Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ενωτική Πρωτοβουλία για την Κεφαλονιά



Μετά από πρόσκληση του Γεράσιμου Δημητράτου, μέλη των "Αποφασισμένων στην Κεφαλονιά" συναντήθηκαν μαζί του.
Δηλώσαμε την μόνη ταυτότητα που διαθέτουμε: "Άνθρωποι που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις που δημιούργησε το Ολιγαρχικό καθεστώς των Αθηνών, το οποίο λειτουργεί ως διακομματικός εντολοδόχος της Διεθνούς Τραπεζικής Αυτοκρατορίας". 
Εκφράσαμε τις βασικές μας απόψεις και επιφυλάξεις:

1. Οι άνθρωποι της Κεφαλονιάς βρίσκονται σε σεισμόπληκτη κατάσταση εξ αιτίας φυσικών φαινομένων και πολιτικών αποφάσεων.
2. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κεφαλονιάς, όπως όλοι οι πολίτες κάθε τόπου στην Ελλάδα, βρίσκονται σε αντιπαλότητα με τις κεντρικές πολιτικές και βιώνουν αρνητικές καταστάσεις, από την υπερχρέωση, την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
3. Μας αφήνει αδιάφορους ποιος κυβερνά, αλλά μας ενδιαφέρει τι πράττει και κατά πόσο η πράξη του δίνει λύσεις ή δημιουργεί προβλήματα.
4. Θεωρούμε ότι οι, ως τώρα, κομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως ευρύτερη πολιτική συναίνεση, δεν βοηθούν τη δημιουργία ενός ισχυρού ενωτικού μετώπου, το οποίο θα μπορέσει να επιβάλλει τις επιθυμίες των Κεφαλλήνων.
5. Πιστεύουμε ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αν επιλέξει την απομόνωση, δεν διαθέτει την πλειοψηφία και δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει σε ένα δεύτερο γύρο τις συσπειρωμένες δημοτικές κινήσεις που κατέρχονται στις εκλογές χωριστά, αλλά έχουν το ίδιο τοπικό καθοδηγητικό κέντρο. Ζήσαμε και στις προηγούμενες εκλογές το πώς οι δήθεν αντιθέσεις του πρώτου γύρου μετατράπηκαν σε αγαστή συνεργασία μέσα σε μία στιγμή. 
6. Επιμένουμε σε μία ευρύτερη συσπείρωση ανθρώπων, ομάδων, κομμάτων και δημοτικών κινήσεων. Δίχως προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις. Υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν, έστω και την ύστατη στιγμή, να εμπλακούν σε ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό διάλογο με στόχο την Ενότητα για το καλό της Κεφαλονιάς. Μπορεί να δημιουργηθεί μία μεγάλη ενότητα ανθρώπων, η οποία να τελειώσει, θετικά για το λαό της Κεφαλονιάς, το θέμα των εκλογών, ακόμα και από τον α΄γύρο.
7Βασική αιτία εμπλοκής μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η ύπαρξη ενός Δημαρχείου, το οποίο θα συνδράμει με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ που διαθέτει στην υπεράσπιση των υπερχρεωμένων και των απειλούμενων με φυλακίσεις και κατασχέσεις και οι οποίοι αυτή τη στιγμή αποτελούν την πλειοψηφία των Κεφαλλήνων. Κάτι το οποίο ως σήμερα, δεν το έχουμε δει να περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες των ανθρώπων της τοπικής πολιτικής σκηνής. 

Ο κ. Γεράσιμος Δημητράτος συμφώνησε στην ανάγκη της δημιουργίας μιας μεγάλης ενότητας και αποδέχθηκε την έναρξη μιας ισότιμης διαδικασίας διαλόγου ευρύτερων δυνάμεων, που θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
================
Η πρωτοβουλία των "Αποφασισμένων στην Κεφαλονιά" συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις, για το θέμα της ισότιμης ενότητας και συνεργασίας,  με μέλη των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και τον κ. Μάρκο Κοτσιλίνη, στους οποίους ανέπτυξε τις ίδιες απόψεις.
Όλοι συμφωνήσαμε στην αναζήτηση ενωτικών λύσεων.
Η ομάδα μας θα συνεχίσει επαφές και με άλλες συλλογικές πρωτοβουλίες, πρόσωπα του πολιτικού σκηνικού και κόμματα για την αναζήτηση συνθετικών λύσεων.
Εξακολουθούμε να λέμε, για πολλοστή φορά, ότι το συμφέρον του καθενός υπερασπίζεται καλύτερα από ενωμένο λαό. Το κοινό μας συμφέρον είναι η απαρχή και η βάση για κάθε ενότητα. Οι ιδεολογίες και τα κόμματα υπάρχουν για να διαιρούν.

"ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ"

ΠΗΓΗ   -   ITHACANET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου