Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

σχετικά με τον Τύμβο Αμφίπολης



Ας πάμε τώρα στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ να αναλύσουμε το όνομα και να καταλάβουμε τελικά τι συμβαίνει εκεί.
Αμφι – πόλη --> αμφι – πόλος, δηλαδή πόλος ή σημείο με διττή Φύση ή έννοια διπλής διαδρομής (όπως Άμφισσα). Όπως θα δείτε στην κάτωθι εικόνα...
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο λεγόμενος ¨τάφος¨ της Αμφίπολης, μόνο τάφος δεν είναι. Είναι ο χώρος του ιερατείου που μελετούσε τις σκιά της πυραμίδας με βάση τον ήλιο, (ηλίδα) την σελήνη (σελίδα) και τα αστέρια (αστρίδα).
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Το κέντρο της πυραμίδας που είναι πίσω από την σφίγγα έχει απόσταση 630 μέτρα, αλλά και η πυραμίδα της Αμφίπολης από το ιερό που βρεθήκαν οι σφίγγες έχει πάλι την ιδία απόσταση! 

    Οι σφίγγες τοποθετούνταν σε τέτοια απόσταση από τις πυραμίδες με βάση τη
    ν σκιά του γεωμετρικού τους σχήματος στα ηλιοστάσια του έτους. 

    Από εκεί αντιλαμβανόμαστε ότι εφόσον οι σφίγγες της Αμφίπολης και της Αιγύπτου ισαπέχουν από την αντίστοιχες πυραμίδες τους, άρα το ύψος της πυραμίδας του Αμφίπολης ήταν ίδιο με του Χεφρήνου!

    Στον χώρο των ανασκαφών δεν πρόκειται να βρεθεί κανένας νεκρός ούτε ήρωας της αρχαιότητας, και αν βρεθεί θα είναι γιατί μετέπειτα κάποιοι χρησιμοποίησαν των χώρο σαν τάφο.

    Σε καμία περίπτωση δεν κατασκευάστηκε αυτός ο χώρος για την ταφή κάποιου μεγάλου άντρα, αλλά είναι αφιερωμένος στον θεό ήλιο, όχι τον δικό μας αλλά στον ΒΑΣΙΛΙΣΚΟ.
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ George Diamantatos από ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ
     
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΟΥΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΙ....ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΣΕ ΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑ....ΔΗΛΑΔΗ....ΣΤΙΣ 10-10-2008...ΚΑΙ ΩΡΑ...1
    5¨38 UTC....ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ...φ=40 26,45 Β λ= 025 22,41 Α.....ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΑΟΣ....Ο ΗΛΙΟΣ ΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ.....ΑΥΤΑ...

παλιότερη  δημοσίευση  καλού φίλου
Αν κάποιος φίλος ήθελε να δει και δεν είδε, την προχθεσινή παρουσίαση των σχεδίων μου στο κεντρικό δελτίο του ΣΤΑΡ, μπορεί εδώ.
Από 41,57 έως 42,41
Με την Μάρα Ζαχαρέα - Κεντρικός σχολιασμός από τον Νίκο Χατζηνικολάου Πατήστε "Subscribe" στο startvgr, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές κα...
YOUTUBE.COM

Ο ΤΥΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Το σχέδιο που παρουσιάζω εδώ για πρώτη φορά, δεν θα το δείτε πουθενά αλλού. Είναι ένα από τα σχέδια που έχω φτιάξει, λαμβάνοντας υπόψιν και μελετώντας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες,. που έχουν δημοσιευτεί υπεύθυνα από το ΥΠΠΟΑ μέχρι και σήμερα. 
ιν από όλους, έχω δείξει ήδη ορισμένα αποσπάσματα του....
========================================
Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να χανόμαστε μέσα στις λεπτομέρειες και έτσι μας διαφεύγει ο ενιαίος λόγος, που συναρτά τα μέρη ενός συνόλου. Για παράδειγμα, τον Τύμβο της Αμφίπολης σε σχέση με το ίδιο το ταφικό μνημείο που βρίσκεται στα σπλάχνα του. Σε αυτό θα μας βοηθήσει πιστεύω η αναλογία των σχέσεων, που διέπει, καθορίζει και ερμηνεύει τα πάντα γύρω μας. Αφού λοιπόν, ούτε αρχαιολόγος είμαι, ούτε ιστορικός, θα προσεγγίσω το θέμα υπό το πρίσμα ενός καλλιτέχνη, που έχει μάθει να βλέπει και να σκέφτεται αναλογικά.
ART ISSUES- Απόψεις και άρθρα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, την Φιλοσοφία και την Ιστορία, την Θρησκεία και την Επικαιρότητα
PERITEXNISOLOGOS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου