Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στην συναυλία του ΒΗΜΑ FM στο Μπάντμιντον [Εικόνες & Video]

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στην συναυλία του ΒΗΜΑ FM στο Μπάντμιντον [Εικόνες & Video]


Το «Βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι είναι ένα μουσικό θέμα χαρμολύπης. Και με αυτό το αίσθημα πίκρας και ελπίδας ξεκίνησε η χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς στο θέατρο Μπάντμιντον που διοργάνωσε (και μετέδωσε απευθείας) ο Βήμα 99.5 FM και επαναλαμβάνεται απόψε με τη συμμετοχή πάνω από 20 καλλιτεχνών αφιλοκερδώς.

«Είναι πρωτοφανής η ανταπόκριση τόσων τραγουδιστών. Κάτι τέτοιο είχαμε να δούμε πολλά χρόνια τώρα» σχολίασε ο Θάνος Μικρούτσικος, που ανέλαβε τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της πρωτοβουλίας του ραδιοσταθμού. Σε ένα κατάμεστο θέατρο - είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια στη χθεσινή συναυλία «Ενα τραγούδι για την Κεφαλονιά» - ο Γιάννης Μπέζος προλόγισε τη ζεστή βραδιά.
«Η Κεφαλονιά στέκεται όρθια και προσπαθεί να ανασυνταχθεί με αξιοπρέπεια. Ολοι εσείς που είστε εδώ έχοντας αγοράσει ένα εισιτήριο βοηθάτε ώστε οι περίπου 40 ηλικιωμένοι του γηροκομείου στο Ληξούρι να αποκτήσουν ξανά στέγη».  Με τους - πάντα επίκαιρους - στίχους του υπεραιωνόβιου «Δυστυχία σου Ελλάς» του Γιώργου Σουρή ο Γιάννης Ζουγανέλης άνοιξε τη συναυλία. Ο Πάνος Μουζουράκης με όπλο μια φυσαρμόνικα έθεσε «Στόχο» και με ένα χειροκρότημα για ανάσα συνέχισε η Μαριέτα Φαφούτη (φωτογραφία) με ποπ διάθεση και «Κookoobadi».
Το μικρόφωνο – σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, από τους Φοίβο Δεληβοριά, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρη Μπάση, Θάνο Μικρούτσικο, Χάρη Αλεξίου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τα «Σαν τον Καραγκιόζη» και «Ας κρατήσουν οι χοροί» ανέβασε τους παλμούς δημιουργώντας αδημονία για το δεύτερο μέρος, στο οποίο ξεχώρισε - και αποθεώθηκε - η «Κεφαλονίτισσα» από τον Μανώλη Μητσιά.
Αλλά και οι Μπάμπης Στόκας, Μελίνα Ασλανίδου, Κώστας Μακεδόνας, Μαρία Φαραντούρη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με άλλους μετέτρεψαν σε γιορτή τη βραδιά δίνοντας υπόσταση στα λεγόμενα του προέδρου του γηροκομείου στο Ληξούρι Βασίλη Ρουχωτά: «Εκτός από εκδήλωση συμπαράστασης είναι και μια γιορτή, διότι το ίδρυμά μας συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας».
Ένα θέατρο κατάμεστο με δυόμισι χιλιάδες θεατές όλων των ηλικιών, 27 σπουδαίοι έλληνες καλλιτέχνες, όλοι για έναν κοινό σκοπό: τη στήριξη των σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς.
Εντυπωσιακό αλλά όχι ανεξήγητο το γεγονός καθώς όπως είπε και ο Θάνος Μικρούτσικοςθέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό αλλά και να ερμηνεύσει την πρωτοφανή κοσμοσυρροή: «Οι Έλληνες πάντα ήταν ενωμένοι. Στα δύσκολα μονιάζουν και απλώνουν ο ένας το χέρι στον άλλο. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως απόψε εδώ μαζευτήκαμε όλοι για να στηρίξουμε την Κεφαλλονιά».
Όλοι με τη σειρά τους έσπευσαν να τονίσουν την ανάγκη της αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας ειδικά σε καιρούς δύσκολους όπως οι τωρινοί.
Στην τρίωρη συναυλία οι καλλιτέχνες «πλημμύρισαν» τον χώρο του θεάτρου με υπέροχα τραγούδια και μουσικές, ξεσήκωσαν νέους και μεγαλύτερους και δημιούργησαν μια μαγική μουσική βραδιά, την πρώτη από τις δύο μεγάλες μουσικές παραστάσεις που διοργανώνει ο ΒΗΜΑ FM 99,5 για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς - η δεύτερη είναι απόψε, Τετάρτη.
Μια μεγάλη παρέα
Η σκηνή του Badminton γέμισε με αγαπημένες συνθέσεις υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος κατάφερε με μοναδική μαεστρία να ενώσει τη σκηνή και την πλατεία του Badminton σε μια μεγάλη παρέα, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στην Κεφαλλονιά και τους κατοίκους της που δοκιμάζονται…
Μεταξύ άλλων, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να χαρούν το ντουέτο της Χαρούλας Αλεξίου με τονΔιονύση Σαββόπουλο, τον Γιάννη Κότσιρα να ερμηνεύει Δημήτρη Μητροπάνο, τονΜανώλη Μητσιά, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Δημήτρη Μπάση, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Μπάμπη Στόκα, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Παντελή Θαλασσινό και πολλούς άλλους.
Τα εισιτήρια της αποψινής παράστασης έχουν σχεδόν εξαντληθεί…
Τα έσοδα θα διατεθούν για την επισκευή του Γηροκομείου Παλικής, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς. Όλες οι εισπράξεις θα αποδοθούν στον Δήμο Ληξουρίου από επιτροπή των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις συναυλίες «Ένα τραγούδι για την Κεφαλλονιά».

Πηγή: Τα Νέα, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου