Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕς 2015

Στο άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που δεν θα φτάσουν το 3% του εκλογικού σώματος και συνεπώς θα μείνουν εκτός Βουλής, βρίσκεται το «κλειδί» της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος.
Δηλαδή, όσο πιο μεγάλο είναι αυτό το άθροισμα, τόσο χαμηλώνει το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για την αυτοδυναμία.
Πίνακας του υπουργείου Εσωτερικών παρουσιάζει αυτήν τη άμεση συνάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα, το οποίο λαμβάνει το πριμ των 50 εδρών και το αθροιστικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.
Για παράδειγμα, αν το ποσοστό των τελευταίων φτάσει το 5%, τότε, το πρώτο κόμμα θα πρέπει να εξασφαλίσει το 38,38% των ψήφων προκειμένου να πετύχει την αυτοδυναμία. Αν πάλι το αθροιστικό ποσοστό των εκτός κομμάτων Βουλής ανερχόταν στο 1%, τότε, όπως προκύπτει από τον πίνακα, οι απαιτήσεις αυξάνονται για το πρώτο κόμμα των εκλογών καθώς για την αυτοδυναμία είναι αναγκαίο ποσοστό 40%.
Πίνακας του υπουργείου Εσωτερικών παρουσιάζει την άμεση συνάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα και το αθροιστικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.
http://www.kathimerini.gr/800543/gallery/epikairothta/politikh/sta-ektos-voylhs-kommata-to-kleidi-ths-aytodynamias
ΚΑΙ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων (Αφιέρωμα)
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η διαδικασία ανακοίνωσης των υποψηφίων πρακτικά έχει ολοκληρωθεί και πλέον το μόνο που απομένει είναι να γίνουν γνωστές -από τα κόμματα που ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις- οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων Επικρατείας. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που διεκδικούν τον "σταυρό" μας; Μετά τις..καραμπόλες, τις μεταγραφές των τελευταίων ημερών και τις επίσημες ανακοινώσεις, τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων έχουν ως εξής:(Η σειρά των κομμάτων παρατίθεται με βάση τη δύναμη που συγκέντρωσαν τα κόμματα στις Ευρωεκλογές 2014):...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου