.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος των λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε ότι ο λιβυκός στρατός βομβάρδισε «ύποπτο» δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι της Ντέρνα, προπύργιο των ισλαμιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 
«Ύποπτο πλοίο βομβαρδίσθηκε την Κυριακή από τις λιβυκές αεροπορικές δυνάμεις» ,δήλωσε ο συνταγματάρχης Αχμέντ Μεσμάρι, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν υπάκουσε στις διαταγές να διακόψει τον πλου, για να ερευνηθεί πριν εισέλθει στο λιμάνι.
Η αεροπορική επίθεση κατά του υπό παναμαϊκή σημαία, ελληνικών συμφερόντων, δεξαμενόπλοιου «Araevo» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Το τάνκερ μετέφερε 12.600 τόνους αργού πετρελαίου και βρισκόταν έξω από το λιμάνι Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, με 26μελές πλήρωμα, 21 Φιλιππινέζους, 3 Ελληνες και 2 Ρουμάνους.
«Δόθηκαν διαταγές στο πλοίο να σταματήσει μόλις προσεγγίσει το λιμάνι της Ντέρνα για να επιβεβαιωθεί εάν το φορτίο του περιελάμβανε ή όχι όπλα και πυρομαχικά με προορισμό τους εξτρεμιστές που ελέγχουν την πόλη, αλλά το πλήρωμα δεν συμμορφώθηκε, γεγονός που το κατέστησε ύποπτο στα μάτια του στρατού που πολεμά την τρομοκρατία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μεσμάρι.
Η Aegean Shipping Enterprises Co, η οποία διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο, ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή πετρελαίου εξαιτίας του αεροπορικού βομβαρδισμού.
Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/235742/katadikazei-i-athina-tin-epithesi-se-ploio-ellinikon-symferonton-sti-livyi#sthash.17gJx9rP.dpuf

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμούμμμμ. Εδώ μάλλον αρχίσανε τα όργανα…
    Εν πρώτοις εγώ βλέπω την Ανατολική Λιβύη σε λίγο προτεκτοράτο τση Ελλάδας αλά Κριμαία.
    Μετά τον Πούτιν εμείς!
    Viva Grecia!
    Εκειό που με φοβίζει είναι ότι εκ της κατάληξης «- ίδης» ηγείται Πόντιος…
    Χα χα χα χα.
    Αυτό είναι το αστείο μόνο που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη φαινομενικά απλή τρόπον τινά υπόθεση (άλλωστε οι νεκροί πλέον ανήκουν στα μοντέρνα αναλώσιμα), μια προσχεδιασμένη αρχή πολύ δύσκολων και άσχημων μελλούμενων. Κάπως έτσι ξεκινούν τα μοντέρνα βρόμικα «γαϊτανάκια».
    Να δείς που θα μας βγάλουν και Τζιχαντιστές στο τέλος!
    Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.
    Εδώ ο Σαρκοζί έφαε τον Καντάφι.
    Ένα σενάριο είναι βέβαια όλα αυτά καλού κακού ας το έχουμε στο μυαλό όμως,
    δεν κάνει κακό.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή