Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Γιάννης Πετράτος: Ο Πόρος έχει μείνει πίσω και είναι καιρός να πάρει το κομμάτι από την πίτα που του αναλογεί

Γιάννης Πετράτος: Ο Πόρος έχει μείνει πίσω και είναι καιρός να πάρει το κομμάτι από την πίτα που του αναλογεί

Οι πρόσφατες Δημοτικές εκλογές έφεραν αλλαγές όχι μόνο για το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας αλλά και για τα τοπικά συμβούλια της κάθε περιοχής. Μία από αυτές τις περιοχές είναι και το μοναδικής ομορφιάς χωριό του Πόρου με τον απερχόμενο  Πρόεδρο Επαμεινώνδα Κουστουμπάρδη, να δίνει τη σκυτάλη στον Γιάννη Πετράτο.

Συναντήσαμε τον νεοεκλεγή Πρόεδρο στο σπίτι του όπου μας μίλησε για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πόρος, μία περιοχή που συνδυάζει το φυσικό κάλλος και την ιστορία χιλιάδων χρόνων, ένα από τα βασικότερα πλέον λιμάνια της Κεφαλονιάς με όλα όσα χρειάζονται για να έχει μία επιτυχημένη πορεία και ανερχόμενη εξέλιξη, που όμως παρακμάζει και μαραζώνει κάθε χρόνο και πιο πολύ.
Για την ιστορία ο Πόρος αποτέλεσε το εφαλτήριο της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας αφού στον Πόρο πάτησαν το πόδι τους οι πρώτοι τουρίστες, οι οποίοι έμειναν μαγεμένοι από την φυσική ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του τοπίου, ξεκινώντας μία ξέφρενη διαδρομή ανάπτυξης και ανοικοδόμησης του χωριού για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των επισκεπτών.
Μία ξέφρενη πορεία που ως συνήθως πάντα τελειώνει άδοξα και τραυματικά εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και τα σωστά εργαλεία για την διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, που θα οδηγήσει σε μία συνεχή τουριστική αναβάθμιση προς όφελος όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Το αποτελέσμα δυστυχώς ήταν αποκαρδιωτικό καθώς ο Πόρος έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να διαφαίνεται πουθενά φως στο τούνελ,  με τον Πόρο να σηκώνει και πάλι το ανάστημά του και να ανταγωνίζεται στα ίσια άλλες περιοχές όπως η Σκάλα, που τα τελευταία χρόνια έχει “κλέψει” την παράσταση και έχει τραβήξει όλα τα φώτα πάνω της.
-Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με μία σύντομη αναφορά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πόρος.
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω αυτούς με τίμησαν και με έφεραν σε αυτή τη θέση, του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου του Πόρου. Βρέθηκα σε αυτή τη δύσκολη θέση κατόπιν πιέσεων διάφορων φίλων, κατοίκων εδώ στο χωριό και έπρεπε να τραβήξω το κάρο. Ήρθε η ώρα που οι εκλογές τελείωσαν και πρέπει να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε στα πέντε χρόνια που είναι μπροστά μας. Ο Πόρος έχει πολλές ανάγκες και έχει μείνει πίσω, έχει μείνει πίσω για το λόγο ότι φταίνε διάφορες συγκυρίες όπως πριν αρκετό καιρό και ο σεισμός οπωσδήποτε έφερε πίσω την περιοχή μας, αλλά και η προηγούμενη Πολιτεία πιστεύω δεν έδωσε το απαιτούμενο βάρος στον Πόρο, να δώσει το κομμάτι από την πίτα που του άξιζε.
Θα αναφερθώ σε ορισμένα πράγματα που έπρεπε να δοθεί περισσότερο βάση, το νούμερο ένα που πρέπει να δούμε είναι το νοικοκύρεμα του χωριού. Στο νοικοκύρεμα του χωριού μεγάλο βάρος , μεγάλο ρόλο παίζουν και οι κάτοικοι του χωριού και αυτοί πρέπει να βάλουν πλάτη, να νοικοκυρέψει ο καθένας το σπίτι του, την αυλή του, το χώρο του γύρω, την επιχείρησή του. Και η
1-DSC00362πολιτεία έχει βασικό ρόλο και ο Δήμος γενικότερα όσον αφορά τις παραλίες, την καθαριότητα των δρόμων, των παιδικών χαρών, τους αθλητικούς χώρους, την πλατεία ακόμα και στα παρτέρια για να βελτιωθεί η εικόνα του χωριού.   Στον βιολογικό για παράδειγμα ο εργολάβος, είναι σε εξέλιξη το έργο, δεν άφησε τους δρόμους όπως τους βρήκε, έχει δηλαδή αποθηκεύσει μπάζα σε διάφορα σημεία και δεν είναι η καλύτερη εικόνα για το χωριό μας. Έπρεπε να είναι πιο νοικοκυρεμένο το χωριό μετά το πέρας των εργασιών, ιδίως τώρα το καλοκαίρι δεν έπρεπε να είναι σε αυτή την κατάσταση.
-Ποιά είναι η άμεση προτέραιότητά σας όταν αναλάβετε και επίσημα τη θέση του Προέδρου;
Όπως προείπα αυτό που λείπει από τον Πόρο είναι το νοικοκύρεμα, φυσικά το νοικοκύρεμα έχει διάφορες μορφές, δεν μπορείς να νοικυρέψεις το χωριό και να έχεις τον εργολάβο το χειμώνα να γεμίζει τον κόσμο μπάζα και λάσπες. Πιστεύω ότι μεγάλο μείον είναι για το χωριό μας ότι είναι σε εξέλιξη αυτό το έργο, ο βιολογικός. Και η εικόνα που παρουσιάζει φέτος το χωριό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην παρουσία του εργολάβου στο χωριό, που δεν είναι όπως θα έπρεπε. Ένα δεύτερο είναι ο καθαρισμός των δρόμων από τα χόρτα, πιστεύω ότι έπρεπε να έχει καθαριστεί πιο νωρίς, για να είναι η παραλία σε καλύτερη μοίρα, οι δρόμοι μας, ο δρόμος που οδηγεί προς το Αργοστόλι έπρεπε να έχει καθαριστεί νωρίτερα και ο επισκέπτης που περνάει να μην βλέπει αυτό το σκουπίδι και το αγκάθι δρόμο δρόμο.
-Σε τι κατάσταση βρίσκεται το λιμάνι; Έχει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται για να εξυπηρετεί όσους επισκέπτονται τον Πόρο με τα κότερά τους; Σίγουρα δεν έχει τουαλέτες, ένα πολύ βασικό θέμα για κάποιον που φτάνει στην περιοχή.
Έρχονται κάθε μέρα κότερα πάρα πολλά στον Πόρο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ψάχνουν που θα αράξουν. Πιστεύω ότι στο κομμάτι αυτό πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία, έτσι ώστε και περισσότερα κότερα να μπουν στο λιμάνι και να έχουν όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται, όπως παροχή νερού και ρεύματος. Πρέπει να προσέξουμε την υποδοχή των σκαφών, δεν ξέρω τι προβλέπεται, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος άνθρωπος εκεί να τους υποδέχεται, να τους καλωσορίζει, να βάζει κάποιες πινακίδες, που είναι η πλατεία, που είναι το βενζινάδικο, που είναι η τροφοδοσία, η παροχή νερού και ρεύματος, είναι σημαντικά πράγματα και ο επισκέπτης που θα έρθει τα θέλει και θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Πόρο και θα τις μεταφέρει και κάπου αλλού και αυτό θα φέρει και άλλον επισκέπτη. Αν δεν μείνει ευχαριστημένος θα το μεταφέρει και κάπου αλλού και δεν θα είναι ότι καλύτερο για την περιοχή μας. Οι τουαλέτες είναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου, το Λιμάνι είναι το Α και το Ω, είναι η πύλη για τον επισκέπτη. Πρέπει να διαμορφωθεί κάποιος χώρος τουλάχιστον να υπάρχει μία τουαλέτα, όχι μία, θέλει αρκετές τουαλέτες, θέλει κάποιον χώρο υποδοχής να μην περιμένει ο κόσμος μέσα στον ήλιο ή τον χειμώνα να μην είναι μέσα στη βροχή. Πρέπει να το δει το Λιμενικό Ταμείο και να φτιάξει κάποιο κτίριο γιατί ο Πόρος είναι το μοναδικό λιμάνι στο νησί πλέον που ενώνει την Κεφαλονιά με την Κυλλήνη και όλος ο κόσμος πηγαινοέρχεται από εδώ. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε.
-Τι γίνεται με τις πλωτές εξέδρες; Είναι ένα ζήτημα που καίει και που το έχουν αναδείξει και άλλα πρόσωπα της περιοχής. Τι γίνεται με αυτό το θέμα, έχει προχωρήσει;
Χρόνια ακούγονται, αλλά πλωτά δεν βλέπουμε. Θα είναι κάτι θετικό για τον τόπο μας, θα αυξήσουν την προσέλευση των σκαφών αυτών και θα μένει κάθε βράδυ περισσότερος κόσμος στον Πόρο, με αποτέλεσμα τα μαγαζιά να δουλεύουν και να αφήνουν χρήματα στον Πόρο. Θα μείνω πάλι στα σκάφη, δύο τρεις φορές την εβδομάδα έρχονται από την Ζάκυνθο κάποια σκάφη και φέρνουν τουρίστες, τους περιμένουν τα λεωφορεία και τους πάνε σε όλη την Κεφαλονιά, εκτός από τον Πόρο. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να έρχονται μία ώρα, μισή πιο νωρίς και για κάποιο χρονικό διάστημα να τους αφήνουν στο κέντρο του χωριού να κάνουν μία βόλτα, να αγοράζουν μία καρτ ποστάλ, να πιουν έναν καφέ, κάτι,  και η παρουσία τους μόνο πιστεύω ότι θα είναι θετική για τον τόπο μας. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε με τους πράκτορες που φέρνουν τους τουρίστες στον Πόρο έτσι ώστε να παραμένουν έστω για μία ώρα. Είναι κρίμα δηλαδή να περνάνε οι επισκέπτες του νησιού μας και να μην βλέπουν τον Πόρο.
-Ποιές είναι οι επόμενες προτεραιότητές σας;
Το επόμενο είναι η ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό στοιχείο, τον τάφο στα Τζανάτα, ο οποίος έχει μείνει πίσω και πρέπει αυτό να αναδειχθεί, να γίνει επισκέψιμος, έστω και με κάποιο κόμιστρο, δηλαδή η πολιτεία πρέπει να το δει αυτό. Δεν ξέρω με ποια αρμόδια αρχή θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή, φυσικά με το Υπουργείο Πολιτισμού και με την Προϊστάμενη αρχή αλλά με την τοπική εδώ προϊστάμενη αρχή της Αρχαιολογίας μήπως μπορέσει να προωθηθεί αυτό, έστω με κάποια διαφημιστικά σποτ έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του.
-Με την επαύλη στην τοποθεσία Ρίζα, στα Τζανάτα προχωράνε οι ανασκαφές;
Πέρυσι γίνανε κάποιες ανασκαφές, κανείς δεν ξέρει. Είναι ένα κομμάτι και αυτό που αν αξιοποιηθεί, ακούγεται ότι βρίσκουν κάποια αρχαιολογικά ευρύματα, φυσικά θέλει χρόνο, για να βγούνε στην επιφάνεια, θέλει να τεκμηριωθεί σωστά, να αποδειχθεί, εδώ στη Βεργίνα χρόνια και ακόμα ψάχνουν, στην Ολυμπία το ίδιο. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αν η Πολιτεία βοηθήσει θα αναδειχθεί η περιοχή μας σε αυτό το κομμάτι, των αρχαίων.
-Μιλήστε μας λίγο για τους αθλητικούς χώρους της περιοχής. Το γήπεδο για παράδειγμα των Τζανάτων είναι σε άσχημη κατάσταση, με τις βροχές, έχει μετραπεί σε χωράφι.
Πρέπει να κάνουμε κάτι για τους νέους, πρέπει να βελτιώσουμε τα αθλητικά κέντρα, δηλαδή τα γήπεδα του μπάσκετ, του βόλλεϋ, το γήπεδο στα Τζανάτα. Είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται αρκετή βελτίωση για να σπρώξουμε τον κόσμο προς τα εκεί. Η νεολαία προσπαθεί αλλά πρέπει και εμείς να την δώσουμε αυτά που πρέπει. Δεν θέλει πολλά χρήματα, αυτό όμως που θέλει περισσότερη και συνεχή φροντίδα είναι το γήπεδο στα Τζανάτα και είναι κρίμα ένα στολίδι για τον τόπο μας να μην είναι όπως πρέπει.
-Ένα άλλο σημείο που παρατηρήσαμε είναι ο ελλειπής φωτισμός των δρόμων και ιδίως του Περιφερειακού, με τις μισές λάμπες να είναι καμένες. Γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση;
Δεν εννοείτε Περιφερειακός με τα μισά φώτα στην καρδιά του καλοκαιριού να είναι καμένα. Και ο φωτισμός ακόμα είναι ένα δείγμα ότι υπάρχει κόσμος, όταν δεν υπάρχει φως, σου λέει τι γίνεται εδώ πέρα; Είναι κρίμα. Δηλαδή παιρνόντας από τον Περιφερειακό ένας επισκέπτης και βλέπει να μισά φώτα καμένα σου λέει που πάμε; Εδώ περνάμε την εθνική οδό και είναι μία λάμπα καμένη και μας κακοφαίνεται.
-Ένα στολίδι της περιοχής του Πόρου είναι και το Μοναστήρι της Άτρου, αλλά ο δρόμος ακόμα παραμένει σε άθλια κατάσταση. Τι κινήσεις έχουν γίνει έτσι ώστε να προχωρήσει κάποια στιγμή αυτό το έργο πνοής;
Με την παρουσία του ο Ηγούμενος προσπαθεί, έχει κάνει αρκετούς αγώνες με την πολιτεία, όλο υποσχέσεις αλλά έργο μηδέν. Παλεύει μόνος του με κάποιες χορηγίες μικρές από διάφορους ιδιώτες αλλά δεν είναι αρκετό. Το σημαντικότερο από όλα είναι ο δρόμος, αν φτιαχτεί ο δρόμος. Υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται με τον θρησκευτικό τουρισμό, όταν ένα λεωφορείο ανέβει στην Άτρο, θα κατέβει και στον Πόρο, θα πιουν έναν καφέ, θα φάνε σε ένα εστιατόριο, θα γίνει νταραβέρι στην περιοχή μας.
-Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε είναι το θέμα της συγκοινωνίας. Δεν υπάρχει ουσιαστική συγκοινωνία με τα άλλα χωριά κάτι που είναι αδιανότητο όχι μόνο για το χειμώνα αλλά ιδίως για το καλοκαίρι που υπάρχουν πολλοί επισκέπτες στο νησί μας. 
Δεν εννοείτε από τον Κατελειό, Σκάλα, Πόρος μέχρι την Αγία Ευφημία και τη Σάμη να μην υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία. Ο επισκέπτης θα μπορεί να έρθει από τον Κατελειό στον Πόρο, ή να πάει στην Σάμη, ή από τη Σάμη να έρθει στον Πόρο και να υπάρχει κίνηση σε όλα τα χωριά γύρω γύρω.
-Αρνητική εντύπωση προκαλούν τα δημόσια κτίρια του Πόρου που δεν συντηρούνται και χρόνο με τον χρόνο μαραζώνουν. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να δώσετε λίγη προσοχή προς αυτή την κατεύθυνση; 
Έχουμε δύο δημοτικά κτίρια, το Κοινοτικό στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου και το εκθεσιακό κέντρο. Αυτά τα κτίρια πρέπει να τα αναδείξουμε, πρέπει να τα βελτιώσουμε, να τα φωτίσουμε γιατί δεν έχουμε και κάτι άλλο να παρουσιάσουμε, το Κοινοτικό κτίριο είναι στην είσοδο του χωριού και η εικόνα του δεν είναι ότι καλύτερο. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να το διαμορφώσουμε, να το βάψουμε, να το πλακωστρώσουμε, φυσικά αυτά απαιτούν χρήματα, απαιτούν χρόνο, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αλλά προτεταιότητά μας είναι αυτή.
-Από τα πιο σημαντικά ίσως σημεία που πρέπει να ρίξετε το βάρος σας σαν νέος Πρόεδρος της Κοινότητας είναι η αναμόρφωση της εισόδου του χωριού. Το Φαράγγι αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του Πόρου και δεν προβάλλεται. Έχετε κάποια σχέδια στο μυαλό σας για το πως θα το αναδείξετε;
Πρέπει να αλλάξουμε λίγο την εικόνα του χωριού να φωτίσουμε το Φαράγγι, δηλαδή να περνάς το βράδυ και να σε πιάνει δέος, να βλέπεις τα βράχια από πάνω σου. Συγκεκριμένα πέρασα βράδυ μιά φορά πηγαίνοντας στα Τρίκαλα και έβλεπα τα βράχια φωτισμένα και ήταν φοβερά ή περνώντας από τα Τέμπη, έχω δεσμούς με την Θεσσαλονίκη, γιατί σπουδάζουν τα παιδιά μου και περνάω συχνά και σε πιάνει δέος πραγματικά να περνάς και να βλέπεις τα βράχια φωτισμένα τη νύχτα. Και δεν έχει κόστος να βάλεις δύο τρεις προβολείς να φωτίσεις την είσοδο του χωριού.
-Να αναφερθούμε και στην τουριστική προβολή του Πόρου η οποία είναι από μηδενική έως ανύπαρκτη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεδομένου ότι από τον Πόρο ξεκίνησε ουσιαστικά ο τουρισμός στην Κεφαλονιά.
Ο Πόρος προβάλλεται πολύ λιγότερο από άλλα μέρη της Κεφαλονιάς, πρέπει να έχει ίση μεταχείριση και ο Πόρος όσον αφορά με την προβολή προς τα έξω. Όπως έχει και ο Μύρτος και άλλα μέρη της Κεφαλονιάς πρέπει να πάρει το ίδιο κομμάτι της προβολής και ο Πόρος.
-Σε τι οφείλεται κατά τη γνώμη σας η πτώση του τουρισμού στον Πόρο;
Η πτώση του τουρισμού στον Πόρο πιστεύω οφείλεται, ο Πόρος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τον τουρισμό στην Κεφαλονιά, πιστεύω ότι στην πορεία βρέθηκαν άλλα μέρη πιο παρθένα, φτιάχτηκαν πιο σύγχρονα καταλύματα, πιο μεγάλα καταλύματα με καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Είναι και η μορφολογία του εδάφους, φτιάχτηκε η Σκάλα, για παράδειγμα και φτιάχτηκαν μονάδες πολύ μεγαλύτερες, ενώ στον Πόρο δεν υπήρχε η δυνατότητα να φτιαχτεί μία μονάδα με διακόσια δωμάτια για παράδειγμα. Ο Πόρος ήταν περιορισμένης εμβέλειας καταλυμάτων, ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις, δέκα, δεκαπέντε διαμερισμάτων το μεγαλύτερο. Με αποτέλεσμα αυτά πέρασε ο καιρός, υποβαθμίστηκαν, έγιναν άλλα πιο σύγχρονα καταλύματα και ο πελάτης προτιμάει το πιο σύγχρονο κατάλυμα ή αν θέλεις και οι εταιρείες παίζουν το παιχνίδι τους και ψάχνουν καταλύματα πιο φθηνά, πιο σύγχρονα, πιο κοντινά προς το αεροδρόμιο να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση και ο Πόρος έμεινε πίσω για αυτό το λόγο. Φυσικά, αν και ο κόσμος βελτιώσει τα καταλύματά του υπάρχει μία μερίδα επισκεπτών που μπορεί να έρθει στο χωριό. Δεν είναι τελείως απορηπτέως ο Πόρος από άποψη τουρισμού, υπάρχει κόσμος που μπορεί να έρθει και στον Πόρο, αλλά πρέπει ο καθένας να βελτιώσει το κατάλυμά του, τον χώρο του, το δωμάτιό του, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τα πάνω και πάλι στον Πόρο.
-Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά περιπατητικά μονοπάτια μέσα στη φύση. Είναι επισκέψιμα; Έχουν αναδειχθεί;
Τα έχουν αναδείξει, αλλά από τη στιγμή που δεν έχεις και τον απαιτούμενο τουρισμό, σίγουρα και αυτά θέλουν κάποια συντήρηση. Φέτος το χειμώνα κάναμε κάποιες διαδρομές οι κάτοικοι μεταξύ μας και είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζονται κάποιες μικρές παρεμβάσεις και θα είναι ακόμα καλύτερα.
-Πολιτιστικά σε ποιο σημείο βρίσκεται ο Πόρος;
Βασικό ρόλο παίζει ο Σύλλογος Πρόνησος, ο οποίος δραστηριοποιείται πάρα πολύ, έχει χορευτικά συγκροτήματα με παιδάκια, με έφηβους και χορευτικό ενηλίκων. Το χειμώνα δραστηριοποιείται και τώρα κινείται στην επανίδρυση της Φιλαρμονικής του Πόρου, είναι σε καλό δρόμο από ότι ξέρω και ίσως να δώσει και κάποια παράσταση τώρα το καλοκαίρι. Φυσικά θέλει και τη βοήθεια του Δήμου γιατί δεν είναι εύκολο ένας Σύλλογος να κρατήσει όλα τα πολιτιστικά στην πλάτη του. Θα θέλαμε την βοήθεια του Δήμου, να είναι αρωγός όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι γιατί δεν μπορεί ο Σύλλογος να πληρώνει τους δασκάλους, κυρίως για το θέμα της Φιλαρμονικής.


Συγχαρητήρια στην αγαπητή μας χωριανή Αθανασία Μαρκάτου οι ερωτώσης είναι σημαντικές και μας εκφράζουν στο σύνολό τους , ευχόμαστε στον κύριο Γιάννη Πετράτο να υλοποιήσει το έργο που θα αναλάβει σύντομα .
Γεώργιος Μεταξάς 
porosnews!!!
πολυ καλό  το  ρεπορταζ  της  πολυ καλής φίλης Αθανασίας,, με συνεχή δράση,, και με ευκαιρία,,
να κοινοποιήσω προς υπενθίμιση και ένα παλιότερο της!

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013


μετά την μεγάλη συνέντευξη!!! ήρθε και η αμοοιβή!


Η  φωτο  τα λέει 'ολα,,!  θα περιμένουμε πότε θα σαλπάρει  για  τις  οξυές!!
(για  όσους  δεν το κατάλαβαν  ,,, πλάκα  κάνω!!)
ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ παλια  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αντώνης Βασιλάκης: «Με την ανακάλυψη του μυκηναϊκο...



Συνέντευξη στην Ποριότισσα  Αθανασία Μαρκάτου για την εφημερίδα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

POROSNEWS:   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΠΟΛΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  ΤΗΣ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ,,  
ΤΑ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ  ΗΤΑΝ  Ο  ΒΑΣΙΚΟΣ  ΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΡΞΗΣ  ΤΟΥ  ΜΠΛΟΚ
ΕΞΑΛΟΥ,,,  ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΔΙΟΤΙ  Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ  ΕΧΕΙ  ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ  ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ!

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετισμούς σε όλους όσους θέλουν να δώσουν χάρη στη στη μεγάλη dr ΟΚΠΑ που βάλαμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και να κάνω μια ευτυχισμένη γυναίκα, φέρνοντας πίσω τον σύζυγό μου, ο οποίος μου και 3 παιδιά μου άφησε μόνο και μόνο επειδή μια ινδική κορίτσι που χρησιμοποίησε μαύρη μαγεία για να κρατήστε το σύζυγό μου κάτω, αλλά η μεγάλη dr ΟΚΠΑ έσπασε τη μαύρη μαγεία και έκανε ο σύζυγός μου μου έρθει πίσω σε μένα και τα παιδιά μου και τώρα ζούμε ευτυχισμένοι όπως ποτέ πριν και, επίσης, dr ΟΚΠΑ έκανε bussiness μου επιτυχημένη και τώρα ζουν μια καλύτερη ζωή με τον σύζυγό μου και τα παιδιά. Έτσι, ο λαός μου θέλω να σας ευχαριστήσω για την Δρ ΟΚΠΑ για τη βοήθειά μου πολλά, εδώ είναι το email του dr ΟΚΠΑ: okpatempleofsolution@gmail.com ή να τον καλέσει +27610689830

    DORIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή