Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο Άκης Τσελέντης νέος διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου!

    Ο Άκης Τσελέντης νέος διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου!
    Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών εκλέχθηκε πριν από λίγες ώρες ο συμπατριώτης μας καθηγητής σεισμολογίας κ. Άκης Τσελέντης.
    Πρόκειται πραγματικά για μία επιτυχία και για τον ίδιο και για την Κεφαλονιά, καθώς είναι ο πρώτος Κεφαλονίτης που αναλαμβάνει αυτό το πόστο. 
    Η θητεία του  Ακη Τσελέντη θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
    Το inkefalonia.gr   KAI  TO  POROSNEWS  του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
    Αποφασισμένος να φέρει τα «πάνω κάτω» στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είναι ο νέος διευθυντής του, συμπατριώτης μας Ακης Τσελέντης, με δηλώσεις που έκανε στο inkefalonia.
    Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή
    O κ. Τσελέντης δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Έχω πλέον αναλάβει μία μεγάλη ευθύνη, γιατί έχω στα χέρια μου τη συνολική παρακολούθηση της χώρας. Βέβαια έχω και ένα όραμα γιατί όταν πηγαίνω σε κάποιο μέρος θέλω να «ταράζω τα νερά» προς το καλύτερο φυσικά. Θέλω λοιπόν να φέρω τα "πάνω κάτω " και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών» δηλώνει αρχικά ο κ. Τσελέντης και συνεχίζει τη σκέψη του: «Θέλω να το μετατρέψω, από ένα Ινστιτούτο παραγωγής δελτίων Τύπου που ανακοινώνει σεισμούς, σε ένα Ινστιτούτο παρακολούθησης σεισμικής συμπεριφοράς, που θα συμβάλει στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας, των δημόσιων κτιρίων και των σχολείων μας.

    Παράλληλα θέλω να «ενώσω» αυτό το Ινστιτούτο με τους μηχανικούς μας. Πρέπει να ενωθεί το δίκτυο επιταχυνσιογράφων του Ινστιτούτου με κάθε γραφείο πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα..."
    Για το γεγονός ότι ένας Κεφαλονίτης εκλέγεται διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο...
    «Ως κεφαλονίτης θα κάνω αυτό που πρέπει για το νησί μας...»
    Για την εξέλιξη του φαινομένου μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου
    «Το παρακολουθούμε το φαινόμενο, τελειώνει η έντονη φάση μετασεισμικής δραστηριότητας, περιμένουμε κάποιους σεισμούς μεσαίου μεγέθους, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται απολύτως φυσιολογικά».
    Για τα όσα ακούγονται για την δημιουργία σεισμολογικού κέντρου στην Κεφαλονιά...

    «Πριν 10 χρόνια έκανα μια προσπάθεια να γίνει κάτι στον Αίνο, ωστόσο έγινε μια προσπάθεια να «ενώσουν» το κέντρο με την Αθήνα, λες και δεν υπήρχε Κεφαλονίτης σεισμολόγος στην Πάτρα.
    Τότε η περιφέρεια έδωσε ένα πολύ μεγάλο κονδύλι στον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, αντίπαλό μου σε αυτές τις εκλογές, με σκοπό να κάνουν σεισμολογικό κέντρο στον Αίνο και να βάλουν σεισμογράφους στα Ιόνια. Όσο είδατε εσείς σεισμογράφους, άλλο τόσο είδα και εγώ. Το πρόγραμμα αυτό απεντάχθηκε ... έκτοτε ακούγονται διάφορα για σεισμολογικά κέντρα... Τα κέντρα όμως δεν γίνονται με λόγια...
    Έχω κάνει κάποιες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση και θέλω να μιλήσω με τον νέο Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο, υπάρχει ένα ινστιτούτο πάνω στον Αίνο «Το Εύδοξος» που πρέπει να είναι και ένας πυλώνας.
    Πρέπει να γίνει ένα κέντρο όχι σεισμολογικό, αλλά να γίνει ένα κέντρο που θα καταγράφει παρατηρήσεις που θα έχουν σχέση με την εξέλιξη ή την εμφάνιση κάποιου σεισμού... Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει πόλο έλξης ξένων επιστημόνων και πιστεύω ότι θα προσφέρει πολλά πράγμα.
    Με τον Μάκη Χουλιάρα είμαι σε στενή συνεργασία, είναι εξαιρετικός επιστήμονας και θα τον έχω δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Εχω προγραμματίσει να κάνω μία συνάντηση με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.
    Για τον πρώτο στόχο ως νέος διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...
    «Ο πρώτος στόχος θα είναι μία αξιολόγηση του δίκτυο, να δούμε που έχουμε ανάγκη από περισσότερους σεισμογραφικούς σταθμούς και να βάλουμε τις βασικές δομές για μία σωστή αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Ελλάδας».
    To inkefalonia έυχεται κάθε επιτυχία στον νέο διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

    Τώρα ξεκινάμε. Παρα τις οποίες "παρεμβάσεις..." επικράτησε η σωστή επιστημονική αξιολόγηση

    Καινούργιος διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του...
    ZOUGLA.GR (OFFICIAL)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου