Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

σχολιασμοι συνέχεια!! με Αρις!

ΜΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΡΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣ ΤΟΝ ΘΙΑΚΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ.


Φωτογραφία: ΜΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΡΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣ ΤΟΝ ΘΙΑΚΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ.
ΚΑΙ  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ,,  ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!


Ορέ Γεώργιε στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί και σαπούνι. Αυτό το ξέρεις? Πουλήθηκε λοιπόνε ένα ακίνητο με ένα προσεισμικό διώροφο μέσα σχεδόν άθιχτο, σαν οικόπεδο εκ χρησικτησίας σε Α΄βαθμό συγγένειας με μία αμυγδαλιά και μία ελιά μέσα, χωρίς δηλαδή κτίσμα, πως έβγαλε άδεια επισκευής ο νέος ιδιοκτήτης? Υπήρχε και ένα καλύτερο κόλπο, έκανες τον Νομάρχη συγγενή και έκλεβες δρόμους, οικόπεδα και σου έστελνε και ο εισαγγελέας χαρτί στις καταγγελίες από ό,τι κατάλαβα τουλάχιστο γιατί δε ξέρω το δείκτη ευφυΐας μου άρε μάρες κουκουνάρες. Ξεκίναγες αγωγή και δεν γινότανε ποτές!!.... Αυτό το έπαθε πιο παλιά φίλος κολλητός. Ρε που θυμήθηκα το στρατό αλήθεια! Ξέρεις τι δείκτη ευφυΐας μου βγάλανε? 100% !!! Μα τη Παναγία την Ελεούσα!! Κάτι δε μετέπειτα αντιδήμαρχοι και άλλοι πιο πάνω, πάνω, πάνω τώρα, κάνανε το κορόιδο και υπογράφανε. Έχω δεί και έγραφα δεν είμαι μακάκας να μιλάω δημόσια έτσι. Χα χα χα. Ave Kefalonius Mafius. Τώρα για το γαύγισμα: Δοκιμάζω το καλύτερο σε ΕΛΕΗΣΟΝ ΑΡΙς
Εχουν φαγωθεί να μαθουν πιος τελικά είσαι και από που κρατα η σκούφια σου εδω που τα λέμε,, οπότε αυτό που γράφεις με το σκύλο που δεν τον βλέπουν ,,οτι τον φοβούνται ισχύει,, εμένα πάντως δεν με φοβίζεις,, και οι διαλογοί μας ,,με έχουν κάνει σοφότερο στα ομηρικά, και όπως έγραψα και στο πολύ καλό και πολυδιαβασμένο φίλο σου Σπύρο,, θεμιτό είναι ο καθένας να προσπαθει να αναδείξει τον τόπο του, και επίσης λογικότερο οπως και η κουκουβάγια με τα παιδιά της ότι τον βλέπει και με διαφορετικό μάτι,, λόγο του ότι ο τόπος που μεγαλώσαμε έίναι για όλους μας ο καλύτερος!! Εγώ πάντως έχω τις φωτογραφίες σου μια σε κείνη την πιθανή βρύση τσι κορακόπετρας,, και μιά αργότερα στο παπόρο,, και τουλάχιστόν αν μου ρθεις για καμοιά μπυρίτσα,, πιστεύω θα σε καταλάβω,, και δεν θα με δουλευεις χωρις να ξέρω με ποιον εχω να κάμω! χαχαχα,, ηδη λόγο αυξησης λίγο δουλειάς,, μου ξεφευγουν ειδησεις ,,και σχολιασμοί,,αλλά υπάρχουν αποθηκευμένα ,,προς χειμερινή περίοδο!! σε ΕΛΕΗΣΟΝ ΑΡΙς

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ  ,,ΑΛΛΟΥ ΚΑΛΟΥ ΛΑΤΡΗ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑς
ΣΤΑ
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ,,- ΑΛΛΑ...
AVAAZ.ORG

  • Δικέλης Βλιχός Έτος 2101 μ. Χ.: Εγκαίνια αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου-Σάμης στο 4ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Σάμης-Πόρου. Εκθέματα: α. ο χρυσός διπλός πέλεκυς του Οδυσσέα, προτομές του Οδυσσέα, του Τηλέμαχου και της Πηνελόπης που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές κοντά στα Τζανάτα το έτος 2057, β. Τα ευρήματα από το Παλιόκαστρο της Σάμης, από τις ανασκαφές του Καββαδία κα το έτος 1905, γ. Πλήθος νομισμάτων από τις ανασκαφές στον Πόρο και στη Σάμη, δ. πλήθος αγαλμάτων, νομισμάτων και άλλων αντικειμένων που μεταφέρθηκαν από την Ιταλία (είχαν μεταφερθεί εκεί για το θρίαμβο του Νοβιλίωρα, πολιορκητή της Σάμης το 189 π.χ.).
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ  ειμαστε ολοι κωπηλατες ενος πανεμορφου ταξιδιου!!
05 Δεκ 2013
... πάντα ένας κωπηλάτης του τελευταίου πλοίου του. Στο ταξίδι αυτό δεν έχω καμία τοπικιστική νοοτροπία και αφήνω όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα ανοικτά για συζήτηση, άσχετα αν αυτό δημιουργεί ίσως πρόβλημα σε κάποιους.
Οπως και
απο το φίλο Σπύρο Ροκκο ..εν ετος 2010
ο  οποίος  πια  έχει το δικό του μπλοκάκι!!
Εδώ στο σατυρικό σχόλιο με την ελιά του Οδυσσέα σου λείπει ένα κομμάτι...
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM

3 σχόλια:

  1. Φίλε θεμιτό είναι να έχει ο καθένας τις απόψεις του άμα μπορεί κατά κάποιο τρόπο να τις τεκμηριώνει και θα πρέπει να βγάλουμε από τη μέση την ανάδειξη του τόπου του σαν αυτοσκοπό.
    Θα πρέπει να κρατήσουμε σε τούτα τα δυο νησιά το ενδιαφέρον για την Ομηρική Ιθάκη γιατί όπου και να είναι δίπλα δίπλα είμαστε. Δηλαδή θα έρχεται ο άλλος στη Ιθάκη και θα κάθεται απά τσι πέτρες του παλατιού και θα περνάει 20 μέρες κωλοκαθιστός απά σε δαύτες? Χα χα χα.
    Το θέμα είναι να περάσει από τη Κυλλήνη απέναντι να ζήσουνε και τούτα τα νησιά μιας και τι ακριβώς παραγωγή να κάμουν για να βγεί ο επιούσιος?
    Κακώς λοιπόν κοιτιόμαστε συνέχεια με μισό μάτι, έπρεπε να γίνει κάποια συνεργασία να φύγουμε από υποθέσεις και να μιλήσουμε με στοιχεία. Αφήνουμε έτσι ευκαιρίες να πετάει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και να πηγαίνει την Ιθάκη όπου θέλει.
    Αυτό κάνει ζημιά, αλλά θεόκουρλοι γεννηθήκαμε…

    Γουβ γουβ γουβ γουβ γουβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδή φίλοι μου με αναφέρετε και τελείως ερασιτεχνικά ασχολούμαι με την ακριβή τοποθεσία της Ομηρικής Ιθάκης, θα συμφωνήσω και εγώ.
    Άλλωστε σε προσωπική βάση μάλλον θα χάσω αν το χωριό μου ήταν η Ιθάκη, ούτε είναι δική μου θεωρία, κάτι τέτοιο κάπως έχει ειπωθεί για την Έρισσο από τον Χούπκοκ τον Ολλανδό 100 χρόνια πριν, εγώ απλά νομίζω ότι προσθέτω κάποια λιθαράκια.
    Η ταυτοποίηση της Ομηρικής Ιθάκης όμως για τα νησιά μας θα ήταν ένας παράγοντας οικονομικής ανόδου και γενικής ευημερίας των ντόπιων επαγγελματιών και κατοίκων.
    Και τα δύο νησιά είναι διάσπαρτα από αρχαιότητες ανεκμετάλλευτες. Ευκαιρίες πέρασαν και εμείς τις κλωτσήσαμε (εποχή Μαρινάτου κλπ).
    Είμαι και εγώ εσωτερικός μετανάστης από ανάγκη και δε θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που έφευγα μικρός από το χωριό αποχαιρετώντας τα πάντα, δε θέλω να βλέπω κάτι τέτοιο να συνεχίζεται.
    Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που πηγαινοέρχομαι άλλαξαν πολλά, οι νοοτροπίες και λογικές όμως όχι πλην λίγων εξαιρέσεων.
    Δυστυχώς επαληθεύτηκε ο πατέρας μου όταν για αυτό το θέμα πίστευα τα αντίθετα, και μαλώναμε πίνοντας τα κρασάκια μας.
    Σε κάποιο βαθμό έστω κάτι πρέπει να αλλάξει για το καλό μας.
    Κάπου χρειάζεται μια γενικότερη και σοβαρότερη προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν κρατικοί φορείς, ή και ξένες σχολές αρχαιοτήτων. Μπορεί να είναι οι καιροί δύσκολοι αλλά άμα υπάρχει σύμπνοια και σύστημα όλα γίνονται.
    Απτό παράδειγμα η φοβερή θα έλεγα ιστορία της πόλης της Σάμης που ποτέ δεν αναδείχθηκε και κανείς δεν την γνωρίζει. Μια μικρή Καρχηδόνα θα έλεγα!
    Υπάρχουν τόσα ευρήματα και στη περιοχή μόνο η Μελισσάνη είναι γνωστή και επισκέψιμη.
    Δεν χάνουμε όλοι από αυτό?
    Το χρήμα (υπό ευρεία έννοια) και η ζωή θέλουν σεβασμό και προσοχή, αλλιώς απλά σε προσπερνάνε.
    Ρόκκος Σπύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΑΝΤΏΝΗς οταν πρωτοήρθε στον τόπο μας είπε μια σοφή κουβέντα ,,ότι οσο μενουν θαμένα
      είναι και πιο ασφαλή.,, Οι κεφαλλονήτες πιστεύω τον έχουμε πικράνει εκτός από μια ομάδα βοηθείας
      που υπήρξε στον τόπο,, και τους έχει αναφέρει και μπράβο του δημοσια.
      Οι απουσίες δυδτηχώς ήταν εμφανείς , και για να μην επεκταθώ εκτός τουτόπου μου,, πολλοί χωριανοί μας,, εχουν πληρη αγνοια του τι έχουμε στον τόπο,, ίσως γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν.
      αμφιβάλω πόσοι γνωρίζουν τι είχε βρεθεί στο Σπήλαιο Δράκαινα,, και πόσοι έχουν επισκεφτει ακόμη και τον μυκηναϊκό τάφο...Φυσικά απορία μου , γιαί δεν εξέφρασαν και η αιρετοι μας την περιέργια να ενημερωθούν σε αυτά τα θέματα., και να ειχαν κάνει έστω μια επίσκεψη. Νομίζω ότι ,και επειδη ποτέ δεν έχει γίνει ένας διάλογος στο θέμα με όλους ,,από φθινόπωρο ,και με την νέα ηγεσία όπως προέκυψε για την επόμενη πενταετία επιβάλεται. σας ευχάριστώ και πάλι για τα σωστά σχολιά σας

      Διαγραφή