Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ντέρμπι στη σκιά της ιστορίας! ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ


Με την διαφορά στην βαθμολογία να είναι μικρή, όπως συμβαίνει και τώρα, και από το '79-'80 και μετά, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει όλα τα ματς με τον Παναθηναϊκό. To... ξεκίνημα ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '80. Τότε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απλά πολύ κοντά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά ήταν ισόβαθμοι. Υπήρχε μάλιστα το 2-1-0 σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν και προσπέρασαν με δύο βαθμούς τον αντίπαλό τους. Μία χρονιά μετά, το 1980-1981, η διαφορά ήταν στο +4 για τον Ολυμπιακό. Ίσχυε ξανά το 2-1-0 και ο Ολυμπιακός επικράτησε και πάλι. Πήγε την διαφορά από το +4 στο +6. Το '82-'83 ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στον Παναθηναϊκό αλλά κοντά στη βαθμολογία.
Ήταν στο +3 και κερδίζοντας πάλι, πήρε ακόμη δύο πόντους και ανέβασε τη διαφορά του στο +5. Λίγα χρόνια μετά, την σεζόν '86-'87, ο Ολυμπιακός ήταν στο +5, διαφορά η οποία είναι και η ανώτερη από τις όλες που αναφέρονται στο θέμα ενώ με τη νίκη του Ολυμπιακού και τους 2 βαθμούς, πήγε στο +7. Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, την χρονιά 1996-1997 οι ερυθρόλευκοι ήταν πάλι στο +3 από τον Παναθηναϊκό.
Το σύστημα είχε πλέον αλλάξει και η νίκη έφερνε 3 βαθμούς, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίσει και να πάει στο +6 από τον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν '97-'98 ο Ολυμπιακός ήταν ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό και νικώντας, πέρασε ξανά μπροστά με 3 πόντους. Στην συνέχεια το 2002-03 ο Ολυμπιακός ήταν πίσω από τον Παναθηναϊκό στον πίνακα, με 3 βαθμούς διαφορά.
Οι Πειραιώτες νίκησαν έκαναν μηδενική την διαφορά, ενώ την χρονιά 2004-05 κέρδισε ξανά από μηδενική διαφορά και πήγε στο +3. Τέλος, τη σεζόν 2009-10 ο Κώστας Μήτρογλου έκανε τον Ολυμπιακό να προσπεράσει τον αιώνιό του αντίπαλο στην βαθμολογία, καθώς με τα δύο του γκολ έφερε τη νίκη και από το -2 ο πειραϊκός σύλλογος πέρασε στο +1. Δείτε παρακάτω το πινακάκι όπως αυτό ανέβηκε στο site του Ολυμπιακού και αφορά τα συγκεκριμένα σκορ:
* Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά 3 βαθμών, όπως μπορείτε να δείτε και πιο κάτω στην βαθμολογία.
Πέντε συγγραφείς – ιστορικοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ξετυλίγουν στο gazzetta.gr άγνωστες ιστορίες για το ντέρμπι και την αντιπαλότητα των «αιωνίων»!


Διάβασε περισσότερα στο: Ντέρμπι στη σκιά της ιστορίας! | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου