Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ όμως το θέμα της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς δεν φαίνεται να έχει λήξει..


 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  ΙΟΝΙΑΝΠΡΕΣΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση σε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, καταθέτει σήμερα στην Βουλή, ρύθμιση με βάση την οποία θα προχωρήσει άμεσα το σπάσιμο των δήμων στα  5 μεγάλα νησιά (Λέσβος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ρόδος και Χίος).

Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη η σχετική ρύθμιση είναι έτοιμη και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταθέσει μέχρι αργά τα βράδυ και κατά πάσα πιθανότητα, θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη.


Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ήταν αναγκαία και τούτο γιατί στα νησιά αυτά, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα γεγονός που σε συνδυασμό με την εφαρμογή των περικοπών στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, στους οργανισμούς κοινής ωφελείας έχει οδηγήσει στον υπερσυγκεντρωτισμό του δήμου στην πρωτεύουσα των νησιών, στην διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών που υπήρχαν στους πρώην δήμου αλλά στην ερήμωση τους. Μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ερήμωσης και διάλυσης κάθε μηχανισμού αντιμετώπισης τοπικών προβλήματα αναφέρει την κατάσταση που επικράτησε στο Ληξούρι μετά τις καταστροφές του περασμένου μηνός, όπου δεν υπήρχαν στοιχειωδώς μηχανισμοί που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απλά προβλήματα.

Μετά την αναμενόμενη απόρριψη της ρύθμισης Σηφουνάκη, φαίνεται ότι εντάθηκαν οι διαμαρτυρίες και πιέσεις κυρίως από την Λέσβο αλλά και τα άλλα νησιά και η κυβέρνηση μέτρησε το πολιτικό κόστος που θα είχε στις επερχόμενες εκλογές.  Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (Μιχελάκης και Γρηγοράκος) μετέφεραν προς τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων τους, αντιδράσεις και την δυσαρέσκεια που είχαν δημιουργηθεί… και έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική απόφαση που πρέπει να λήφθηκε σήμερα.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένονται οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων ιδιαίτερα του  ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αντιδράσεις από περιοχές που θέλουν να γίνουν και πάλι δήμοι αλλά και από βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η ρύθμιση για τα σπάσιμο των δήμων  των πέντε μεγάλων νησιών αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα κάτι που σημαίνει ότι τα διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που θα δημοσιευθούν άμεσα ώστε να προλάβει το υπουργείο Εσωτερικών για να γίνουν και στους νέους δήμου εκλογές τον Μάϊο…   


 ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου