Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ας ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΘΕΩΡΕΙΕς ΜΕΣΩ ΦΕΙς!!!



Για τους φίλους που δεν το γνωρίζουν, το όνομα Καμπάνης σημαίνει ''αυτός που είναι από την Campagnia'', την επαρχία της Ιταλίας που έχει πρωτεύουσα την Νάπολη, και που γιά κάποιο λόγο οι πρόγονοι του ήλθαν και έμειναν στην Ελλάδα... Της χιλιοτραγουδισμένης Νάπολης εκεί δίπλα στον Βεζούβιο με τις Ελληνικές Πολιτείες που σκεπάστηκαν από τη στάχτη του Ηφαιστείου... Της Νάπολης που το όνομα της προέρχεται από το NA (σχετιζόμενο με το Ομηρικό ΝΑΥ που σημαίνει πλοίο) και το PALE (όχι άσχετο με τους αρχαίους ΠΑΛΕΙΣ της Κεφαλονιάς) -NAPALE- . Και ρωτώ, εγώ ένας Καμπάνης, ''Έχω δικαίωμα να ελπίζω ότι είμαι λίγο Κεφαλονίτης'';

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ο αυτοκράτωρ Αδριανός είχε ρωτήσει το μαντείο για την καταγωγή του Ομήρου, λαμβάνοντας την απάντηση ότι:

    «Άγνωστόν μ’ έρεαι γενεήν και πατρίδα γαίαν
    αμβροσίου σειρήνος, έδος δ’ Ιθακήσιός εστιν.
    Τηλέμαχος δε πατήρ και Νεστορέη Επικάστη
    μήτηρ, η μιν έτικτε βροτών πολύ πάνσοφον άνδρα». 
    [(Caltamen Homeri et Hesiodi: Caltamen Homeri et Hesiodi) line 37].

    Σε νεοελληνική απόδοση, ο παραπάνω χρησμός λέει τα εξής:

    «Άγνωστο εις εμένα η γενιά και η πατρίδα που τον γέννησε της αμβροσίου σειρήνος, ως προς την διαμονή του όμως είναι Ιθακήσιος, πατήρ του δε ήτο ο Τηλέμαχος και μητέρα του η Επικάστη (της γενιάς) του Νέστορος, αυτή τον εγέννησε ως τον πιο σοφό άνδρα μεταξύ των θνητών».

  • Νικόλαος Καμπάνης Ναι αυτό λέμε και εμείς, ότι γεννήθηκε στο Λιβάδι (Ομηρική Ιθάκη), γιαυτό εκεί που τραγουδά τα έπη στη Μικρά Ασία και στα παράλια του Αιγαίου του βγαίνουν τοπία και μνήμες από την παιδική του ηλικία στην Παλλική.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ 40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ,ΑΝ ΦΕΥΓΕΤΕ ΚΑΙ 20 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΝΑ 30ΕΤΙΑ,, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Καμπάνη με όλο το Θάρρος βέβαια δε μου φαίνεσαι για Ιταλός Ναπολιτάνος.
    Μάλλον για Έλληνας Ναπολιτάνος εκ Ναυπλίου τση Πελοποννήσου μοιάζεις.
    Και Νάπολη της Ελλάδας γαρ ελέγετο πρότερον.
    Συγγενής του Παλαμήδη δηλαδή και να προσέχεις όπου ακούς Οδυσσέας.

    Τώρα όσο για τη Ν” Ιπολα φίλε Γιώργη το έχω ματαγράψει.
    Έδεκει έστερνε τσου κεραυνούς του ο Αινήσιος Δίας ότα μάθαινε σημάδι και όλο άστραφτε, εξ΄ου και Πυροβούνι και να πεις του φίλου μου του καπετάνιου να μη πολυξεθαρρεύει.


    Έ λέμε και κάνα αστείο καμιά φορά σα Θιακοκεφαλλονίτες.

    Χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ημουν σιγούρος πως θα εβρισκά σχολιασμό,, το έδεσα με την Νάπολι,, για κουβέντα να γίνεται,,!Οσο το κουβεντιάζουμε όλο και θυμώμαστε τσι θεωρίες και τα τοπονύμια! Εφκιό ειδικά με Τον Ομηρό,, μια χαρά συμπληρώνει την ιστορία,, πάει για έγγονας του Οδυσσέα, γι"αυτο τα ξερέ τα μέρη ,, αν και τυφλός με κάθε λεπτομέρια!! (και αν τελικά δεν ήταν ο Ομηρός ,,ήταν αυτός που τα πρωτοτραγούδησε) και ο Ομηρος απλά τα έκανε γραπτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,, ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑς ΤΟΥ ΣΑΚΗ!!


    Ομηρική Ιθάκη ΝΗΊ(ΟΥ) ΠΟΛ(ΙΣΜ)Α = ΝΗΊΠΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Σάκη το παίρνω σαν εκδοχή.
    Βρήκαμε το Νήιο λοιπόν.
    Το βουνό Νήιο είναι κοντά στο Νήριτο όμως και χαμηλότερο, ποιο είναι το Νήριτο?
    Όχι ο Αίνος βέβαια γιατί εκεί ήτανε από παλιά ο Αινήσιος και έπαιρνε τον αέρα του.
    Και η Ιθάκη κάπου κοντά πιο χαμηλή αλλά ψηλά ως προς τη θάλασσα και αμφίαλος, δηλαδή, ή περιβρέχεται από θάλασσα, ή έχει και από τη μια πλευρά και από την άλλη θάλασσα και περνάς σε αυτή και με τα πόδια, ή σε περνάνε εκεί και περατάρηδες (πορθμιείς).
    Και γιατί να υπάρχουν πορθμιείς? Για τη περίπτωση σεισμών? Ούτε το Ληξούρι να ήτανε, και με φέρυ και από τη γύρα χα χα χα χα.
    Με όλα και όλα αυτά αποδεικνύεται πως ο Όμηρος μάλλον κουρλοθιακοκεφαλλονίτης ήτανε.
    Χουά χα χα χα χα χα
    Υ.Γ.
    Εκειό που έχω σιγουρέψει είναι ότι ο Άδης είναι κάτου από το Ληξούρι, και ότα καυγαδίζει, ή σκρεμιδεύει ο Πλούτωνας με τη Περσεφόνη σείεται ο τόπος από τα ρίχτερ. Σκέτη μπόμπα πρέπει να είναι ευκήνη η Περσεφόνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟ COMMEND ,, ΚΑΛΗ Η ΣΚΕΨΗ,, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑς ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑ,, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή