Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΟΥΔΗς - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΠΥΡΟΥ, ΣΚΟΥΡΤΗ ΚΤΛ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ




Συζήτηση στο Περιφερειακό για τις συνέπειες των σεισμών χωρις απόφαση, δηλαδή χωρίς αποατέλεσμα, για να μην υπάρχει διεκδίκηση αποζημειώσεων υλικών και αυλων ζημιών, διαφυγόντων εισδοημάτων των επαγγελματιών, εμπόρων και επιχειρησεων και να τα έχουνε καλά με την κυβέρνηση της Αθήνας, στην οποία είναι υποταγμένοι.

Γι αυτό το λόγο μηχανεύτηκαν και τις διαδικασίες να συνεδριάσει το Περιφερειακό όχι στο Ληξούρι αλλα σε ένα σαρδελόκουτο και τεχνασματα για να ροκανίζουν το χρονο και να μην λαμβάνονται ουσιαστικές αποφάσεις
Πάνω από όλα βάζουν το συμφέρον της κυβέρνησης τους και του κόμματος τους, το οποίο είναι σε βάρος των νησιών μας και του λαού μας.
Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καλούδης, στην τοποθέτηση του για το θέμα των επιπτώσεων των σεισμών της Κεφαλλονιάς είπε περιληπτικά τα εξής:

Οι αρχές με βάση τις οποίες πρέπει να γίνεται η διαχείριση κρίσεων σεισμών είναι οι εξης:

1. Ασφάλεια μαθητών και λαού
2. Ασφάλεια για τον τουρισμό
3. Να μην δημιουργείτε πανικός για τους κατοίκους
4. Να μην δημιουργείτε πανικός για τον τουρισμό
5. Να μην γίνεται εκμετάλλευση τηλεοπτική ή κομματική
6. Να μην γίνεται απόκρυψη της παραγματικής κατάστασης και των συνεπειών της στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και τον τουρισμό και
7. Να βλέπουμε όλοι το δάσος και όχι μοινο ένα δεντρο
Η κυβέρνηση της Αθήνας αλλά και η διοίκηση Σπύρου δεν κινήθηκαν με αυτές τις αυτονόητες αρχές και αξίες.
Αντί να εμπεδώσουν αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τον τουρισμό, έκαναν κινήσεις άστοχες οι οποίες σκόρπισαν πανικό στους κατοίκους, του Ληξουρίου κυρίως αλλά και του Αργοιστολιου, όπως για παράδειγμα, έφεραν την ΕΜΑΚ με σκυλιά η οποια χρειαζεται μονο όταν υπαρχουν συντρίμια και θαμμένοι κάτω από συντρίμια.
Έφεραν στρατό καθυστερημένα, που δεν χρειαζεται τωρα, τρία (3) πολεμικά πλοία και δύο (2) μεγάλα κρουαζιερόπολοια στα οποία μέσα δεν διαμένουν οι Ληξουριώτες και Αργοστολιώτες (κατά πλοιοψηφία)…

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της έκαναν καπηλεία και εκμετάλλευση του γεγονότος. Έρχονταν για μια επίσκεψη δύο (2) ωρών, έκαναν πασαρέλα στα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας, μη δίνοντας λύση για τους Κεφαλλονίτες αλλα παίζοντας τηελεοπτικό παιχνίδι για την πανελλήνια πελατεία τους.
Έχουν αποκρύψει την πραγματικότητα και έχουν δώσει δήθεν διαβεβαιώσεις οι οποίες δεν εφαρμόζονται. Παράδειγμα: οι τράπεζες συνεχίζουν να κινηγάνε για τα δάνεια, οι ετερεέες συνεχίζουν να κυνηγάνε για χρέη τους συμπολίτες μας της Κεφαλλονιάς, το ΙΚΑ συνεχίζει να κυνηγάει τους Κεφαλλονίτες για εισφορές και μαλιστα επιβάλλει πρόστιμα ακόμη και στο διπλάσιο.
Κανένας υπουργός δεν κοιμήθηκε έστω και ένα βράδυ, είτε στο Ληξούρι είτε στο Αργοστόλι. Αυτό αποδεικνύει ότι κάνανε δηλώσεις για το πανελλήνιο κοινό κοροιδεύοντας το λαό της Κεφαλλονιάς και αφήνοντας τον μέσα στα μεγάλα του προβλήματα.

Είναι αδιανόητο μέχρι σήμερα να μην έχουμε μια γραπτή ενημέρωση για το τι ακριβώς έγινε, έστω μια γραπτή εισήγηση από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφεριάρχη Κεφαλλονιάς

Είναι αδιανόητο μέχρι σήμερα να μην έχουν καταγραφεί, έστω και κατά προσέγγιση, οι υλικές ζημιές.

Είναι αδιανόητο να μην έχει απαντήσει η κυβέρνηση στα 18 αιτήματα του επιμελητηρίου και των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Κεφαλλονιάς.

Είναι αδιανόητο που, ενώ η Κεφαλλονιά είναι, δυστυχώς, πρωταθλήτρια Ευρώπης στους σεισμούς, δεν υπήρχαν εκατο (100) σπίτια προκάτ στο νησί ουτε 100 ράντζα και ο κόσμος κοιμόταν πάνω στο βρεγμένο γρασίδι του γηπέδου Ληξουρίου.

Είναι αδιανόητο που η κυβέρνση της Αθήνας δεν έστειλε και ο κ. Σπύρου ως συντονιστής δεν ζήτησε να σταλούν άμεσα χίλια (1000) από τα δέκα χιλιάδες (10.000) προκάτ σπίτια που η πολιτική προστασία έχει στον Ασπρόπυργο.
Εάν τα έβαζαν μέσα στα μεταγωγικά πλοία του πολεμικού ναυτικού μέσα σε 10 ωρες θα ήταν στην Κεφαλλονιά και όχι αυτή η κατασπατάληση χρημάτων με τα κρουαζιερόπλοια, η οποία για τον τουρισμό στέλνει σήμα στους ξένους τουρίστες ότι το νησι είναι ακατοίκητο.

Είναι αδιανόητο να μην ξέρουμε πόσο ακριβώς στοιχίζουν τα κρουαζιερόπλοια κάθε μέρα.

Είναι αδιανόητο που δεν ήρθε αμέσως από τον πρώτο σεισμό κιόλας το μηχανικό του στρατού για να ανοίξει τους δρόμους και να επισκευάσει ότι ήταν επισκευάσημο με ασφάλεια.

Γι αυτο πληρώνουμε το στρατό, για να εκπαιδεύεται και σε περιπτώσεις πολιτικής προστασίας, σαν άσκηση ετοιμότητας.

Είναι αδιανόητο να εχουν πέσει σχολικά κτήρια και δημόσια κτήρια όπως το Νοσοκομείο, τα οποία έπρεπε να είναι άτρωτα ακόμα και για σεισμους 9 ρίχτερ όπως συμβαίνει στο Τοκιο.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι με τις ευλογίες επαγγελματιών πολιτικώνν έχουν κατακλέψει το χρήμα του ελληνικού λαού και πρέπει να αποδωθούν ευθύνες.
Στις υλικές ζημιές πρέπει να προστεθούν οι απώλειες εισοδήματος των επαγγελματιώνν, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου