Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

το τότε "Λιμάνι του Ρείθρου"

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ  ΤΗΝ   ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ο Makis Metaxas πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Η προσαρμογή του τοπίου του Φαραγγιού του Πόρου (το τότε "Λιμάνι του Ρείθρου" της Ομηρικής Ιθάκης) στο περιβάλλον της ύστερης Προϊστορικής περιόδου (1600- 1050 π.Χ) έχει γίνει από τον αγαπημένο μου φίλο και καλλιτέχνη Αβραάμ Παναγάτο.


ΠΟΡΟΣΝΙΟΥΣ!!, ΓΙΑ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ,, ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ ΕΠΙΣΗς ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ,,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΣΑΚΗ  ΔΑΝΗΙΛ
20 Ιαν 2013
και  πολύ καλή ανάρτηση
 Η εμπνευσμένη όραση του Ομήρου Σκύλλα και Χάρυβδη - porosnews
26 Οκτ 2012

Η εμπνευσμένη όραση του Ομήρου Σκύλλα και Χάρυβδη. Αν θέλουμε να υποστηρίζουμε, πως υφίσταται μια άμεση επαφή και σχέση του Ομήρου με την. νοτιανατολική Κεφαλλονιά, προσδιορίζοντας εκεί την πατρίδα του ...
15 Μαρ 2014
Η εμπνευσμένη όραση του Ομήρου Σκύλλα και Χάρυβδη - porosnews. 10 Οκτ 2012. POROSNEWS: -Οι Σειρήνες-!! Kόρες του Φορκύνα ή του ποταμού ... 01 Νοε 2012. POROSNEWS: Δουλίχιον. Το χαμένο βασίλειο.
10 Μαρ 2014
Εάν ο Όμηρος έχασε την όρασή του αργότερα και τυφλώθηκε σε βαθύτατο γήρας, αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ούτε και πρόκειται να το μάθουμε ποτέ. Αυτό που σίγουρα όμως φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα έπη, ...
http://porosnews.blogspot.com/


  • Makis Metaxas Φωτογραφία του 1954 πριν τσιμεντοστρωθεί η κοίτη του.

  • Makis Metaxas Φωτογραφία της κοίτης του ποτάμιου "λιμένα του Ρείθρου" έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλεως του Πόρου. Για την ιστορία αναφέρω οτι μετά από την ενημέρωση που έλαβε ο τότε Υπουργός Χωροταξίας Αντώνης Τρίτσης μας είπε πως ένα από τα όνειρά του θα ήταν να επαναφέρουμε σε χρήση τον ποτάμιο Λιμένα όπως ήταν στο παρελθόν.

2 σχόλια:

  1. Ορέ φίλοι Νότιοι πολύ κοντά τα μαζέψατε όλα…
    Έχω μια ιδέα, γιατί δε μεγαλώνετε λίγο το λιμάνι μέσα από το φαράγγι να βάλετε και τα νησόπουλα Σάμο, Δουλίχιο, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Αστερίδα να τα έχουμε όλα να μη ψαχνόμαστε?
    Έτσι λύνεται και το πρόβλημα των πρωνησιωτών αφού θα έχουμε τα νησιά των Πρώνων και όλοι Προνησιώτες θα λέγεστε!
    Χα χα χα χα.

    Ξέχωρα από το καλαμπουράκι μου θα επαναλάβω την άποψή μου:
    Πιο πολύ στέκει να είναι εκεί το λιμάνι του Φόρκυνα παρά του Ρείθρου.
    Πιο πολύ στέκει να ξεμπαρκάρανε οι Φαίακες τον Οδυσσέα δίπλα στο σπίτι του παρά στη Σάμη.
    Εάν είχε βγει στη Σάμη θέλοντας και μη από το μαντρί του Εύμαιου θα πέρναγε μια και το τοποθετείται κάπου στο Πυργί και δεν θα ήταν ανάγκη να τον συμβουλέψει η Αθηνά να πάει πρώτα στον Εύμαιο και μετά στο παλάτι του.
    Κοιτώντας και σε χτεσινή ανάρτηση τους παλιούς χάρτες του φίλου Σάκη βλέπω και το χωριό (Villa di ponta Cera) το ακρωτήριο Giria και το Seniba turro και θυμήθηκα την άλλη θεωρία του φίλου μου του Σπύρου. Τελικά μου φαίνεται ότι δίκιο έχει που λέει ότι οι Αθεριάνοι ήτανε κάποτε Κερατάδες!!
    Τελικά εδώ στη Θιακοκεφαλονιά μετά τη μάχη των εκλογών βλέπω και ναυμαχία.
    Θα πλακώσουνε οι Θιακοί τση Ιθάκης, οι Θιακοί του Φισκάρδου, οι Θιακοί τση Άσσου, και οι Θιακοί του Πόρου μέσα στα στενά του καναλιού μας πιστεύω και θα γένει τση Σαλαμίνας το κάγκελο!
    Και δεν υπάρχουνε και προβλέψεις (λόγω κρυφών χαρτιών), ποιοι θα επικρατήσουν στα ημιτελικά για να δούμε ποιοι θα σφαχτούνε στο ντέρμπυ, μια και ο τελικός θα είναι μέχρι θανάτου.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΧΥΝΑς -ΦΟΡΚΥΝΑς ,,εχει και ομοιοκαταληξία,,αλλα μην τα θέλουμε και όλα στον Πόρο!!!
    Δράκαινα στην οποία λατρευόνταν οι νύμφες, και λογικό στο οι Φαίακες να μην τον αφηνάν να ξεποδαριαστει να φτάσει σπίτι του,, συν του ότι η τότε Μελισσάνη δεν είχε την σημερινή της μορφή!,, οπότε έχει μια λογική η αποψή σου,,Στην σύραξη ,,δεν συμφωνώ,,διότι καλό είναι που όλοι εχουμε τις θεωρείες μας,, και ακόμη καλύτερο που όλοι έχουμε ανεξερευνητα αρχαία!!, δείχνει το μεγαλείο τγης τότε εποχής όλη η περιοχή,, και όταν βρούμε και την ακρή,, ίσως βάλουμε μυαλό και επωφεληθούμε και τουριστικά, και πολιτιστικά, και αποκτήσουμε και γνώσεις που δεν έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή