Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ο Ολλανδός φιλέλληνας Hans -Pieter van Hasselt,είχε χθες τα γενεθλία του !!


Σαν Porosnews,,να ευχηθώ  ,,καταρχήν  υγεία πάνω από όλα,, Χρόνια του πολλά,, και  ένα τεράστιο ευχαριστούμε,,  για την   τεράστια  προσφορά του  στο Τόπο μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μερικοί  παλιοί  σύνδεσμοι δικοί μου και μετά  ακολουθεί  μια  ανάρτηση της Ετ.μελ.Προισ.Κεφαλληνιας!!

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ!!


http://porosnews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3204.html
Makis Metaxas Ο Ολλανδός φιλέλληνας Hans van Hasselt κύριος χορηγός των ανασκαφών του μυκηναϊκού οικισμού στην θέση Ρίζα Τζαννάτων επιχορήγησε επιπλέον την αποπεράτωση και επισκευή της οικίας του αείμνηστου καθηγητή δρ. Ιωάννη Καμπίτση που παρεχώρησε δωρεάν την χρήση της για τις ανάγκες της ανασκαφής στην Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας ο υιός του Σπυρίδων Καμπίτσης δικηγόρος Αθηνών.
 Ο Ολλανδός φιλέλληνας Hans van Hasselt (23 photos)

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ο Ολλανδός φιλέλληνας που χρηματοδότησε την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας

Ο Ολλανδός φιλέλληνας που χρηματοδότησε την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας
Ο Ολλανδός φιλέλληνας Hans van Hasselt θείος της Henriette Putman Cramer- Μεταξά, συγγραφέως του βιβλίου "Ομηρική Ιθάκη- ένα αταύτιστο μυκηναικό κέντρο στα νησιά των Κεφαλλήνων" χρηματοδότησε την ίδρυση της "Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας " με κύριο στόχο την ενίσχυση των ανασκαφών για τον εντοπισμό του κέντρου της Ομηρικής- Μυκηναϊκής Ιθάκης.
χθές   !!!!!!!
Ευχόμαστε στον θείο Hans van Hasselt, να ναι πολύχρονος και δυνατος με υγεια. Η ευγνωμοσυνη μας θα ειναι διαρκης για οσα προσφερε στον κοινο σκοπο μας για αναδειξη των αρχ/των της ΝΑ Κεφαλονιας.

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο Ολλανδός φιλέλληνας Hans -Pieter van Hasselt ο οποίος ανάλαβε με τις δικές του δαπάνες και με την καθοριστική συνδρομή μερικών φίλων μας την ενίσχυση των δράσεων της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας για την υποστήριξη των αρχαιολογικών ανασκαφών και κυρίως για την συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον εντοπισμό των ανακτόρων του Οδυσσέως, του αρχηγέτη των απανταχού ναυτιλλομένων και σύμφωνα με τον Όμηρο του Άνακτα των μεγάθυμων Κεφαλλήνων.

Ο Hans -Pieter van Hasselt από αγάπη για την Ελλάδα και τον κοινό μας πολιτισμό έκανε και εξακολουθεί να κάνει όσα θα όφειλε να είχε κάνει προ πολλού το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς επίσης τα συλλογικά όργανα και οι θεσμικοί εκπρόσωποι των νησιών μας για τον σκοπό αυτό.

Ελπίζουμε έστω και την ύστατη ώρα πως θα βρεθούν μιμητές και συνεχιστές αυτής της προσπάθειας και στα πρόσωπα των φυσικών απογόνων και των θεσμικών εκπροσώπων αυτών των νησιών που θεωρούν ιδιαίτερη τιμή τους να αποκαλούνται Κεφαλλήνες και Επτανήσιοι.

Το συλλογικό μας χρέος είναι βαρύ, ιδιαιτέρως δε όταν κατανοήσουμε οτι μέσα από τις πέτρες των αρχαίων ερειπίων εκείνης της εποχής που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλα τα νησιά, - χάριν του έπους της Οδύσσειας- , κυριολεκτικά και μεταφορικά ξεκινούν οι ρίζες του δυτικού πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας

Μάκης Μεταξάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου