Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Λαγοκέφαλος εμφανίστηκε και στο Λαγανά

 Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 17/3/2014 Βασίλης Μούτσιος


Το γεγονός πως ζει στον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, δεν σημαίνει ότι κάτι θα το εμπόδιζε να εμφανιστεί και στον κόλπο του Λαγανά. Όλοι έχουμε ακούσει για τον “Λαγοκέφαλο”, το θανατηφόρο ψάρι που μετανάστευσε στα ελληνικά νερά. Πρωτοεμφανίστηκε το 2003 στη Ρόδο και έκτοτε, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής της θερμοκρασίας του νερού, έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής πιάστηκε στην καθετή του ερασιτέχνη ψαρά Σπύρου Θεοδόση.

Ο λαγοκέφαλος “τρόμαξε” κυριολεκτικά, όχι μόνο τον ψαρά, αλλά και όλους όσοι τον είδαν. Ο λόγος ήταν οι τοξίνες που έχει στο σώμα του μπορεί να προκαλέσουν από αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη που βρίσκεται στα σπλάχνα και στο δέρμα του.
Αμέσως ενημέρωσε τις αρχές και έκρινε απαραίτητο να μας επισκεφθεί ώστε να ενημερώσει τους συναδέλφους του και το καταναλωτικό κοινό. Το μέγεθος του δημιουργεί ερωτηματικά, αφού αν έχει μεγαλώσει στα νερά της περιοχής, δεν θα είναι το μοναδικό.
Το περιστατικό
Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής δεχθήκαμε την επίσκεψη του προέδρου του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων κ. Σπύρου Θεοδόση. Μπήκε στην αίθουσα Σύνταξης της εφημερίδας μας κρατώντας μια σακούλα στην οποία βρισκόταν η περίεργη και ταυτόχρονα επικίνδυνη ψαριά του.
Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση του: “Είχα πάει για καθετή στον κόλπο του Λαγανά και το γεγονός ότι τραβούσα τις πετονιές από τις οποίες έλλειπαν και τα δολώματα και τα αγκίστρια που προκάλεσε εντύπωση. Προσπαθούσα να σκεφθώ τι θα μπορούσε να βρίσκεται στο σημείο που κόβει την πετονιά. Στάθηκα τυχερός και πρόλαβα να τραβήξω την τελευταία ανεβάζοντας την επάνω. Τότε έκπληκτος διαπίστωσα ότι είχα ψαρέψει ένα περίεργο ψάρι. Αμέσως το σκότωσα και το τοποθέτησα σε μια σακούλα χωρίς καν να το αγγίξω. Όταν επέστρεψα στην πόλη και το έδειξα διαπίστωσα μέσω του ιντερνέτ ότι είναι δηλητηριώδες. Ενημέρωσα τις αρχές αλλά έκρινα ότι πρέπει να έρθω σε εσάς για να το μάθουν οι συνάδελφοί του και οι συμπολίτες μας ώστε να είναι προσεκτικοί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου