Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

I LOVE ITHAKI NEWS

ft45f
Νίκος Σαραντάκος
Το καρναβάλι είναι δάνειο από την ιταλική λέξη carnevale, η οποία ανάγεται στο υστερολατινικό carnem (το κρέας) levare (σηκώνω, αφαιρώ) 

Τελειώνει ο Φλεβάρης σήμερα, μεθαύριο τελειώνει και το καρναβάλι, και ούτε φέτος έβαλα κάποιο θέμα αποκριάτικο -και επειδή αυτή την εβδομάδα είχα πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, το μόνο που προλαβαίνω είναι να ανεβάσω ένα παλιό άρθρο, στο οποίο έχω προσθέσει μερικά πράγματα, ένα άρθρο για τα λεξιλογικά του καρναβαλιού. Πριν όμως προχωρήσω, να θυμίσω ότι σήμερα το βράδυ, στις 8.30, στη Βιβλιοθήκη Βολανάκη, Στουρνάρα 11, θα γίνει εκδήλωση για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, στην οποία θα πάρουν μέρος ο σκηνοθέτης Τάκης Σπετσιώτης, ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, ο ποιητής και κριτικός Γιώργος Βαρθαλίτης κι εγώ. Μετά θα προβληθεί η ταινία “Μετέωρο και σκιά” του Τάκη Σπετσιώτη. Η συγκυρία δεν είναι εντελώς άσχετη, αφού οι Απόκριες ήταν η αγαπημένη γιορτή του Λαπαθιώτη.
ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΣΤΟ http://www.iloveithaki.gr
ΚΑΙ  ΕΠΙΣΗς  

το μέλλον της ιθάκης

το μέλλον της ιθάκηςτου: διονύση διομήδη μανιά το νησί μας έχει παράδοση στη μετανάστευση πρώτος διδάξας ο δυσσέας τση θειάς τση κλειώς μετά η ρουμανία, αμερική, αυστραλία, νότια αφρική παντού προκόψανε όπου και να πήγανε οι θιακοί. μα το…

σκιτσάροντας την επικαιρότητα, 28η φλε 2014

σκιτσάροντας την επικαιρότητα, 28η φλε 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου