Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μοιάζουν. εξωγήινα, αλλά δεν είναι!

 Εστάλη από Ορφέα Τζανετοπουλο
Η όψη τους είναι κάτι παραπάνω από περίεργη. Κι όμως αυτά τα ζώα -που πολλοί δεν έχουν ξαναδεί καν- υπάρχουν. Περπατούν, κολυμπούν ή έρπουν πάνω στη γη.

Παρόλα αυτά μοιάζουν. εξωγήινα, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για 18 ζώα τα οποία δεν είναι διόλου χαριτωμένα. Κάποια βέβαια, έχουν πλάκα σαν εικόνα, αλλά κάποια άλλα είναι. ανατριχιαστικά. Πάντως, οι βιολόγοι έχουν εξηγήσει ότι για την όψη του κάθε ζώου υπάρχει ένας λόγος, γι' αυτόν που τα δημιούργησε η φύση. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα προκαλούν το γέλιο, όπως είναι το Batfish, με τα κόκκινα χείλη.

Δείτε τα.




Το θαλάσσιο γουρουνάκι, που ζει στα βάθη των ωκεανών ωκεανού και ιδίως του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού. Το βρίσκει κανείς σε περισσότερο από 1 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και τρέφεται με οργανικά μέρη από τη θαλάσσια λάσπη. 



Ονομάζεται οκάπι και είναι ένα είδος καμηλοπάρδαλης που διαθέτει ρίγες παρόμοιες με της ζέβρας. Βρίσκεται κυρίως στο Κονγκό και την Κεντρική Αφρική.



Ο αγκαθωτός δράκος είναι ένα είδος σαύρας, ο οποίος διαθέτει γήινα χρώματα για να καμουφλάρεται και να προστατεύεται. Παράλληλα, έχει ένα «ψεύτικο» κεφάλι, το οποίο. παρουσιάζει στους διώκτες του και κρύβει το αληθινό του.



Είναι πελαργός και λέγεται Shoebill, επειδή το ράμφος του μοιάζει με. παπούτσι.



Ο ινδικός μωβ βάτραχος. Φυσικά βρίσκεται στην Ινδία και περνά μόλις δύο εβδομάδες από τη ζωή του πάνω από το έδαφος, αφήνοντας τα. έγκατα της γης μόνο για να ζευγαρώσει.



Είναι το μπλε παπαγαλόψαρο και συναντάται στον Ατλαντικό ωκεανό. Το 80% του χρόνου της ζωής του τον περνά ψάχνοντας για φαγητό. Είναι και. λαίμαργο.



Μην τη βλέπεται έτσι, η συγκεκριμένη είναι ένα σαρκοφάγο αρπακτικό που ονομάζεται η οχιά των θάμνων και ζει στα τροπικά δάση της Αφρικής, κυνηγώντας το θήραμα της κυρίως τη νύχτα.


Η σπάνια αντιλόπη Saiga απαντάται στις στέπες της Ευρασίας και είναι. διάσημη για τη δομή της ευλύγιστης μύτης της, της προβοσκίδας της δηλαδή.



Είναι γνωστός ως μπλε δράκος, αν και μικροσκοπικός. Μπορεί να τον δείτε σε ζεστά νερά των ωκεανών, καθώς συνήθως επιπλέει λόγω ενός σάκου με αέρα που έχει στο στομάχι του.



Λέγεται Pacu Fish και είναι επικίνδυνο για τους άντρες. Βλέπετε τα δόντια του και μάλλον δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις στο για ποιο λόγο οι κάτοικοι της Παπούα Νέα Γουινέα το αποκαλούν «κόφτη των όρχεων», με τους ψαράδες εκεί να φοβούνται για την ασφάλεια της συγκεκριμένης. περιοχής τους όταν πρέπει να μπουν στο νερό.



Είναι η νυχτοπεταλούδα της Βενεζουέλας, η οποία ανακαλύφθηκε στη χώρα το 2009.



Το όνομα αυτού είναι Hummingbird Hawk-Moth. Είναι ένα είδος πεταλούδας, η οποία όταν τρέφεται με λουλούδια παράγει έναν ήχο σαν. μουρμουρητό. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι πολύ καλή στο να μαθαίνει τα χρώματα!



Η γαρίδα Mantis ή αλλιώς στοματόπαιδο συναντάται σε τροπικά και υπό-τροπικά ύδατα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά τους.



Δεν έχει μόνο παράξενη εμφάνιση, αλλά και όνομα. Το Umbonia Spinosa είναι ένα είδος εντόμου, πιο κοντινό στην οικογένεια των τζιτζικιών, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές απορίες στους επιστήμονες.



Είναι αμφίβιο φίδι και ονομάζεται Atretochoana eiselti.



Το μυρμήγκι Πάντα της οικογενείας των Mutillidae ζει κατά βάση στις ερήμους, και κοντά στους Τροπικούς.



Είναι καρχαρίας και λέγεται Goblin. Ζει σε βάθη μεγαλύτερα των 100 μέτρων, αλλά παρά το γεγονός ότι πρόκειται για καρχαρία δεν βλάπτει τους ανθρώπους.



Το Batfish με τα κόκκινα χείλη. Ανακαλύφθηκε στα νησιά Γκαλαπάγκος και θεωρείται ως ένας πολύ κακός κολυμβητής, γι' αυτό και συνήθως περπατάει στον πάτο του ωκεανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου