Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015 : ΤΟ....ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!! [ video ]

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΣΤΟ  ΦΙΛΙΚΟ ΜΑς
Και το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει… 
Μια ανάσα πριν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τα πανιά της η μεγάλη γιορτή της πόλης.
 
Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί το πιο χαρμόσυνο μήνυμα, την πιο ασφαλή, υγιή και αυθεντική νότα αισιοδοξίας που πλημμυρίζει τις αισθήσεις και την ψυχή μας και μας υπόσχεται πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, συγκινήσεων και συναρπαστικών περιπετειών. 

Κόντρα στην αβεβαιότητα των ημερών, η μεγάλη διοργάνωση της Πάτρας δηλώνει παρούσα και μας καλεί να αποδράσουμε για κάτι παραπάνω από ένα μήνα, αφού φέτος η καρναβαλική περίοδος είναι ιδιαίτερα μικρή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015. 

Και βέβαια η συγκυρία των Εκλογών, που φέτος θα πραγματοποιηθούν μια εβδομάδα μετά την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού προσφέρει πεδίο δόξης λαμπρό για πολιτική σάτιρα.

Η ώρα της χαράς της ζωής, της δημιουργίας, της ευρηματικότητας, της σάτιρας, της ανατροπής, του αστείρευτου κεφιού και της διασκέδασης  είναι πολύ κοντά, αφού το Σάββατο 17 Ιανουαρίου η Γιορτή της Ημέρας Έναρξης μας καλεί να κατέβουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στο κέντρο της πόλης, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε σε όλο του το μεγαλείο το Πατρινό Καρναβάλι όπως πραγματικά του αρμόζει.
 
Μια γιορτή όπου θα αναδειχτούν όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού και που επιδιώκει την ομαδική συμμετοχή εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και τις τάξεις στους ρυθμούς της.
 
Προσαρμοσμένη στα στενά οικονομικά περιθώρια των ημερών η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων, που θα αρχίζει από το πρωί και θα ξετυλιχτεί και το απόγευμα έως αργά τη νύχτα και βασίζεται αποκλειστικά στη δυναμική της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
 
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10.30 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στο κέντρο της πόλης. 

Στις 11.30 το πρωί, με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο, θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, μεταμφιεσμένων μελών της ποδηλατικής κοινότητας «Πιάνω τη Ζωή απ΄ το Τιμόνι» με τα ποδήλατά τους και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο. 

Στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και με τη γλυκιά συνδρομή του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου