Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Η αξία της ήττας

Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Η αξία της ήττας
Η αξία της ήττας
του ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ
Για να κάνεις συνήθεια την νίκη πρέπει να χάσεις. Ο οδηγός του νικητή στην αποτυχία.

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΑΧΗ. Υπάρχει μια ατάκα του Χόλυγουντ που μπορεί να βρει απόλυτη εφαρμογή στην ζωή μας. Είναι τα λόγια του Σταλόνε που ακούγονται στα ροκι. Σημασία δεν έχει το πόσο δυνατά χτυπάς , αλλά πόσα χτυπήματα θα φας και θα συνεχίσεις να προχωράς. Η συγκεκριμένη φράση γκρεμίζει την αντίληψη ότι η επιτυχία αφορά μόνο την συντριβεί των αντιπάλων, άλλα σχετίζεται άμεσα με το πώς μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία.
ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ. Πρέπει να ξέρουμε ότι μια ήττα τώρα σημαίνει μια νίκη αργότερα. Εάν δεν ήρθε εκείνη την μέρα απλώς περιμένω να συμβεί. Ένα κάποιος με κερδίσει, τότε μαζεύω τις δυνάμεις μου και στρέφω την προσοχή μου στην επόμενη πρόκληση. Δεν πρέπει να κάθομαι στο χείλος του γκρεμού και να λέω << αν προσπαθήσω να κατέβω θα χτυπήσω άσχημα >>, απλώς κάνε το. Πέσε κι ας χτυπήσεις. Με αυτές τις πτώσεις γράφτηκαν οι χρυσές σελίδες της ιστορίας. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι ρεαλιστικά αισιόδοξος και όχι κυνικός για να μπορείς να προσπαθήσεις πάλι ξανά.

ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. Υπάρχουν δυο τρόποι αντιμετώπισης μια ήττας : Ο ένας είναι να μοιράζεις κατηγορίες σε εκείνους που συμμετέχουν και επιμελούνται στον αγώνα χωρίς ποτέ να κατανοήσεις, πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να κερδίσει παρά την λάθος τακτική.

Βέβαια υπάρχει και ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της απώλειας, για αρχή αποδέχεσαι σιωπηλά την σκληρή κριτική και συμβιβάζεσαι με την ήττα ως αποτέλεσμα δικών σου λαθών και όχι των άλλων . Στο τέλος ανταμείβεσαι. Όσο γρηγορότερα μπορέσεις να αποδεχτείς την ιδέα της ήττας άλλο τόσο θα σου πάρει να προχωρήσεις.
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. Εάν κάποιος έχει πετύχει πολλά υπάρχει κίνδυνος επανάπαυσης. Γιατί είναι σωματικά και ψυχολογικά δύσκολο να βρίσκεσαι συνεχώς στην κορυφή πολύ δε περισσότερο όταν απέναντι σου βρίσκεται κάποιος δοκιμασμένος, οπότε θεωρείς ότι δεν έχεις κίνητρο να ανεβάσεις τον αγώνα σε τόσο υψηλό επίπεδο.
ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι σωματικές και ψυχολογικές μεταπτώσεις είναι αναπόφευκτες, όσο καλός και να είσαι κάποια στιγμή θα χάσεις. Το καλό θα ήταν η αποτυχία να έρθει όταν δεν κρίνεται τίποτα σημαντικό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιεζόμαστε για το κάτι παραπάνω.
Οι μεγάλοι ηγέτες δεν εστιάζονται στο αποτέλεσα αλλά κυρίως στον τρόπο που ήρθε, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές που οδηγούν σε αυτό.
ΒΡΕΣ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΣΟΥ. Συνέχισε να είσαι δημιουργικός παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις. Συνέχισε δε να βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν, κλείσε λοιπόν τα μάτια και προσπάθησε να βρεις χρόνο για να σκεφτείς τι συνέβη. Όταν τα ανοίξεις θα είσαι έτοιμος και χαλαρός να δρομολογήσεις αυτά που ονειρεύτηκες
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ .
Κάτοικος Πόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου