Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Κέρκυρα 26 Ιανουαρίου 2015
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μετά τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2015, συγχαίρω το  ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη εκλογική του νίκη.
  Η εκλογική αυτή νίκη οφείλεται κυρίως στη προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, στο θάρρος του, στη συνέπειά του στα οικονομικά θέματα  και στην ικανότητά του να ανέχεται το «πριόνισμα» και να συνθέτει.
  Εναπόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει την εκλογική αυτή  νίκη σε μια πολιτική που θα εκφράζει τις κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην κυβέρνησή του. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μετακινούμενοι από το ευρύτερο πολιτικό κέντρο αφού δεν ήθελαν την περαιτέρω συνέχιση της ακροδεξιάς οικονομικής πολιτικής Σαμαρά – Βενιζέλου-καταστροφείς των ελληνικών νοικοκυριών. Δεν ήθελε να διακινδυνεύσει ούτε στο ελάχιστο να είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ..

Ευχαριστώ θερμά και από βάθους καρδιάς και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με ψήφισαν αλλά και σε όσους διαχρονικά με έχουν στηρίξει και δεν με ψήφισαν τώρα αλλά θα με ξαναψηφίσουν σε μελλοντικές αναμετρήσεις.

Το  εκλογικό αποτέλεσμα Κέρκυρας για τους ΑΝΕΛ και τη συμμαχία μας είναι καλό: Είναι μεγαλύτερο από τον μέσο πανελλήνιο όρο.
Οι εκλογές αυτές είχαν τις εξής αντιδημοκρατικές πρωτιές, όπως τις επέλεξαν και επέβαλαν Ν.Δ. και δήθεν ΠΑΣΟΚ:
1) Ήταν οι πιο σύντομες εκλογές των τελευταίων 60 χρόνων. Σε ελάχιστες μόνο ημέρες, δεν μπορούσαμε παρά να επισκεφθούμε και να μιλήσουμε παρά μόνον σε 30  από τα 120 χωριά και οικισμούς της Κέρκυρας. Γι΄ αυτό και προκήρυξαν πρόωρες για να  μην αφήσουν τα μικρά κόμματα να συνταχθούν και οργανωθούν την  ίδια ώρα που τα ΜΜ ΕΠΙΒΟΛΗΣ έκαναν 24ωρη πλύση εγκεφάλου υπέρ τους.
2)  Ήταν εκλογές που ξεκίνησαν μέσα στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.
3)  Ήταν οι πρώτες εκλογές που διεξήχθησαν μέσα στον Γενάρη.
4)  Ήταν εκλογές με βροχές που δεν άφηναν τη δυνατότητα ούτε τα υπαίθρια περίπτερα να λειτουργήσουν.
Όλα αυτά ήταν σε βάρος των μικρών κομμάτων που τους εμπόδιζαν να μπορούσαν να περάσουν τις θέσεις και το μήνυμά τους αμφισβήτησης της εξουσίας.
Σε αυτά προστίθενται: 5) Τα βρώμικα γκάλλοπς που έδιναν στους ΑΝΕΛ 2,2% και έδιναν γραμμή στον κόσμο να μην τους ψηφίσει ως χαμένη ψήφο. Αυτό επηρέασε πάρα πολύ κόσμο και μας έκανε μεγάλη ζημιά.
6) Τα ίδια βρώμικα γκάλλοπς που έδιναν κλείσιμο της ψαλίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ φόβισαν αρκετό  κόσμο μήπως βγεί πρώτο κόμμα η ΝΔ και έστειλαν κόσμο που ήθελε να μας ψηφίσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί  δεν ήθελε να διακινδυνεύσει ούτε στο ελάχιστο να είναι πρώτο κόμμα η καταστροφική Ν.Δ..
6)   Η μαύρη προπαγάνδα των  κεντρικών Μέσων Μαζικής Επιβολής, των  ολιγαρχών – καναλαρχών  που σε συνδυασμό με τους παραπάνω λόγους που καθιστούσαν ανέφικτη την επίσκεψη σε όλα τα χωριά και τη ζωντανή επικοινωνία με τον λαό, έκαναν πλύση εγκεφάλου υπέρ των καθεστωτικών δυνάμεων κάνοντας παράλληλα χρήση των ψεύτικων γκεμπελικών  δημοσκοπήσεων.
 Πώς μπορείς να περάσεις οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα όταν οι εταιρείες τους έδειχναν μέχρι πριν λίγα  24ωρα ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονταν εκτός Βουλής;
7) Η χρήση του κρατικού μηχανισμού.

Πως έχουν το θράσος να εμφανίζονται στα ΜΜΕ  οι εκδοροσφαγείς «δημοσκόποι» όταν εμφάνιζαν τους ΑΝΕΛ να μη μπαίνουν στη Βουλή, και μάλιστα το τόνιζαν;  Είναι δυνατόν ένα κόμμα να παίρνει στις εκλογές υπερδιπλάσιο ποσοστό (4,7 %), από το 2,2% που έδιναν  ?
Όταν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους και κάνουν τόσο κακό, πρέπει να τους επιβληθεί η κύρωση να μην μπορούν αυτοί και οι εταιρείες τους να κάνουν δημοσκοπήσεις !


Ευχαριστώ τα  κεντρικά στελέχη  και τη Συντονιστική Κέρκυρας των ΑΝΕΛ που τήρησαν στο ακέραιο την άψογη συνεργασία-συμμαχία  που συμφωνήθηκε μεταξύ της Επτανησιακής Αναγέννησης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η συμμαχία αυτή, μας έδωσε τη δυνατότητα να βάλουμε μόνον εμείς στην αντζέντα των εκλογών και αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η Κέρκυρα. Στην ουσία, η Επτανησιακή Αναγέννηση με τη συμμαχία της Κέρκυρας, καθιερώθηκε στις εκλογές αυτές, λίγους μήνες μετά τις  Αυτοδιοικητικές της Περιφέρειας, ως το πρώτο επτανησιακό κόμμα που κατέβηκε σε εθνικές εκλογές, μετά το 1885 που τα κόμματα Γεωργίου Θεοτόκη, Γεώργιου Τυπάλδου Ιακωβάτου και Λομβάρδου, πολιτεύονταν εκλεγόμενα από τα Επτάνησα.
Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τους Κερκυραίους, κληθήκαμε να υπερκεράσουμε πολλά,  σύνθετα προβλήματα. Την έκτακτη, ολιγοήμερη και μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων προκήρυξη των εκλογών. Σε ελάχιστες μόνο ημέρες, δεν μπορούσαμε παρά να επισκεφθούμε 30 μόνο από τα 120 χωριά και οικισμούς της Κέρκυρας.  Σαμαράς και Βενιζέλος χρησιμοποίησαν τους μηχανισμούς του κράτους προκειμένου να εμποδίσουν την επαφή των υποψηφίων της αντιπολίτευσης με τους πολίτες.
Οι άθλιοι και αντιδημοκρατικοί αυτοί χειρισμοί συνέχισαν την απέχθεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας που κατέληξε στην υπερψήφιση της Χρυσής Αυγής ως ακραία μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας προς το σαθρό πολιτικό κατεστημένο.
Εμείς είμαστε συνεπείς και σταθεροί και βάζουμε πάνω απ΄όλα το συμφέρον της Κέρκυρας και της Επτανήσου.
Θέλω να διαβεβαιώσω τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας ότι παραμένω ανεξάρτητος και αδέσμευτος-βέρος Κερκυραίος-Επτανήσιος-εκπρόσωπος  της κερκυραϊκής και επτανησιακής κοινωνίας, έτοιμος να μεγιστοποιήσω την παρακαταθήκη των εκλογών αυτών και στο μέλλον διότι  Η  ρημαγμένη Κέρκυρα είναι ιδεολογία, τα Επτάνησα είναι ιδεολογία.

Τώρα, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, σπείραμε τον σπόρο. Μετά από καιρό έρχεται και το θέρισμα !

Και πάλι σας ευχαριστώ !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου