Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

«Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο εμπρηστής του Ελειου»;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
31 Αυγ 2010
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ. Η Ελλάδα,σύμφωνα με την Εκθεση Στερν,ειναι μια από τις χώρες οπου οι κλιματικές συνέπειες είναι σχεδόν αναπόφευκτες . Οι δασοπυρκαγιές θα αυξηθούν λόγω της δραματικής μείωσης των ...
O αντιδήμαρχος Ελειού- Πρόννων κ. Ν. Παπαδάτος θέτει το θέμα στο σημερινό Δημ. Συμβούλιο.

 ΑΚούστε την παρέμβασή του σε βιντεο
ΠΗΓΗ -  IONIANPRESS


ΚΑΙ  Παρέμβαση του Γ. Κουρούκλη ,δημ. συμβούλου της «Λαικής Συσπείρωσης» 



KΑΙ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ   INKEFALONIA
«Ντου» της ΕΟΔ Ελειού στο Αργοστόλι - Γιατί διαμαρτυρήθηκαν (Ανανεωμένο - εικόνες / VIDEO)
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν από λίγο η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και κάτοικοι του Ελειού Πρόνων για την δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο εμπρηστής που πιάστηκε επ αυτοφώρω από τα μέλη της Ε.Ο.Δ. για τις φωτιές στον Αή Γιώργη. Αυτή τη στιγμή η αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Δ. βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε και εκεί τη διαμαρτυρία της υποστηρίζοντας ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα παρέμβαση στο Δικαστήρια.
Τα μέλη της ΕΟΔ , υποστήριξαν επίσης ότι σταματούν να συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού – Πρόννων, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και έχουν να κάνουν με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 32χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή.
Μάλιστα, ο κ. Διονύσης Παπαδάτος αρχηγός της ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων τόνισε μεταξύ άλλων πως : «Έως ότου δικαιωθούμε (προφυλάκιση) δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κατάσβεση... Δεν κοιμόμαστε, τώρα που είναι έξω... προστατέψτε μας, ζητάμε προστασία...».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, ζήτησε ψυχραιμία τονίζοντας πως: «Πρέπει να σεβαστούμε την κρίση του δικαστικού Οργάνου. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να δικάζει κάτω από τις ελιές».

Εν τέλει, και μετά από σοβαρές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων (μπορείτε να τις ακούσετε στο ηχογραφημένο) το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την εξής πρόταση.
Την καταδίκη όλων αυτών των απαράδεκτων ενεργειών στην περιοχή που έχει προκαλέσει κοινωνικό αναβρασμό, ενώ θα ερευνηθεί αν ο δήμος μπορεί να συμπαρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση όποτε αυτή εκδικαστεί.

Παράλληλα, ψηφίστηκε το να δημιουργηθεί πυροσβεστικός σταθμός στον Πόρο.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση, πρότεινε και ψήφισε για τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Πόρο, αλλά και συνεδρίασης του ΔΣ στην περιοχή, ώστε οι κάτοικοι να εκφράσουν τα προβλήματά τους.
Μαρία Κουρκουμέλη

Ακούστε το ηχογραφημένο στο συγκεκριμένο θέμα.
DSC 0062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου