Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή του στους πληγέντες από το σεισμό. Καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων που αφήνουν σε ελεεινή κατάσταση, από άποψη αντισεισμικής θωράκισης, τα δημόσια κτίρια. Σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, εργατικές κατοικίες και οδικό δίκτυο αποδείχθηκαν οι ανοχύρωτοι φτωχοί συγγενείς, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής ενίσχυσης των κερδών του κεφαλαίου στις περιόδους της ανάπτυξης. Κι αυτά σε μια περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενή και με πικρή πείρα από προηγούμενους καταστροφικούς σεισμούς. Τα προβλήματα αυτά θα οξυνθούν, αν δεν παρέμβει δραστικά ο λαϊκός παράγοντας, αφού μια σειρά κρατικές δομές στους τομείς της πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται (ΤΑΣ, ΟΣΚ κλπ).

Η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της τοπικής διοίκησης, προκαλεί παρουσιάζοντας ότι δήθεν δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Προσπαθεί με ημίμετρα και χάνδρες παροχών να ξεγελάσει τους ιθαγενείς. Ιδιαίτερα προκλητικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι. Οι κατοικίες, για τις οποίες ακόμη οι ιδιοκτήτες πληρώνουν το δάνειο, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Βγήκαν στο σύνολο σχεδόν ακατάλληλες δείχνοντας ότι υπήρχαν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα. Οι κάτοικοι είναι άστεγοι ενώ όλες οι υποχρεώσεις τρέχουν!!! Αφήνουν την εργατική τάξη στη μοίρα της χωρίς σπίτι, ρεύμα και νερό και από πάνω της ζητούν να ξεπληρώσει τα δάνεια για τα γκρεμισμένα σπίτια!!! Ζητούν την άστεγη οικογένεια να πάει στα καράβια, στα οποία μάλιστα στον αρχικό σχεδιασμό του Ξενοκράτη δεν είχε προτεραιότητα, ενώ πλήρωνε και 2,5 ευρώ το άτομο… Αλήθεια ποια θα είναι η μόνιμη λύση;
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και να διεκδικήσουν:
* Ουσιαστικό έλεγχο και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Μετεγκατάσταση του Λυκείου Ληξουρίου. Μέτρα για τη στέγαση - σίτιση - ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών.
* Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου - Αργοστολίου (στέγαση - θέρμανση - σίτιση - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
* Προτεραιότητα στις οικογένειες, των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου). Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στις κατοικίες αυτές. Διασφάλιση της στέγασης – ρευματοδότησης - θέρμανσης για όλους τους πληγέντες.
* Άμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική.
* Ακύρωση των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.
* Καταγραφή των ζημιών για οικοσυσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πάγωμα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς βιοτέχνες των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.
* Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκατάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα).
* Ειδικά επιπλέον μέτρα για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που χτυπήθηκαν από το σεισμό.
* Συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.χτυπήθηκαν από το σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου