Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Το πρώτο εξημερωμένο ζώο του Ανθρώπου


ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο Νικόλαος Καμπάνης κοινοποίησε τη φωτογραφία τουAntonis Ziogas.
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο σκύλος με την ομάδα μας;
Το επόμενο βιβλίο μας, θα είναι η ανάλυση της ραψωδίας επιστροφής του Οδυσσέα στο παλάτι. Εκτός από την περιγραφή της διαδρομής μεταξύ χοιρόμαντρας και παλατιού, εκτός από την στάση στην "καλλίροο κρήνη", θα συναντήσει ο Οδυσσέας το πιστό σκυλί του τον Άργο, και εμείς με χαρά θα διαπιστώσουμε ότι η φυλή αυτή σώζεται μέχρι σήμερα στην Κρήτη !
Όσοι λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά στην έκδοση αυτού του βιβλίου και στην αποκάλυψη αυτών των στοιχείων, δηλώστε το εδώ, και επικοινωνήστε μαζί μας.
Σχόλιο του Ευάγγελου Γενειατάκη, ιδιοκτήτη του ιστότοπουhttp://www.kritikosichnilatis.gr/ , σχετικά με τον Κρητικό Ιχνηλάτη (Άργο).
Η ΛΕΞΗ ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ δεν υπάρχει στην αρχαία Ελληνική, είναι παραφθορά της λέξης ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ (αντιδάνειο από το λατινικό (canis Lakonikus) κύων της Λακωνίας. Έχει μείνει να εννοούμε τα σκυλιά δρόμωνες. Η αρχαία ονομασία του Κρητικού σκύλου είναι - ΚΡΗΣΣΑΙ ΚΥΝΑΙ - (Ξενοφών, Αριστοτέλης) Αλλά από το 1953 ονομάστηκε Κρητικός Ιχνηλάτης εξαιτίας της εργασιακής του τακτικής και της χρήσης του ώς τέτοιος, και με βάση την διεθνή πρακτική να προσδιορίζονται τα σκυλιά με βάση την εργασιακή ιδιότητα (Ποιμενικός, ιχνηλάτης, επαναφοράς, ελλατήρας, συντροφιάς , κ.α) και όχι την Γεωγραφική καταγωγή.
Στοιχεία επικοινωνίας : kritikos ichnilatis
Λευκώματα ιστού Picasa : http://picasaweb.google.com/110704452628167552776
You tube - kritikos ichnilatis : http://www.youtube.com/user/KRITIKOSICHNILATIS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ,, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Άλλη μια "ένδειξη" για το πόσες χιλιετίες πίσω από τα 33 000 χρόνια θα πρέπει να επανατοποθετηθούν τα γεγονότα που εξιστορούνται στην Οδύσσεια...αν κρίνουμε ότι οι περιγρφόμενοι, από τους Έλληνες ώς "βάρβαροι" λαοί, πέραν εκείνων που είχαν ή είχαν λάβει Ελληνικοί παιδεία, ό,τι ζωντανό όν περπάταγε ή πέταγε στη Γή αποτελούσε θήραμα για τροφή των και όχι ΠΙΣΤΟΣ φίλος κλπ, κλπ . Μέχρι σήμερα υπάρχουν λαοί πέραν της μέσης Ανατολής που τα σκυλιά αποτελούν για αυτούς "εξαιρετικό" έδεσμα! Πόσα ακόμη οφείλη η Ανθρωπότητα στον Όμηρο και στους Έλληνες!!! σε Πώς ο σκύλος έγινε πιστός φίλος πριν από 30.000 χρόνια
03 Σεπ 2013
Πώς ο σκύλος έγινε πιστός φίλος πριν από 30.000 χρόνια. Ο σκύλος για περισσότερα από 30.000 χρόνια είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Κάτω από ποιες συνθήκες όμως αυτός ο λύκος έγινε… αρνάκι;. Πότε το άλογο, η ...


Τον Οδυσσέα το θείο με κόκκινο, σγουρό μαντί θυμούμαι,
διπλόφαρδο, ψηλά που το 'κλεινε χρυσό το κλειδωτήρι
με δυο θηλύκια, κι είχε απάνω του στολίδι σκαλισμένο'
σκύλος στα δυο του πόδια παρδαλό κρατούσε λαφομόσκι,
που όπως το δάγκανε, σπαρτάριζε᾿ κι όλοι θαμάζαν που ήταν
από χρυσάφι, κι όμως έβλεπες το σκύλο να το πνίγει,
και να ταράζει αυτό τα πόδια του, ζητώντας να γλιτώσει.
θυμούμαι εφόρειε κι ένα λιόφωτο χιτώνα στο κορμί του,
τη γυαλιστή τη φλούδα ως να 'βλεπες από ξερό κρομμύδι'
τόσο αγανός μαθές σου φάνταζε, να λάμπει σαν τον ήλιο.

ΚΡΙΚΟ-ΚΡΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ,ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ η Λαιλαψ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ- ΑΡΓΟΣ,, ΚΑΙ  ΝΩΡΙΤΕΡΑ  ΑΥΤΟΥ,, 
ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΝΩ ΚΕΡΜΑ ΚΕΦΑΛΟΣ- ΛΑΙΛΑΨ
και  
16 Απρ 2012
... σας διατροφής. Η εποχή των δεινοσαύρων ποτέ δεν τελείωσε. Είναι λάθος να πιστεύουμε, ότι όλοι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από τη Γή κατά το τέλος τής Κρητιδικής περιόδου πριν από 65 περίπου εκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου