Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αποκαλυπτήρια για το «Dragon V2»




Την ευκαιρία να δει από κοντά και να θαυμάσει το νέο διαστημικό αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας «Space X» είχε την Πέμπτη πλήθος κόσμου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.


Ο ιδρυτής της «Space X», Elon Musk, παρουσίασε το «Dragon V2», το οποίο υπόσχεται να δώσει λύση στη μεταφορά αστροναυτών από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ειδικά μετά την κρίση στην Ουκρανία και το «πάγωμα» των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας. Ύστερα από τον τερματισμό του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων της NASA, μόνο τα ρωσικά διαστημικά σκάφη «Soyuz» μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια αστροναύτες στο Διάστημα. Αυτή η… εξάρτηση της Ουάσινγκτον από τις διαθέσεις της Μόσχας είχε επανειλημμένα προκαλέσει πονοκέφαλο στη NASA, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες για την εύρεση εναλλακτικής οδού.

Η εταιρεία «Space X» έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της αποστολής μη επανδρωμένων διαστημικών σκαφών, φορτωμένων με αναλώσιμα υλικά και προμήθειες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2012 και έπειτα. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη NASΑ θα της αποφέρει κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων και προβλέπει μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση 12 πτήσεων προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.




Ο ιδρυτής της «Space X» και το «Dragon V2»
Ο ιδρυτής της «Space X» και το «Dragon V2»


Σύμφωνα με το Associated Press, το «Dragon V2» είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει επτά αστροναύτες από και προς το Διάστημα. Σημαντικό στοιχείο και βασικό πλεονέκτημα του νέου αεροσκάφους είναι η δυνατότητα των πολλαπλών πτήσεων, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δαπάνες.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο Elon Musk, το «Dragon V2» διαθέτει ειδικά συστήματα προώθησης, με τα οποία μπορεί να ελέγχει την κάθοδό του στο έδαφος και να προσγειώνεται οπουδήποτε, όπως ένα ελικόπτερο. Για λόγους ασφαλείας πάντως, η κάψουλα -που σε μορφή παραπέμπει αρκετά στην αντίστοιχη του προγράμματος Apollo- διαθέτει αλεξίπτωτα για λόγους ασφαλείας. 

Το «Dragon V2» μπορεί να συνδέεται στον ISS αυτόνομα ή χειροκίνητα, χωρίς τη βοήθεια των ρομποτικών βραχιόνων του σταθμού
Το «Dragon V2» μπορεί να συνδέεται στον ISS αυτόνομα ή χειροκίνητα, χωρίς τη βοήθεια των ρομποτικών βραχιόνων του σταθμού




«Όσο συνεχίζουμε να πετάμε πυραύλους και διαστημόπλοια (μιας χρήσης) δεν θα έχουμε ποτέ πραγματική πρόσβαση στο Διάστημα. Θα είναι πάντα τρομερά ακριβή» ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, προσθέτοντας ότι οι πρώτες επανδρωμένες πτήσεις με το «Dragon V2» θα ξεκινήσουν το 2016.

New SpaceX Spacecraft Unveiled01:36reEmbedit

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 
PHGH  http://www.zougla.gr/kosmos/article/apokaliptiria-gia-to-dragon-v2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου