Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου



Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου
Θλίψη σκόρπισε διεθνώς η είδηση του θανάτου του διεθνή Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, στα 69 του χρόνια, ξημερώματα Κυριακής, στο νοσοκομείο Υγεία, όπου νοσηλευόταν.
Το λιγόλογο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε: "Μετά από μακρόχρονη νοσηλεία στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, απεβίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος".
Δίπλα του βρισκόταν η κόρη του η οποία ήταν συντετριμμένη. Η είδηση δεν έγινε γνωστή άμεσα, καθώς η οικογένειά του αποφάσισε να μην τη δημοσιεύσει λόγω των εκλογών. Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό το θλιβερό συμβάν από το Νίκο Αλιάγα με ενημέρωση στα ελληνικά και στα γαλλικά. Ο Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας. 
Ποιος ήταν ο Ντέμης Ρούσσος
Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις 15 Ιουνίου 1946, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από γονείς Έλληνες. Μάλιστα, η μητέρα του ήταν η γνωστή καλλιτέχνις της εποχής με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ. Μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ο Ντέμης Ρούσσος συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα, χωρίς επιτυχία, μέχρι το 1968, που με το συγκρότημα Aphrodite's Child, ως τραγουδιστής αλλά και μπασίστας, γίνεται ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς διέθετε μια ιδιαίτερη χροιά φωνής που τον έκανε να ξεχωρίζει.

Ιδιαίτερα γνωστός έγινε με τη συμμετοχή του στο δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.
Μετά από τη διάλυση των Aphrodite’s Child, ο Ντέμης Ρούσσος συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, το Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.
Η πρώτη σόλο δισκογραφική επιτυχία ήρθε με το "We Shall Dance" που τον καθιέρωσε ως κορυφαίο τραγουδιστή πανευρωπαϊκά, κάνοντας την καριέρα του να εκτοξευθεί τη δεκαετία του '70, καθώς συνεχίστηκε με πολλούς επιτυχημένους δίσκους.
Ειδικά το τραγούδι "Forever and ever" ανέβηκε στην κορυφή πολλών ευρωπαϊκών charts το 1973.
Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε" του Δήμου Μούτση, με τον οποίο και συνεργάστηκε στη συνέχεια.
Μεγάλες επιτυχίες αποτέλεσαν τα τραγούδια "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia", τα οποία επανακυκλοφόρησε αργότερα σε διάφορες άλλες γλώσσες, ενώ το LP με τίτλο "Demis" έγινε χρυσό στην Αμερική.
Το 1980 τραγούδησε ντουέτο μαζί με τη Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο το "Lost in Love" των Air Supply, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. To 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ενώ μέχρι σήμερα συνέχιζε με ηχογραφήσεις και περιοδείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου