Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ,,ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ, ΜΕ ΦΩΤΟ ΑΒΡΑΑΜ

ΕΝΑ  ΤΑΞΙΔΙ ,,ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ


ΚΑΙ  ΛΟΓΟ  ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΗ    ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΝΤΡΑΣ

 Επανεξέταση των ορίων της Αρχαιολογικής Ζώνης, 

ΔΙΌΤΙ  ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ  ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ!

Ολοκλήρωση του δρόμου προς το μοναστήρι της Άτρου.
·         Συνέχιση των παγωμένων έργων αναστήλωσης του μοναστηριού της Άτρου.
·         Ένταξη της μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης του Θολωτού Μυκηναϊκού τάφου στο νέο ΕΣΠΑ.
·         Δημιουργία αρχαιολογικής συλλογής για τα ευρήματα των ανασκαφών στο σπήλαιο Δράκαινας (Εκθεσιακό κέντρο).
·         Υποστήριξη των προγραμματικών συμβάσεων με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα ενδιαφερόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα  για την συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή.
·         Προώθηση της μελέτης για νέο οικομουσείο – κτήριο Δημοτικών Υπηρεσιών στον Πόρο (ΕΣΠΑ).
·         Επιλογή και ένταξη μεγάλων έργων για την περιοχή στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
·         Ολοκλήρωση αναθεώρησης και επέκτασης σχεδίου πόλεως ΔΔ Πόρου.

    Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση πεζοπορικών διαδρομών Πρόννων.
·







         Σχεδιασμός αναπλάσεων στο εσωτερικό του οικισμού του Πόρου.


ΕΣΠΑ

Αρχικός μας στόχος είναι η ομαλή ολοκλήρωση των έργων της αποχέτευσης και η λειτουργία του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού για το σύνολο του δικτύου αποχέτευσης σε Σκάλα και Πόρο.


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε στασιμότητα σε ότι αφορά την ένταξη νέων έργων σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Απλά έγινε συνέχιση έργων που είχαν ήδη ενταχθεί, όπως η αποχέτευση Πόρου. Στόχος μας είναι και πάλι η περιοχή του Πόρου να δει τουλάχιστον ένα μεγάλο έργο να ωριμάζει, να εξασφαλίζει εγκρίσεις και χρηματοδότηση και τελικά να κατασκευάζεται. Σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε τα καλύτερο για την περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανάγκη για δημιουργία νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου ή την κατασκευή του δρόμου Πόρος-Ασπρογέρακας-Αγ. Γεώργιος.


Ως συνδυασμός δεν θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Για τα παραπάνω θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πίστη μας είναι ότι χάρη στους ανθρώπους που απαρτίζουν την ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας του Πόρου, θα τα καταφέρουμε.

Υπάρχουν δεκάδες άλλες μικρότερες παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών ή το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πόσο σημαντική θεωρώ την ορθή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση του τοπικού συμβουλίου Πόρου για την παραγωγή έργου προς όφελος του πολίτη.  Για όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε τη βοήθεια, τις προτάσεις και τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η από κοινού προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε ώστε να διατηρηθεί το αστυνομικό τμήμα του Πόρου να αναβαθμισθούν οι υπάρχουσες δομές εκπαίδευσης, της πρωτοβάθμιας υγείας και των παρεχομένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη  στην  ευρύτερη περιοχή των Πρόννων.

Για τους λόγους αυτούς αγαπητοί μου συμπολίτες σας καλώ να επιλέξετε ανάμεσα σε προγράμματα και θέσεις. Να συγκρίνετε και να δώσετε στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ τη δύναμη για να φέρει την Κεφαλονιά στη σύγχρονη εποχή της αυτοδιοίκησης και στην πρωτοπορία της νησιωτικής Ελλάδας όπως αρμόζει στην ιστορία και τις δυνατότητές της.



Αλέκος Καλαφάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου