Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

TO FOTIS FAMILY ΣΑς ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ



Οι μετρητές ρεύματος του θανάτου έρχονται - θα πεις ναι;

εστάλη από Γερ.Διαμαντάτο  

smartΈρχονται 170.000 "έξυπνοι" μετρητές ρεύματος - ποιοι θα είναι οι πρώτοι "ηλίθιοι" που θα τους έχουν
Στην άγνοια του κόσμου ποντάρουν και στο ότι ο Έλληνας είναι μέχρι τα μπούνια στα προβλήματα για να μην πάρει χαμπάρι τι ακριβώς παίζει. Κι όταν το πάρει... θα είναι πλέον πολύ αργά! 
Γι' αυτό διαδώστε και ξεσηκωθείτε!!! Γιατί αν περιμένετε από τα ΜΜΕ να σας ενημερώσουν για τη σκοτεινή τους πλευρά, σωθήκατε!

Ο Πόρος σε υψηλό επίπεδο γνώσης



Μου αρέσει!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΦΩΤΟ (ΣΤΕΝΟ ΠΟΡΟΥ)



παράκτια ζώνη από poroskefalonia
     Ανακοίνωση
             1 Αυγούστου  ώρα  8.μμ στο ανοικτό θέατρο του Πόρου 
Το Σ Ε Δ & Δ  ‘’Οι Προννοι’’, και το τοπικό συμβούλιο Πόρου, ο πρόεδρο Ε. Κουστουμπάρδης, καλούν όλους τους πολίτες, φορείς του Δήμου, και περιφέρειας , σε μια  ενημερωτική  επιστημονική  παρουσίαση  από την επίκουρο  καθηγήτρια αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορίας, κυρία  Ευγενία  Γιαννούλη και την ομάδα της για την  έρευνα παράκτια ζώνη που διεξάγετε στην περιοχή μας .
                 επ/ πρόεδρος Γ. Μεταξάς

 · 
.
Την αρχαιολογία και την διαχείριση των πολιτισμικών αγαθών με έμφαση στην ανάπτυξη της επιστήμης στους τομείς της Ιστορίας της Ελλάδας και της Ευρώπης. δες περισσότερα .. http://porostoday.tumblr.com/

Ο ιδανικός άντρας!

Είμαι ο ιδανικός άντρας! Δεν καπνίζω, δεν πίνω, δεν πάω σε Νάιτ Κλαμπ. Είμαι πιστός στη γυναίκα μου, και δεν φλερτάρω με άγνωστες γυναίκες. Κοιμάμαι νωρίς και ξυπνάω από τα χαράματα, ασκούμαι καθημερινά και δουλεύω λογικές ώρες».

ΑΛΛΑ, ΌΛΑ ΑΥΤΑ Θ' ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΩ!

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙΣΙΑΝΙΚΟ ΒΕΑCΗ PARTY

01  AYΓΟΥΣΤΟΥ  -  Υποδεχόμαστε τον Αύγουστο με ένα δυνατό beach party στην παραλία της Σκάλας! 
Στα decks ο Dj-Loukas Papanikolatos!!
01

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΑ!!

ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ???????????

Ο θολωτός τάφος της Άμφισσας είναι ένα μοναδικό εύρημα, το πρώτο αυτού του είδους που αποκαλύπτεται στη Φωκίδα και ένα από τα ελάχιστα στη Στερεά Ελλάδα. Η επιστημονική δημοσίευσή του αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία τόσο για την εγκατάσταση στην περιοχή της Άμφισσας κατά την μυκηναϊκή περίοδο αλλά και για την ιστορική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα του ιερού των Δελφών.
ART ISSUES- Απόψεις και άρθρα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, την...
PERITEXNISOLOGOS.BLOGSPOT.COM

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:μια ζωή την έχουμε!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  KEFALONIAPRESS
Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «ΜΑΣΚΕΣ» παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Μιά ζωή την έχουμε!»Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «ΜΑΣΚΕΣ» παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση του Μάνου Θανόπουλου «ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ!». Άκρως διασκεδαστική και σατιρική με ζωντανή ορχήστρα (Πλήκτρα-τραγούδι: Ιωάννα Τσόκα, Μπουζούκι-τραγούδι: Πάνος Σκλάβος).
«Μέσα σ’ όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό που κάποιοι μας αναγκάζουν να ζούμε, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να αντισταθούμε, να αντέξουμε και να μη λυγίσουμε. Πάντα εμείς οι Έλληνες, είχαμε για όπλα μας το κέφι, το τραγούδι, τη σάτιρα, το γέλιο. Έτσι τα μαζέψαμε, τα δουλέψαμε και σας τα προσφέρουμε, ελπίζοντας να περάσουμε όλοι μαζί βραδιές διασκεδαστικές.
Σας περιμένουμε σε 6 απολαυστικές παραστάσεις σε όλη την Κεφαλονιά.»
Φιλικά
Το Δ.Σ. του Σωματείου

ΕΡΥΣΣΟΣ: Τρίτη 5 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο Αντυπάτων
ΣΑΜΗ: Πέμπτη 7 Αυγούστου, Σχολείο Σάμης
ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ: Κυριακή 17 Αυγούστου, Θέατρο Λεμονόκηπου
ΠΟΡΟΣ: Τρίτη 19 Αυγούστου, Ανοιχτό Θέατρο Πόρου
ΛΕΙΒΑΘΩ: Πέμπτη 21 Αυγούστου, Θεατράκι Καλλιθέας
ΛΗΞΟΥΡΙ: Δευτέρα 25 Αυγούστου, 1ο Δημοτικό Σχολείο
 

Δημοτικό Συμβούλιο: Ζημιά στον δήμο Κεφαλονιάς! (ανανεωμένο)

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 15:25

Δημοτικό Συμβούλιο: Ζημιά στον δήμο Κεφαλονιάς! (ανανεωμένο)
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
«Είναι πολύ καθυστερημένο, τώρα τον Ιούλιο του 2014, να συζητάμε προβλήματα του 2012. Ο δήμος Κεφαλονιάς δεν τα πάει καλά στα οικονομικά και αυτός ήταν ο λόγος που απέκρυψε από τον λαό της Κεφαλονιάς τα οικονομικά στοιχεία που δυστυχώς βαίνουν κακώς!» είπε απλά και κατανοητά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δίνοντας έτσι το στίγμα του για την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την «Έγκριση Απολογισμού- Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Κεφαλονιάς έτους 2012. ( αρ. 139/14 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής ).
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τον αείμνηστο Γιώργο Γουλιμή

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τον αείμνηστο Γιώργο Γουλιμή
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΟΥΛΙΜΗ
Δύο λόγια λιτά κι απέριττα.
Ο Γιώργος Γουλιμής ήταν αυτός που έθεσε στα νησιά μας τις βάσεις για την προσέλκυση του οργανωμένου τουρισμού από το εξωτερικό (charters - tour operator).
Με φαντασία, μεράκι, τραγούδι και γέλιο, προσπερνούσε τις αντιξοότητες της εποχής εκείνης, προκειμένου να δημιουργηθεί και να προωθηθεί ένα μοντέλο τουριστικού προϊόντος.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλλονιάς  σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του της ΕΠΣΚΙ ( κάτω από την Επισκοπή στο Αργοστόλι)   την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014,και ώρα 17:00 το απόγευμα, με Θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ,,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ -ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΤΡΑΦΥΛΛΙΑΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ»

            Αργοστόλι, 31-7-2014

Ανακοίνωση "Ισχυρής Κεφαλονιάς"




Ευρισκόμενος σε πλήρη απελπισία, ο αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος προσπαθεί με λογιστικές αλχημείες και αποσπασματικές ερμηνείες να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κεφαλλονιάς. Η αλήθεια είναι η εξής: Κατά τα δύο πρώτα έτη της διαχείρισης του Δήμου Κεφαλλονιάς από την παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση «Ισχυρή Κεφαλονιά», για τα έτη δηλαδή για τα οποία υπάρχουν επίσημοι ισολογισμοί, σημειώνεται θετικό πλεόνασμα ύψους 2.401.665,19 Ευρώ. Αυτή ακριβώς η επιτυχία της παρούσας δημοτικής αρχής προκαλεί εκνευρισμό στον κύριο Μιχαλάτο ο οποίος σκόπιμα εστιάζει παραπλανητικά σε στοιχεία τα οποία είτε αποτελούν προβλέψεις των ορκωτών, οι οποίες δεν είναι καν υποχρεωτικής εφαρμογής, είτε αποτελούν απότοκο των περικοπών των κρατικών επιχορηγήσεων. Λησμονεί λοιπόν ο κ. Μιχαλάτος ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε ένα υπέρογκο χρέος από τους πρώην Δήμους, ανάμεσα στους οποίους ξεχωριστή θέση κατέχει ο πρώην Δήμος Λειβαθούς, ο οποίος «είχε απολαύσει τη δική του χρηστή διαχείριση», το οποίο υπέρογκο χρέος εξορθολόγισε και «νοικοκύρεψε» η παρούσα δημοτική αρχή, θέτοντας τις βάσεις για μία υγιή ανάπτυξη της περιοχής μας. Και για να το πούμε με απλά λόγια: «Πάει πολύ να μιλάει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος για χρέη. Κρείττον το σιγάν.»




Εκ του Γραφείου Τύπου

ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2014 μ. Χ.



χαμογελούν τα παιδιά
κι ονειρεύονται,
παίζουν στους κήπους;
πού καιρός, θα μου πεις
με αίματα, στους δρόμους σχισμές
οι κήποι με κομμένα κεφάλια
στη σκόνη, στη λάσπη
με ουλές στα αθώα τους πρόσωπα

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


                     Αργοστόλι, 31-07-2014


                                                                         

4Ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου
Μόλις πριν από δύο μέρες ξεκίνησε επιτέλους η κατασκευή των βάσεων των οικίσκων του 4ου δημοτικού στην περιοχή του ΤΕΙ. Δυστυχώς με  μεγάλη αμφιβολία για το αν θα είναι έτοιμο προς λειτουργία το σχολείο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αφού μετά τις βάσεις πρέπει να γίνουν τα Η/Μ και να έρθουν οι οικίσκοι.
Είναι το ίδιο έργο που με δήλωση του ο δήμαρχος, μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των περασμένων εκλογών του Μαΐου, διαβεβαίωνε ότι σε ΜΙΑ εβδομάδα το σχολείο θα ήταν έτοιμο!! 
Στο βωμό του πολιτικού κέρδους, ο δήμαρχος δεν δίστασε να θυσιάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους γονείς και τους μαθητές που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί με τις απογευματινές βάρδιες. Κρίμα !

Εκ του Γραφείου Τύπου


Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε λαϊκή συνέλευση στην Ιθάκη

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε λαϊκή συνέλευση στην Ιθάκη

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014, 10:39 in portoni

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
http://anasa-ionion.gr moc.liamg@ainoi.asana rg.sorodoht@ofni
30/07/2014
Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος πήρε μέρος και μίλησε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων και φορέων της Ιθάκης που είχε σαν βασικό θέμα τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό του νησιού και την κατάργηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.

Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΠΟΡΟΥ


ΚΑΙ  ΜΕ  ΣΤΡΟΦΗ  ΤΟΥ,, ΚΑΙ  ΠΡΟΣΘΕΤΌΝΤΑΣ   ΤΟ ΣΥΜΕΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΜΑ!

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ

O ARIS ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΛΗ,,!! ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ


aris31 Ιουλίου 2014 - 12:37 π.μ. ΣΤΟ
Από τα Ζερβάτα λοιπόνε ο Οδυσσέας! Ζερβός δηλαδή! Και έδεπα δένει και ευκείνη η πληροφορία που έχω που όταν λέει έραβε καινούρια φορεσιά και τονε αρώταε ο ράφτης από πού να τα ρίξει τα «έτσι» του, του απάνταε ο Δυσσέας είμαι ζερβός, άρα ζερβιά μεριά κανονίζεις το μπόλικο. Ορέ Βλιχέ τα ίδια βιβλία διαβάζουμε κατά που φαίνεται… Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΔΙΚΕΛΗ :
Τόμου είχα έρτει εδεκεί στο Μπόρο σου τα είχα φέρει και μου έδειξες τα ίδια. Εγώ τα εύρηκα σε νια σπηλιά απά στα Χάζματα κι εσύ μέσα σ'εκείνη τη σπηλιά, απά τσου βράχους στο έμπα-έβγα του Πόρου. Αλλά η εξήγηση οπού φεστάρεις είναι σέρια. Δηλαδής με βρίσκει σύφωνο.

POROSNEWS

Εχουν φαγωθεί να μαθουν πιος τελικά είσαι και από που κρατα η σκούφια σου εδω που τα λέμε,, οπότε αυτό που γράφεις με το σκύλο που δεν τον βλέπουν ,,οτι τον φοβούνται ισχύει,, εμένα πάντως δεν με φοβίζεις,, και οι διαλογοί μας ,,με έχουν κάνει σοφότερο στα ομηρικά, και όπως έγραψα και στο πολύ καλό και πολυδιαβασμένο φίλο σου Σπύρο,, θεμιτό είναι ο καθένας να προσπαθει να αναδείξει τον τόπο του, και επίσης λογικότερο οπως και η κουκουβάγια με τα παιδιά της ότι τον βλέπει και με διαφορετικό μάτι,, λόγο του ότι ο τόπος που μεγαλώσαμε έίναι για όλους μας ο καλύτερος!! Εγώ πάντως έχω τις φωτογραφίες σου μια σε κείνη την πιθανή βρύση τσι κορακόπετρας,, και μιά αργότερα στο παπόρο,, και τουλάχιστόν αν μου ρθεις για καμοιά μπυρίτσα,, πιστεύω θα σε καταλάβω,, και δεν θα με δουλευεις χωρις να ξέρω με ποιον εχω να κάμω! χαχαχα,, ηδη λόγο αυξησης λίγο δουλειάς,, μου ξεφευγουν ειδησεις ,,και σχολιασμοί,,αλλά υπάρχουν αποθηκευμένα ,,προς χειμερινή περίοδο!! σε ΕΛΕΗΣΟΝ ΑΡΙς
ARIS ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Φίλε θεμιτό είναι να έχει ο καθένας τις απόψεις του άμα μπορεί κατά κάποιο τρόπο να τις τεκμηριώνει και θα πρέπει να βγάλουμε από τη μέση την ανάδειξη του τόπου του σαν αυτοσκοπό. Θα πρέπει να κρατήσουμε σε τούτα τα δυο νησιά το ενδιαφέρον για την Ομηρική Ιθάκη γιατί όπου και να είναι δίπλα δίπλα είμαστε. Δηλαδή θα έρχεται ο άλλος στη Ιθάκη και θα κάθεται απά τσι πέτρες του παλατιού και θα περνάει 20 μέρες κωλοκαθιστός απά σε δαύτες? Χα χα χα. Το θέμα είναι να περάσει από τη Κυλλήνη απέναντι να ζήσουνε και τούτα τα νησιά μιας και τι ακριβώς παραγωγή να κάμουν για να βγεί ο επιούσιος? Κακώς λοιπόν κοιτιόμαστε συνέχεια με μισό μάτι, έπρεπε να γίνει κάποια συνεργασία να φύγουμε από υποθέσεις και να μιλήσουμε με στοιχεία. Αφήνουμε έτσι ευκαιρίες να πετάει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και να πηγαίνει την Ιθάκη όπου θέλει. Αυτό κάνει ζημιά, αλλά θεόκουρλοι γεννηθήκαμε… Γουβ γουβ γουβ γουβ γουβ. σε σχολιασμοι συνέχεια!! με Αρις!

Βρέθηκε ασύλητος τάφος της Μυκηναϊκής εποχής στο Μεγανήσι


tafos sto neganisi
Ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος στη Λευκάδα
Συγκλονιστική υπήρξε η αποκάλυψη του Δημάρχου Μεγανησίου κου Ζαβιτσάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ότι οι αρχαιολογικές έρευνες ανέσυραν τάφο Μηκυναϊκής Εποχής και μάλιστα ασύλητο (δεν έχει δηλαδή παραβιαστεί και άρα περιέχει ταφικά ευρήματα)!