Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΡΥΛΟΣ


Το πλοίο ΕΠΤΆΝΗΣΟΣ είχε αλλάξει κατά καιρούς πολλές
ονομασίες Το πρώτο του όνομα ήταν VALENCAY. Κατασκευαστηκε το 1965 για λογαριασμο της Γαλλικης SNCF, και δρομολογηθηκε μεταξυ Αγγλιας και Γαλλίας. Το 1984 έρχεται στα εγχώρια ύδατα με το σινιάλο της Strintzis Lines και παίρνει το όνομα που όλοι ξέρουμε ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ. Δρομολογήθηκε στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με πλοίαρχο το Τζώρτζη. στην όποια και έγραψε στην κυριολεξία ιστορία ενώ δοκίμασε και την τύχη του στο Ιόνιο.
Στο διάστημα που το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ έμεινε στη Ραφήνα (1985 - 1992) ο Στρίντζης δεν είχε άλλα βαπόρια στον Πειραιά για αλλαγή. Στο διάστημα αυτό στο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα εκτός από την προέκταση της πρύμνης και το σινιάλο. Ούτε δρομολόγιο, ούτε πλήρωμα, ούτε καπετάνιος. Η μόνη αλλαγή έγινε όταν πήρε φωτιά το IONIAN GALAXY και πήγε από τη Ραφήνα να το αλλάξει το IONIAN SUN, που έκανε Άνδρο-Τήνο-Μύκονο - Δωδεκάνησα, οπότε πλοίαρχος στο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ πήγε ο καπετάνιος Διονύσης Βασιλάτος και στη θέση του SUN εμφανίστηκε το IONIAN SEA με πλοίαρχο το Τζώρτζη
Μετά την μετάθεσή του στο Ιόνιο, το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ γύρισε για μια ακόμη φορά στη Ραφήνα, όταν το μεγάλο SUPERFERRY έπαθε κάτι μια Παρασκευή απόγευμα και ακυρώθηκε το πρωινό του Σαββάτου. Τα άλλα πλοία δε χωρούσαν κι έτσι κλήθηκε εκτάκτως το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ, που έφτασε χαράματα. Το δρομολόγιο αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ από τη Ραφήνα. Πολλές φορές ανακοινώθηκε έκτοτε, ότι θα ερχόταν για αλλαγή του SUPERFERRY II αλλά δεν ξανάρθε ποτέ.
Μετά την αλλαγή της εταιρείας και την πώληση της στις τότε Επιχειρήσεις Αττικής φόρεσε κι αυτό για λίγο τα σινιάλα της Blue Ferries μέχρι που το Μάιο του 2000 πωλείται στην Ventouris Ferries και παίρνει το όνομα POLLUX. Κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε στο Βεντούρη είναι ότι διατήρησε το μπλε χρώμα του πλοίου με το οποίο όλοι το είχαν γνωρίσει και οι περισσότεροι αγαπήσει. Μετά από 3 χρόνια το 2003 στη γραμμή Μπάρι-Δυρράχιο (Αλβανία) ΔΥΣΤΥΧΏΣ το πλοίο μας φεύγει για διάλυση αφού πρώτα είχε εδόθη το όνομα ΝΙSMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου