Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ‏

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 9μηνου 2014. Από αυτά προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία :
Η μείωση του προϋπολογισμού κατά 23% που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή με εντολή του οικονομικού παρατηρητηρίου του υπουργείου εσωτερικών, είχε σαν συνέπεια την περαιτέρω μείωση υπηρεσιών και έργων προς τον λαό της Κεφαλονιάς. Σήμερα τα αποτελέσματα του 9μηνου[που είναι το 75% του έτους] δείχνουν και νέα περικοπή δαπανών για έργα και υπηρεσίες, ενδεικτικά:
1.Στις ΔΑΠΑΝΕΣ:

* Αμοιβές και έξοδα προσωπικού είναι στο 65,5%, μειωμένες κατά 9,5%.
* Παροχές τρίτων είναι στο52,27%, μειωμένες κατά 22,73%.
* Προμήθεια αναλωσίμων είναι στο 35,46%, μειωμένες κατά 39,54%.
* Έργα, είναι στο 13,04%, μειωμένες κατά 61,96 %.
* Μελέτες κ.λ.π. είναι στο 5,63%, μειωμένες κατά 69,37%.
* Πληρωμές παλαιότερων ετών είναι στο 59,81% μειωμένες κατά 15,19%.
Συνολικά οι ΔΑΠΑΝΕΣ είναι μειωμένες στο 9μηνο κατά 27,95% δηλαδή κατά 14.770.910,22 εκ. ευρώ σε σύγκριση με τα προϋπολογισθέντα του 2014.

2. Στα ΕΣΟΔΑ:
α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ [περιλαμβάνουν και τα ίδια έσοδα (φόρους, τέλη κ.λ.π.)]:
* Πρόσοδοι ακίνητης περιουσίας είναι στο 183,32% αυξημένα κατά 108,32%.
* Έσοδα από λοιπά τέλη - δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών είναι στο 176,42% αυξημένα κατά 101,42%.
* Φόροι και εισφορές είναι στο 117,58% αυξημένα κατά 42,58%.
Συνολικά τα ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ είναι στο 79,17% αυξημένα κατά 4,17%.
β. ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ [περιλαμβάνουν κύρια τις επιχορηγήσεις από το κράτος]:
* Επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες είναι στο 18,89% μειωμένα κατά 56,11%.
* Συνολικά τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ είναι στο 55,14% μειωμένα κατά 19,86%.
Συνολικά τα ΕΣΟΔΑ είναι μειωμένα στο 9μηνο κατά 22,53% δηλαδή κατά 11.903.450,28 εκ. ευρώ σε σύγκριση με τα προϋπολογισθέντα για το 2014, γεγονός που κύρια οφείλεται στην ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση, αλλά και στην αδυναμία του λαού να πληρώσει άλλο την υπέρογκη φορολογία.

Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται καθαρά ο ρόλος της τοπικής διοίκησης και της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής, ως βασικός μοχλός της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πολιτική επιλογή της μη διεκδίκησης των οφειλόμενων αλλά και νέων κονδυλίων από το κεντρικό κράτος υλοποιείται στρατηγικά από την Δημοτική πλειοψηφία, προκειμένου να εξοικονομηθεί ζεστό
χρήμα για να επιδοτηθούν οι νέες επενδύσεις του κεφαλαίου για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του. Αυτό όμως επιβάλλει νέα βάρη και φορολογία, νέα δημοτικά χαράτσια στα λαϊκά στρώματα με πρόσχημα να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί και να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο Δήμος η να γίνουν κάποια έργα.

Σε αυτά τα πλαίσια στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την περαιτέρω ένταση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες, γενικότερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση επιδιώκει: «…την εντατικοποίηση της ενημέρωσης των πολιτών για τις οφειλές τους προς τον Δήμο, την επανεξέταση παλιών μισθώσεων, την ενεργοποίηση του μηχανισμού διαπίστωσης αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου, την προώθηση για έγκριση στο ΔΣ πρακτικών συμβιβασμού φορολογικών υποθέσεων, την εφαρμογή κατά περίπτωση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατάσχεση εις χείρας τρίτου), την μείωση των δαπανών και της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με περιορισμό στις απολύτως αναγκαίες..»

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε όλες αυτές τις αντιλαϊκές και ταξικές αποφάσεις προτείνοντας μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να βγάλει για άλλη μια φορά τα σχετικά συμπεράσματα. Η ανατροπή αυτής της ταξικής πολιτικής περνά μόνο μέσα από την οργανωμένη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων αιτημάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση του, ταυτόχρονα με την πάλη για την οικοδόμηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει τον δρόμο για ευρύτερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, ώστε να εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο οι δικές του ανάγκες και όχι τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Ένα πρώτο και σημαντικό βήμα είναι η μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Αργοστόλι 30 Οκτώβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου