Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Κεφαλονιά αργοπεθαίνει και μείς του.... (μπιπ!) το χαβά;

ΑΡΘΡΟ  ΦΩΤΗ ΧΑΛΙΩΤΗ  -ΙΟΝΙΑΝΠΡΕΣ
Πολύ τους ... γουστάρω τους πολιτικούς. Οχι της..συγκυβέρνησης,, τους άλλους!
Όλους τους άλλους που το παίζουν και δηλώνουν "αντι-μνημονιακοί", "πατριώτες", " αγωνιστές", "λαϊκο- κυρίαρχοι" και ..δεν συμμαζεύεται.. Όπως γουστάρω και τις οργανώσεις. Όλες τις οργανώσεις. Κομματικές, συνδικαλιστικές, συντεχνιακές ή άλλες! και φυσικά γουστάρω τους περιστασιακούς, "οψιμους ήγέτες" που από καιρό σε καιρό βγαίνουν από το σαλόνι τους, πετάνε 4-5 τσιτάτα, παίρνουνε και καμιά πόζα για τα παράθυρα των τηλεοράσεων και φυσικά τις φωτογραφίες που, δόξα τω Θεώ μπαίνουνε απλόχερα στο διαδίκτυο, και αμέσως μετά, πάνε για τσίπουρο, ουζάκι, μπυρίτσα η απλώς για.. σιέστα στον καναπέ!

Πολύ τους γουστάρω. Όλους! Γιατί; Μα επειδή κάνουνε πολύ καλά τη "δουλειά τους"!  Εμφανίσεις, όποτε και όταν κρίνουν πως επιβάλλεται για τη "δημόσια εικόνα" τους, η (προκειμένου για πολιτικούς και λοιπούς δημόσιους σουλατσαδόρους) τώρα που πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, μπας και κερδίσουν κάποια ψηφαλάκια , για να πάρουνε μια καρέκλα, να βολευτούνε και άσε όλους τους άλλους να κουρεύονται..
Πολύ τους γουστάρω λοιπόν. Κι' ακόμα περισσότερο γουστάρω τους δικούς μας, εδώ στη Κεφαλονιά. Που κάθε δυο-τρεις- άντε πέντε ή έξι μέρες, βγαζουνε μια ανακοίνωση, καταγγέλοντας τον ένα ή τον άλλο, απορρίπτοντας το ένα ή το άλλο, "απαιτώντας το άλφα ή το βήτα" και μετά, επιστρέφουνε στο σαλόνι τους, και πριν (ξανα) αράξουνε στον καναπέ τους, κοιτάζονται αυτάρεσκα στο μεγάλο καθρέφτη, ψιθυρίζοντας "φτού σου ρε μπαγάσα! Τους "μπιπ" πάλι"!
Αυτά όλα τα παραπάνω, μεταξύ αστείου και γελοίου, μια και περί ορέξεως και γούστου ουδείς λόγος.
Για να σοβαρευτούμε όμως:Είμαστε που είμαστε για κλάμματα, τρια χρόνια τώρα, ήρθανε κι οι σεισμοί και μας αποτέλειωσαν!
Το νησί μας "βουλιάζει". Η Παλική ξεψυχάει και η υπόλοιπη Κεφαλονιά απλώς συνεχίζει να υπάρχει, κλινικά νεκρή. Η αγορά υφίσταται  πλέον, μόνο ως... έννοια, αφού ως χώρος και ως δραστηριότητα έχει περάσει στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας! Ο τζίρος των καταστημάτων παίζει σε μονοψήφια ποσοστά, οι επαγγελματίες είναι έτοιμοι για ομαδικές αυτοκτονίες και οι υπολοιποι κεφαλονίτες, άνεργοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις για να γλυτώσουνε τις περιουσίες τους απ΄οτις αρπάγες του γερμανο-κατευθυνόμενου τέρατος που ακούσει στο όνομά "τραπεζο-κράτος"!
Παραπονο δεν έχουμε βέβαια. Ηρθε ο Σαμαράς, προσωπικά! Και όλοι οι άλλοι συναρμόδιοι ..Για να μας υποσχεθούν. να μας τάξουν. Να μας δώσουνε "λόγους.. τιμής" (!) για άμεση συνδρομή και μέτρα που θα μας ανακουφίσουν!  Και τι υποσχέθηκαν; Αναστολή πληρωμών στα ταμεία. Μας..χάρισαν και το χαράτσι για το 2014! Και μας έτακαν.. χαμηλότοκα δάνεια (γ' αυτούς που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τους σεισμούς) για να συμπληρώσουμε τα..τεράστια ποσά που θα λάβουμε, ως αποζημίωση...
Ηρθε και βοήθεια. Σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και άλλα. Νάναι καλά όλοι αυτοί που μας θυμήθηκαν κι ακόμα καλύτερα εκείνοι που ανέλαβαν την διανομή τους (Παρακαλώ, δεν έχει κανένα υπονοούμενο! Εδώ ήρθαν συμπατριώτες μας με ημιφορτηγάκια, για να κουβαλήσουνε τόνους εφοδίων, σε... συνανθρώπους μας που δεν διέθεταν μεταφορικά μέσα! Να μην τους ευχαριστήσουμε για την συνδρομή τους; Σας παρακαλώ! ) . Νάναι καλά επισης και οι επι κεφαλής κάποιων υπηρεσιών που το.. διασκέδασαν και έδωσαν την ευκαιρία και στους φίλους τους να αισθανθούν αυτή την... διάθεσή τους!
Και έτσι, οι μέρες πέρασαν, οι καλές πράξεις τέλειωσαν, οι υποσχέσεις δόθηκαν και τώρα, οι κάμερες έχουν ήδη φύγει, τα φώτα χαμηλώνουν και μένουμε και πάλι μόνοι κι έρημοι, με τη καρδιά σφιγμένη και το μυαλό πελαγωμένο ανάμεσα στις υποχρεώσεις του χθες και τα αφόρητα νέα προβλήματα του σήμερα και του αύριο! Αφού, παρά τις βοήθειες (καλά, να είναι ,είπαμε οι άνθρωποι) και τις υποσχέσεις, η τραγωδία συνεχίζεται σε ένα σκηνικό σύγχρονης Κόλασης του Δάντε!
Αναστολή πληρωμών για κάποιους μήνες (στα Ταμεία)
Αναστολή (και πάλι) πληρωμών, δηλώσεων κλπ στην Εφορία.
Απαλλαγή από το ..χαράτσι!  (Εδώ μας θυμίζουνε την ιστορία του...Χότζα με το μπάσε- βγάλε των ζώων στο σπίτι του φίλου του)
Και μ' αυτά τα παραπάνω, ξοφλήσανε! Μας..σώσανε! Και θα πρέπει τώρα όλα εμείς να πέσουμε στα γόνατα και να τους ευχαριστούμε με δάκρυα στα μάτια!
Τι λέτε ρε σεις! Τι λέτε!!!
Οι Ληξουριώτες σε  δραματική κατάσταση, με την αγορά τους συντρίμια και ένα οδικό δίκτυο τραγικό..
Οι υπολοιποι Κεφαλονίτες, στα ίδια και χειρότερα μια και στο ίδιο νησί είμαστε, ο ΣΕΙΣΜΟΣ σαν γεγονός, απειλή και φόβος , είναι κοινός σε όλους και τα αποτελέσματά του τραγικά, όχι μόνο στα αντικείμενα και τη φύση αλλά και στη ψυχολογία του κόσμου! Αυτό το σκέφτηκε κανένας; Αυτό το ανέφερε κανένας από τους φανφαρόνους των Υπουργείων, των Κομμάτων, των Οργανώσεων και λοιπών παρατρεχάμενων σωτήρων;
Αφού δεν μετράνε μόνο οι μέχρι σήμερα ζημιές, υλικές, οικονομικές και αντικειμενικές γενοκότερα, αλλά κι αυτά που φοβόμαστε πως θα έρθουν! Μη ξεχνάμε πως το νησί εξακολουθεί να κουνιέται καθημερινά από 12 με 15 μικρούς σεισμούς, κατά μέσο όρο. Για το Κεφαλονίτη, ο φόβος εξακολουθεί να υπάρχει. Με το κάθε κούνημα, τα μάτια κλείνουν σφιχτά κι απ΄οτα χείλια ξεφεύγουν μια - δυο λεξούλες,κατ' ευθείαν απ΄οτο καρδιά: "Αγιε μου, βάλτο χέρι σου"! 
Αυτό το φόβο, αυτό το συναίσθημα ανασφάλειας, αυτή μας την αγωνία ποιος θα την νοιώσει;  Και με ποιο κουράγιο και ποια ψυχολογία θα μπορέσει ο Παλικισιάνος αλλά και ο κάθε Κεφαλονίτης, να ξεπεράσει φοβίες και "χρησμούς" ειδημόνων και μη, όταν ξέρει πως μετά από 3 , 5, ή 6 μήνες, τελειώνει ... αναστολή, και θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει ΙΚΑ, ΟΑΕΕ  κλπ.. είτε τις κανονικές εισφορές είτε τις ρυθμίσεις που έκανε ΠΡΙΝ τους σεισμούς; 
Αυτό το σκέφτηκαν οι "πατερούληδες" , στα κόμματα, τα συνδικάτα και τις οργανώσεις; Που, για να μην κακορδίσουνε τους πολιτικο- κομματικούς τους κηδεμόνες, περιορίζονται να απαιτούν αυτά που γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα δοθούν, τις "αναστολές" δηλαδή και τα άλλα "ψιχουλα"!
Ποιος από όλους αυτούς, στα κόμματα της αντιπολίτευσης, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εμπορικούς συλλόγους και λοιπές..προστατυτικές ομάδες, σκέφτηκε να απαιτήσει ανοικτά και απερίφραστα, από την Εξουσία, να αλλάξουν οι όροι πληρωμής και εξόφλησης φόρων και εισφορών, για τους Κεφαλονίτες;
Ποιος βγήκε να το απαιτήσει ξεκάθαρα, επικαλούμενος την δραματική αλλαγή στα κοινωνικο- οικονομικο- ψυχολογικά μας δεδομένα; Τι θα κοστήσει στο Μερκελικό μας σύστημα, αν 20 χιλιάδες κεφαλονίτες εξοφλήσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους, αντί σε 40 , σε 80 ή ακόμα και 100 δόσεις;
Τι θα χάσει το Μερκελικό καθεστώς αν με ειδική Νομοθετική ρύθμιση, προστατευτούν οιο πρώτες κατοικίες ΟΛΩΝ των κεφαλονιτών, για 2 ή ακόμα και 3 χρόνια; Ε; τι;
Τολμάει όμως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δική του φωνή και να το απαιτήσει από τον Αλέξη; Έχει το... θράσος το τοπικό κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ να απαιτήσει το ίδιο από τον Πάνο Καμμένο;  ¨Εχει τα "ουμπαλα" να το ζητήσει η τοπική ΔΗΜΑΡ από τον Φώτη Κουβέλη;
Κανονικά, θα έπρεπε οι της τοπικής ΝΔ, να σηκωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να πάνε όλοι μαζί, στον αρχηγό τους και πρωθυπουργό μας και να μην φεύγουν από το γραφείο του, αν δεν αποσπάσουν την υπογραφή του σε συγκεκριμμένο νομικό κείμενο που θα τον δεσμεύει να προχωρήσει σε όλα τα παραπάνω! Αλλά, τι περιμένουμε τώρα από ζωντανά "πτώματα"
Τι λοιπόν μένει να γίνει;
Μα με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το μόνο που απομένει είναι να νεκρώσουμε το νησί! Να σταματήσουμε κάθε δραστηριότητα. Να κλείσουμε τα λιμάνια! Να κλείσουμε καταστήματα, επιχειρήσεις , καφε, και οτι άλλο υποτίθεται πως "δουλεύει' στη Κεφαλονιά!
Να κλείσουμε Περιφέρειες, Δήμους, Υπηρεσίες και ότι άλλο.. υποτίθεται πως "κινείται" στα γεωγραφικά όρια της Κεφαλονιάς!
Να τα κλείσουμε! Όλα! Και όχι για μια μόνο μέρα, έτσι, για να... κάνουμε το "καθήκον" μας απένταντι "στην  κοινωνία"....  Να τα κλείσουμε όλα και να μην ανοίξουμε τίποτα, αν δεν ικανοποιθούν αυτά τα 4- 5 αιτήματά μας! Που είναι αδιαπραγμάτευτα, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά!  Να τα κλείσουμε όλα και να αποκλείσουμε όλο το νησί μέχρι να πάρουμε τις απαντήσεις που θέλουμε.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.  Κι ας συνεχισουμε να ανεχόμαστε την...ΑΝΑΣΑ στις κόντρες της με τον Σπύρου, τον ΣΥΡΙΖΑ στα νεο-μαρξιστικά του μανιφέστα, το ΠΑΜΕ και την ΕΛΜΕΚΙ στη πρώτη γραμμή(πάντα) των ανακοινώσεων, κατά πάντων και πασών,τους εμπορικούς συλλόγους να ζητάνε ψίχουλα, για να μη χαλάσουνε τη..καρδιά των πολιτικών τους "φίλων" και το Επιμελητήριο να περιορίζεται σε "επιστολές" προς Υπουργούς και άλλους αρμοδίους. (Τον Δήμο ούτε καν που τον αναφέρω- το πιάσατε το υπονοούμενο! Εδώ μια απόφαση για να γίνει η Κεφαλονιά 4 Δήμοι πήρε και...την κρατάει στο συρτάρι για να..ωριμάσει, επειδή ο...μαρξιστής πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, περιμένει μήνυμα έγκρισης από την.. Σοσιαλιστική Διεθνή! Τον φαντάζεστε λοιπόν ικανό(Τον Δήμο, όχι τον πρόεδρο)  για κάτι το πιο σοβαρό και πιο.. πολύπλοκο; Κοινωνική πολιτική και Ανθρώπινη ευαισθησία είναι όροι και αρχές που δεν υπάρχουν ούτε καν στο λεξιλόγιό τους, εκεί μέσα)!
Ετούτες οι στιγμές είναι δραματικά κρίσιμες! Και η συνείδηση του καθενός από μας, θα καθορίσει τι αξίζουμε και τι μας απομένει..
Ολα τα υπόλοιπα εγώ τουλάχιστον τα χαρίζω  στους πολιτικούς, μάυρους, γαλάζιους, πράσινους, ροζ, πορτοκαλί και φούξια, τους συνδικαλιστάδες και όλους τους υπόλοιπους ευκαιριακούς σουλατσαδόρους που μυρίστηκαν "καρέκλες" εν όψει αυτοδοικητικών εκλογών, φορέσανε τα.. παπιγιόν τους και βγήκανε σεργιάνι, ψάχνοντας για θύματα...
Γιατί όλοι αυτοί θα φτιάξουνε μια "διαδήλωση" μετά.. φραπέ η καπουτσίνο , άντε κια μια πορεία, αν τους.. θυμώσουνε(!) θα βαρέσουνε και μια "24ωρη" και μετά πίσω στο καναπε του σαλονιου για τη συνέχεια της σαπουνόπερας ! Γιατί η επανάσταση μπορεί να περιμένει..
Καλημέρα ή καληνύχτα;
Θα δείξει...
Φωτης Χαλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου