Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΙΑΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ


  • 19:56   Ουκρανός ΥΠΕΞ: Ορατός ο κίνδυνος πολεμικής "εμπλοκής"


    Πηγή:www.capital.gr
  • Μεγάλες διαδηλώσεις «ταρακούνησαν» για μια ακόμη μέρα πόλεις της Αν.Ουκρανίας που είτε ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με απώτερο στόχο την ενσωμάτωσή τους στην Ρωσία είτε αντιδρούν στην κυβέρνηση του Κιέβου και στην «άνοδο» της ακροδεξιάς. 

    Οι διαδηλώσεις μάλιστα συνέπεσαν με την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος από την «αλλαγή των συνόρων» που προωθεί η στάση της Μόσχας η οποία όπως τόνισε «ίσως ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας». 

    Το «σήμα» έδωσε πρώτο το Ντονέτσκ όπου οι διαδηλωτές ζήτησαν για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με βασικό ερώτημα την «ένωση» ή όχι με τη Ρωσία ενώ ύψωσαν τη ρωσική σημαία στο δημαρχείο της πόλης.

    Στο μεταξύ στη Λουγκάνσκ σε εν εξελίξει δημοσκόπηση που διενεργείται από την περασμένη Δευτέρα - άγνωστο όμως υπό ποια μορφή- 100.000 άτομα φέρονται να έχουν ψηφίσει μέχρι την  Κυριακή υπέρ της διεξαγωγής ενός ανάλογου δημοψηφίσματος.

    Στο Χάρκοβο διαδηλωτές ζητούν τη μετατροπή της χώρας σε ομοσπονδία ενώ χιλιάδες διαδηλωτές «βγήκαν» και στους δρόμους πόλεων της Μαύρης Θάλασσας με πρώτη την Οδησσό διαμαρτυρόμενοι κατά της «πραξικοπηματικής κυβέρνησης» του Κιέβου. Ανάμεσα δε στα συνθήματα που κυριαρχούν ήταν «Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι μαζί», «Η Οδησσός είναι κατά των ναζιστών και των μεγιστάνων» ενώ αρκετοί ζητούσαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

    Ανήσυχος ο Γερμανός ΥΠΕΞ μετά την περιοδεία του στην Ουκρανία
    Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε φόβους, μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία και σε περιοχές στα ανατολικά της χώρας. 

    "Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Ρωσία, με τη δράση της στην Κριμαία, αψηφά τα θεμέλια της ειρηνικής τάξης στην Ευρώπη. Ανησυχώ πολύ ότι η παράνομη απόπειρα αλλαγής των αναγνωρισμένων συνόρων στην ευρωπαϊκή μας γειτονιά, 25 χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας", τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Ο Σταϊνμάγερ πρόσθεσε ότι η εντύπωσή του από την επίσκεψή του στο Κίεβο και στην πόλη Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, το Σάββατο, είναι ότι η κατάσταση "μόνο σταθερή δεν είναι".

    Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Russia Today


    Πηγή:www.capital.gr
  • Συρία: -Κραυγαλέα επίθεση- από την Τουρκία
    Συρία: -Κραυγαλέα επίθεση- από την ΤουρκίαΈντονη αντίδραση από Δαμασκό, μετά την κατάρριψη μαχητικού της αεροσκάφους από την Τουρκία. Σύμφωνα με τη Συρία, το μαχητικό κατεδίωκε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου